Ekran Kartı Coil whine sorunu

Grei

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
arkadaşlar merhaba 2 hafta önce rx6700 lü bir sistem aldım ekran kartında coil whine olduğunu düşünüyorum sizce geri yollamalı mıyım ekran kartına bir sıkıntı yapar mı veya zamanla sesi artar mı firmaları çok yavaş çalışıyor pcyi siparişimden 16 gün sonra elime ulaştırdılar sizce yollamalı mıyım

arkadaşlar merhaba 2 hafta önce rx6700 lü bir sistem aldım ekran kartında coil whine olduğunu düşünüyorum sizce geri yollamalı mıyım ekran kartına bir sıkıntı yapar mı veya zamanla sesi artar mı firmaları çok yavaş çalışıyor pcyi siparişimden 16 gün sonra elime ulaştırdılar sizce yollamalı mıyım
Sesi ekleyecektim fakat video formatı desteklenmiyor

Ekli dosyalar

• Opera Anlık Görüntü_2022-12-15_151230_web.whatsapp.com.png
    Opera Anlık Görüntü_2022-12-15_151230_web.whatsapp.com.png
    111.6 KB · Görüntüleme: 568
KS

Grei

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Genelde Youtube atıp öyle linki buraya atıyorlar hocam.
tamamdır hocam yapayım hemen

Sesi ekleyecektim fakat video formatı desteklenmiyor

sonlara doğru çok belli ediyor fps düşünce azalıyor yükselince artıyor furmark %100 de ses yapmıyor

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Bu konuda çok yapacak birşey yok açıkçası. İyi firmalarda da bobin ses yapıyorsa yapıyor. Ses zamanla artmaz bir zararı da yoktur. Siz değişim için ilk konuşup olumlu dönüş yaparlarsa gönderin derim. Bu bir sorun olmadığı için pek değiştirme taraftarı değil firmalar açıkçası.

KS

Grei

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Y
Bu konuda çok yapacak birşey yok açıkçası. İyi firmalarda da bobin ses yapıyorsa yapıyor. Ses zamanla artmaz bir zararı da yoktur. Siz değişim için ilk konuşup olumlu dönüş yaparlarsa gönderin derim. Bu bir sorun olmadığı için pek değiştirme taraftarı değil firmalar açıkçası.

Yani bana bize gönderin dediler de bir şey yok diyip geri yollarlar büyük ihtimalle tek çekincem ses iletleyen vakitte artar mi artmazsa yollamayı düşünmüyorum

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Y

Yani bana bize gönderin dediler de bir şey yok diyip geri yollarlar büyük ihtimalle tek çekincem ses iletleyen vakitte artar mi artmazsa yollamayı düşünmüyorum
Genelde ses artmıyor ama bu durumun istisnası olabiliyor. Performans etkisi olmuyor ama satışta ya da kullanımda zorlayabiliyor. Bazen değişim ya da tamir diye başka seçenek sunabiliyorlar. Yerinizde olsam şansımı denerdim. Çok rahatsız etmiyorsa kullanabilirsiniz.

KS

Grei

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Genelde ses artmıyor ama bu durumun istisnası olabiliyor. Performans etkisi olmuyor ama satışta ya da kullanımda zorlayabiliyor. Bazen değişim ya da tamir diye başka seçenek sunabiliyorlar. Yerinizde olsam şansımı denerdim. Çok rahatsız etmiyorsa kullanabilirsiniz.
Bana açık açık değişim deseler hemen yollarım da firmaya güvenmiyorum 16 günde sistem elime ulaştı ve 2 günlük ekran kartına direk yollayın değişelim demiyorlar da bize yollayin bakariz gibi konuştuklarını hissettim o yüzden sorayım dedim

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Bana açık açık değişim deseler hemen yollarım da firmaya güvenmiyorum 16 günde sistem elime ulaştı ve 2 günlük ekran kartına direk yollayın değişelim demiyorlar da bize yollayin bakariz gibi konuştuklarını hissettim o yüzden sorayım dedim
Direkt ekran kartı firmasına yollayın ve onlarla görüşün. İşi hızlandırmış olursunuz. Firma size daha açık bilgi verir.

Samet_2208

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
sistemi dün teslim aldım,bende de sıkıntı var gibi. Valorant giriyorum menüdeyken bir şey yok oyun esnasında cızırtılı bir ses oluyor. Furmark testi yapıyorum , fan sesi dışında hiç bir ses yok. Nedeni nedir bunun ? Coil Whine mıdır bu ?

KS

Grei

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
sistemi dün teslim aldım,bende de sıkıntı var gibi. Valorant giriyorum menüdeyken bir şey yok oyun esnasında cızırtılı bir ses oluyor. Furmark testi yapıyorum , fan sesi dışında hiç bir ses yok. Nedeni nedir bunun ? Coil Whine mıdır bu ?
Coil whine hocam benim de aynı şekil fps artinca başlıyor sizin büyük ihtimalle menüde fps kısıtlamasi var onu kaldirirsaniz menüde de gelir furmark da bende de yapmıyor

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Cw sinir eden kısmı o oluyor. Belli orandayken yapıyor. Araba gibi düşünün örneğin sadece 4. viteste yapıyor. Daha düşük ya da yüksek olursa sorun olmuyor. Sorun aralığını bulursanız orayı pas geçecek şekilde optimize ederseniz sesi pek duymazsınız

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Coil whine hocam benim de aynı şekil fps artinca başlıyor sizin büyük ihtimalle menüde fps kısıtlamasi var onu kaldirirsaniz menüde de gelir furmark da bende de yapmıyor
Furmarkta zaten gelmiyor kolay kolay,aşırı bir ses sorunu yoksa boşuna gönderme,zaman kaybı zaten performansı etkilemiyor, uğraşmayın derim.

Samet_2208

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Hocam şuan da bir şey fark ettim, valorantta ayarlardan menüde FPS kısıtlı iken hiç ses yok, FPS kısıtlanmasını kapatınca ciyak ciyak ötüyor. Ben bunu bu şekilde kullanmayı kabul etmem, ben bunun değiştirilmesini istiyorum. Ne yapayım, mağazaya mi götüreyim direkt yoksa Asus ile mi irtibat kurayım?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Hocam şuan da bir şey fark ettim, valorantta ayarlardan menüde FPS kısıtlı iken hiç ses yok, FPS kısıtlanmasını kapatınca ciyak ciyak ötüyor. Ben bunu bu şekilde kullanmayı kabul etmem, ben bunun değiştirilmesini istiyorum. Ne yapayım, mağazaya mi götüreyim direkt yoksa Asus ile mi irtibat kurayım?
Mağaza zaten servise yolluyor genelde. Emin olmak için firmaya sorun. Asus ile iletişime geçin. Kayıt oluşturup gerekli adımları açıklayacaklar.

Samet_2208

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Mağaza zaten servise yolluyor genelde. Emin olmak için firmaya sorun. Asus ile iletişime geçin. Kayıt oluşturup gerekli adımları açıklayacaklar.
Hocam video attım YouTube a bakar mısınız.
Valorant FPS kısıtlı iken ses yok kısıtı kaldırınca ötüyor.

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Bu sıkıntı ayıplı mal kapsamında değil. Ekran kartının çalışmasına bir etkisi yok. Aldığınız yer değiştirmezse koşulsuz iade varsa iade edebilirsiniz. Bu konuyu tüketici hakem heyetine taşıyan tanıdığım oldu ne yazık ki ayıplı mal sayamadılar.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Hocam video attım YouTube a bakar mısınız.
Valorant FPS kısıtlı iken ses yok kısıtı kaldırınca ötüyor.

Cw gibi duruyor. Genelde cw zaten vızıltı gibi bir ses çıkarıyor. Belli aralıklarda yapıp durması da cw olduğunu işaret ediyor. Umarım Asus yardımcı olur. Süreç hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız diğer arkadaşlar içinde referans olur.

Samet_2208

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Cw gibi duruyor. Genelde cw zaten vızıltı gibi bir ses çıkarıyor. Belli aralıklarda yapıp durması da cw olduğunu işaret ediyor. Umarım Asus yardımcı olur. Süreç hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız diğer arkadaşlar içinde referans olur.
Umarım hocam, zamanım da çok yok 23 gün sonra askere gidicem umarım o zamana kadar süreç sonlanır,sorun çözülür. Gidene kadar ağız tadıyla kullanacak zamanım da kalmayacak bu gidişle. İnşallah hallolur hocam

KS

Grei

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam bende de aynı şekil csde fps kısıtlamayı kaldırıyorum ciz ciz ötüyor ama seninki daha fazlaymış gibi geldi vallahi adamın tadı tuzu kaçıyor ben göndermekle uğraşmayacağım tahmini 1 ay oyalayacaklar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri