Ekran kartı driver'ı yok oluyor ?

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bende sorunu tam anlamış değilim fakat bir kaç gün önce format attım ve önceki Windows 10 kullanımım da böyle bir sorun yoktu .
Açıklayayım , Ekran kartı driver'ını yükleyip kuruyorum 2 - 3 gün sorunsuz çalışırken ( Ekran kartı GTX 1050 Ti ) 2 - 3 gün sonunda tekrar bilgisayarı açtığımda Nvidia Denetim Masası'nda 10 - 13 ayar var iken 4 e düşüyor . Driver'ı tekrar kurunca geri geliyor fakat yine 2 - 3 gün içinde ayarlar 4'e iniyor .
Bende bir sorun mu var ? Yoksa Nvidia'nın bu sürücüsünde mi bir sorun varda kendi kendine böyle oluyor ?
Yardım edebilirseniz sevinirim , iyi forumlar ...

https://www.hizliresim.com/lqv2eks
10 küsür ayar olması gerek .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  • Hizmetler panelini açın. Açmak için Windows Tuşu + R tuşuna basın açılan pencerede services.msc yazın ve Tamam deyin yada başlata yazın ve çalıştırın.
  • Açılan pencerede NVIDIA ile başlayan her hizmete çift tıklayın ve Başlangıç türü ayarını Otomatik yapın Uygula deyin ve sonra Başlat deyin ve Tamam deyin.
  • Sistemi yeniden başlatıp kontrol edin.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ugur.gozaydin' Alıntı:
  • Hizmetler panelini açın. Açmak için Windows Tuşu + R tuşuna basın açılan pencerede services.msc yazın ve Tamam deyin yada başlata yazın ve çalıştırın.
  • Açılan pencerede NVIDIA ile başlayan her hizmete çift tıklayın ve Başlangıç türü ayarını Otomatik yapın Uygula deyin ve sonra Başlat deyin ve Tamam deyin.
  • Sistemi yeniden başlatıp kontrol edin.

Yaptım , bilgisayar yeniden başlatıldığında hizmetler kısımında ki tüm Nvidia başlıklı servisler otomatik de ve çalışıyor durumda . Sorun düzelmiş değil fakat yaparken fark ettim hizmetler kısmında ki ''Nvidia Display Container LS'' başlıklı hizmeti yeniden başlattığımda ayarlar geliyor ama bilgisayar açıldığında bozuk haline geri dönüyor .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük ihtimalle bir sürücü sorunu yaşıyorsunuz. Şöyle deneyin birde. DDU yazılımını indirin ve Windows Güvenli modda bu yazılımı kullanarak ekran kartı sürücünüzü silin. Sonra sistem normal başlayınca Windows güncellemelerini hemen durdurun ki kendisi kurmaya çalışmasın sürücüyü. Sonra Windows 7 64 Bit için 466.27 - WHQL bu sürücüyü Windows 10 64 Bit için 466.27 - WHQL bu sürücüyü kurun ve sisteminizi yeniden başlatıp kontrol edin.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ugur.gozaydin' Alıntı:
Büyük ihtimalle bir sürücü sorunu yaşıyorsunuz. Şöyle deneyin birde. DDU yazılımını indirin ve Windows Güvenli modda bu yazılımı kullanarak ekran kartı sürücünüzü silin. Sonra sistem normal başlayınca Windows güncellemelerini hemen durdurun ki kendisi kurmaya çalışmasın sürücüyü. Sonra Windows 7 64 Bit için 466.27 - WHQL bu sürücüyü Windows 10 64 Bit için 466.27 - WHQL bu sürücüyü kurun ve sisteminizi yeniden başlatıp kontrol edin.

Dediklerinizi tamamıyla yaptım fakat sorun hala düzelmiş değil . Yardımınız için teşekkür ederim , var ise aklınızda başka bir çözüm yolu yazmayı eksik etmeyin lütfen .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri