Ekran kartı driver hakkında

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Arkadaşlar yeni sistemim 2 gün önce geldi monitörüde vatandan yaklaşık 2 hafta önce almıştım pc açıkken mesela 10 saat kullanımda bir oluyor monitör 2 saniyeliğine kapanıp tekrar açılıyor sorunu bir türlü anlayamadım bazı kişiler kablodan bazı kişiler ekran kartı driverdan kaynaklı bahsediyor bazıları kondansatör diyor pek anlayamadım eğer sorun ekran kartındaysa ekran kartı geldiğinde bana güncel driver kurun diye mesaj gelmişti ve kurmuştum ama bazı kaynaklar kurulmadan önce ekran kartında olan driverları ddu ile kaldırıp yeni sürümü öyle kurun diyorlar şuan kafam karışık sorun sizce nereden olabilir?

not: monitör ve pc display port ile bağlı
monitör marka: asus tuf vg27aqz
sistem
i512400f
rtx 3070ti
asus rog strix 80+gold 650w psu
yardımlarınızı bekliyorum.
@OceanLaB @BilgisayarcıGenç @Syqex

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Arkadaşlar yeni sistemim 2 gün önce geldi monitörüde vatandan yaklaşık 2 hafta önce almıştım pc açıkken mesela 10 saat kullanımda bir oluyor monitör 2 saniyeliğine kapanıp tekrar açılıyor sorunu bir türlü anlayamadım bazı kişiler kablodan bazı kişiler ekran kartı driverdan kaynaklı bahsediyor bazıları kondansatör diyor pek anlayamadım eğer sorun ekran kartındaysa ekran kartı geldiğinde bana güncel driver kurun diye mesaj gelmişti ve kurmuştum ama bazı kaynaklar kurulmadan önce ekran kartında olan driverları ddu ile kaldırıp yeni sürümü öyle kurun diyorlar şuan kafam karışık sorun sizce nereden olabilir?

sistem
i512400f
rtx 3070ti
@ckribrahim @EnesI @Çağdaş Işık

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Psu dan bile olabilir 3070ti için 750w öneriliyor, işlemcinizde güçlü. Olmadı kablodandır. Driverde sorun yoktur bence ama ddu atıp tekrar kurun garantiye alın.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

sistem
i512400f
rtx 3070ti
Ddu ile driveri kaldırıp yeniden yükleyin. Kablo ve bağlantı portu değiştirme şansınız varsa slotları değişerek deneyin. Monitör ve ekran kartı güç kablolarını/bağlantı kablolarını kontrol edin, gevşekse güzelce takın.

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Ddu ile driveri kaldırıp yeniden yükleyin. Kablo ve bağlantı portu değiştirme şansınız varsa slotları değişerek deneyin. Monitör ve ekran kartı güç kablolarını/bağlantı kablolarını kontrol edin, gevşekse güzelce takın.
hocam ekran kartı kaynaklı bir arıza olabilirmi o olmasında

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Psu dan bile olabilir 3070ti için 750w öneriliyor, işlemcinizde güçlü. Olmadı kablodandır. Driverde sorun yoktur bence ama ddu atıp tekrar kurun garantiye alın.
hocam psu güçlü 80+gold sertifikalı ve hesaplayınca en az 550w olması gerekiyor ama yükte artabilir tabii 650w yeterli bence

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
ekran kartına ve işlemciye test yapmadım yüke sokmak istemedim açıkçası
Onlara şimdilik gerek yok arada yapıyor demişsin zaten. DP port değiştirmen çözüm yollarından bir tanesi sadece. Bir sürü sebebi olabilir. DP port yerini değiştirerek çözümlemeye başlayabiliriz.

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Onlara şimdilik gerek yok arada yapıyor demişsin zaten. DP port değiştirmen çözüm yollarından bir tanesi sadece. Bir sürü sebebi olabilir. DP port yerini değiştirerek çözümlemeye başlayabiliriz.
ekran kartından kaynaklı ciddi bir sorun olabilir mi? yada monitörde bir arıza kondansatör de arıza olabilir diyorlar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri