Ekran Kartı Fan Açmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Bİ kaç hafta önce yeni sistem topladım sistem parçaları aşağıda ki gibidir her oyunda sorunsuz oynuyorum ve kart 60-63 dereceyi geçmiyor fakat Forza Horizon 3 oyununda ekran kartı fanları çalışmıyor ve kart ısınıyor bu nedenle oyunu kapatıyorum kartın zarar görmemesi için,
Oyunu oynamıyorum sebebi nedir ?

Pentium G5400 İşlemci
Asus H310M-K R 2.0 DDR4 Anakart
Adata Xpg 8 Gb 2666 mhz Ram
WD 1 Tb 7200rpm HDD
Aerocool vx 500w plus Güç Kaynağı
Asus Strix GTX970 4Gb Ekran kartı

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı programı ile manuel olarak ayarlama yapma imkanınız var mı ? Eğer var ise kısa vade de bu çözüm işe yarayacaktır. Birde Forza da aldığınız ekran kartı ısı değerleri max. min. kaç derecedir ?

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Jilet23' Alıntı:
Ekran kartı programı ile manuel olarak ayarlama yapma imkanınız var mı ? Eğer var ise kısa vade de bu çözüm işe yarayacaktır. Birde Forza da aldığınız ekran kartı ısı değerleri max. min. kaç derecedir ?

Normalde ekran kartı 55 dereceden sonra fan açıyor ama forzaya giriyorum falan falan açmıyor 72 derece gördüm kapadım bende oyunu manul ayarlama yapılır herhalde gpu tweak programından ama diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda neden otomatik fan açmıyor ekran kartı onu anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kart sürücünüz güncelmi ve GPU Tweek 2 yazılımınız bunları kontrol edin ve seğilse güncelleyin. Ayrıca eğer güncel ise önce GPU Tweek 2 yazılımını kaldırıp tekrar kurun ve deneyin işe yaramaz ise DDU ile kart sürücüsünü kaldırıp tekrar kurup deneyin. Aynı sorunu Forza Motorsoprt 7 oyununda yaşayanlar var baktım oyun odaklı bir sorun gibi duruyor ama bu yöntemler ile çözebilenler olmuş.

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kart sürücünüz güncelmi ve GPU Tweek 2 yazılımınız bunları kontrol edin ve seğilse güncelleyin. Ayrıca eğer güncel ise önce GPU Tweek 2 yazılımını kaldırıp tekrar kurun ve deneyin işe yaramaz ise DDU ile kart sürücüsünü kaldırıp tekrar kurup deneyin. Aynı sorunu Forza Motorsoprt 7 oyununda yaşayanlar var baktım oyun odaklı bir sorun gibi duruyor ama bu yöntemler ile çözebilenler olmuş.

Driver ve Gpu tweak yazılımlarım güncel dediğiniz gibi diğer yöntemleri denerim o zaman olmadı başka şeyler denerim teşekkürler

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Güncel durum nedir ?

Denedim ama olmadı oyun orjinal değil oyuna girdiğimde windows oyun olarak algılamıyor ondan dolayı ekran kartı fan açmıyor diye düşünüyorum sanırım orjinal olmadığı için sorun yaşıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Orjinal oyun değilse yardımcı olamayız. Korsan veya türevi hiçbir uygulama, oyun vs. içerikler için bilgi ve sorun çözümleri paylaşılması forumda yasaktır. Sorununuz büyük ihtimalle bu korsan kullanımdan kaynaklı bir sorunundur ve sorununuzun cevabını bu forumda alamazsınız.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri