ekran kartı driver silinme problemi

silinik55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar merhabalar başlıktada belirttim aslında sorunu tam olarak anlayabilmiş değilim ekran kartım asus strix rx 470 4 gb modeli ekran kartım pc kapanıp açıldığında bazen driveri siliniyor daha doğrusu ben öyle tahmin ediyorum mesela DOTA 2 ye girdiğimde şöyle bir hata ile karşılaşıyorum ''[font=Georgia,]Geçerli bir Direct 3D aygıtı bulunamadı, grafik sürücünüzün düzgün çalıştığını kontrol edin ve oynadığınız oyunun gereksinimlerinin karşılandığından emin olun." bu hata oyunlara göre değişebiliyor ama temelinde ekran kartının driverinin kendiliğinden kalkmış silinmiş olması yatıyor mesela bf1 dede buna benzer bir hata alıyorum GTA 5 e giriyor fakat ekran çözürülüğü arttırılmıyor ve tam ekran olmuyor oyun sistemimdeki ekran kartı driverim güncel bi öncekini denedim ondada aynısı oldu ondan öncekindede aynısı oldu keyfe keder olarak sistemimi formatladım hemde onu gözlemlemek amacı ile gene aynısı oluyor ekran kartı driverini tekrar kurduğumda sorun çözülüyor ama hemen kuramıyorum 4 5 sefer denemem gerekiyor bazen ekran kartı driverini kurabilmek için şuanda kurulu mesela sıkıntısız oynuyorum oyunlarımı ama gene olması içten değil yani herhangi bir açıp kapatmadan sonra bilgisayarımı gene aynısı olabilir ki oldu da bunun nedeni nedir bilen varsa yardımcı olabilirmi lütfen bilgi sahibi olan benimle paylaşsın ne yapacağımı şaşırdım.[/font]

KS

silinik55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
Anladigim kadarıyla bir kaç ekran kartı denedin ve hepsinde de aynı sıkıntıyı yaşıyorsun öyle mi

Şimdi söyle bir durum var formatı attığın halde yine aynı sorun oluyor sistem kendi kendine değişiklik  yapıyor bir önce ki zamana dönüyor farklı bir işletim sistemi denedin mi mesela w7 8.1 falan

hayır birkaç ekran kartı denemedim sadece aynı ekran kartının farklı driverlerini denedim sonuncuya kadar hepsinde aynısını yaptı

Masaki Kaku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yüklenen ekran kartı sürücüyle alakalı olabilir. Mevcut sürücüyü veya ekran kartı sürücülerini farklı adreslerden temin etmeyi deneyin. Sürücü yazılımının sisteme kurduğu driver modelinin üzerine üstelik ayrı bir sürücü kuruluyor olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri