Ekran kartı fanı durma

Serkan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar

Bende ekran kartı ATI radeon 4770 var bilgisayarı açtığım zaman 10-15 dk içinde PC kapanıyor güç kaynağından çıkarıp takmam gerekiyor bu tekrarlayınca 4-5 kez yapıyor speed test programında ekran kartı sıcaklığı 45 derece olarak gösteriyor işlemci ve ekran setin termal macunları nı yeniledim işlemci AMD phenom II X4 945 processor ekran yan kapakları açık şekilde fanı yeni temizledim bunu sorunu ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Serkan Eren' Alıntı:
Merhabalar

Bende ekran kartı ATI radeon 4770 var bilgisayarı açtığım zaman 10-15 dk içinde PC kapanıyor güç kaynağından çıkarıp takmam gerekiyor bu tekrarlayınca 4-5 kez yapıyor speed test programında ekran kartı sıcaklığı 45 derece olarak gösteriyor işlemci ve ekran setin termal macunları nı yeniledim işlemci AMD phenom II X4 945 processor ekran yan kapakları açık şekilde fanı yeni temizledim bunu sorunu ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim

Kart zarar görmüş gibi slot temiz ve güç kabloları doğru ise sorun karttan. Bu arada macun ve temizleme işini bundan önce mi yaptınız sonra mı? Önce yaptıysanız macun olayından yada bir statik elektrik durumundan olabilir. Kontrollerinizi sağlayın ve macunu az etrafa taşmayacak ve ince sürdüğünüzden emin olun.

KS

Serkan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Serkan Eren' Alıntı:
Merhabalar

Kart zarar görmüş gibi slot temiz ve güç kabloları doğru ise sorun karttan. Bu arada macun ve temizleme işini bundan önce mi yaptınız sonra mı? Önce yaptıysanız macun olayından yada bir statik elektrik durumundan olabilir. Kontrollerinizi sağlayın ve macunu az etrafa taşmayacak ve ince sürdüğünüzden emin olun.

Güç kabloları normal onda bir sorun yok daha öncede yapmıştı ekran kartı driver güncelleyince oldu macunları dün yaptırdım macun da sorun yok çipinde sorun olabilir mi acaba evde vantilatörü yanına koyunca kapanmıyor vantilatörden çekince 5 dk sonra kapandı psu değiştirsem olurmu acaba yeterli güç mü gitmiyor elimde msi 1550 ekran kartı var onu denesem olur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Serkan Eren' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Güç kabloları normal onda bir sorun yok daha öncede yapmıştı ekran kartı driver güncelleyince oldu macunları dün yaptırdım macun da sorun yok çipinde sorun olabilir mi acaba evde vantilatörü yanına koyunca kapanmıyor vantilatörden çekince 5 dk sonra kapandı psu değiştirsem olurmu acaba yeterli güç mü gitmiyor elimde msi 1550 ekran kartı var onu denesem olur mu ?

Elinizde ki kartı deneyin işe yararsa kartta sorun var demektir. Birde "Vantilatörü yanına koyunca kapanmıyor vantilatörden çekince 5 dk sonra kapandı" demişsiniz bu ev elektriği sisteminde bir sorun oluşmuş anlamına gelir. Vantilatörler çok fazla güç çekerler belki bir dalgalanma olmuştur. Bu arada PSU 'nuz nedir?

KS

Serkan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuan bilgisayarımdakini bilmiyorum eve gidince bakacağım yeni var FOEM markası model: FPS-G35F12 350 W bana ekran kartı fanının yetmediğinden kaynaklanıyor gibi geliyor diğer fanlar çalışıyor onlar sorunsuz sadece ekran kararıyor ekran kartı fanı duruyor güç kaynağı kablosunu çekince 3-4 saniyelik dönüyor sonra duruyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FPS-G35F12 350 W bu güç kaynağıda çok dandik elinizdeki bundan kötüyse yada bu ayarda ise güç kaynağı sorununuz var gibi geliyor bana da.

KS

Serkan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki bu güç kaynağından kaynaklı ise diğer fanlarından bi ağrıza yada durma olasılığı olmaz mı idi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Serkan Eren' Alıntı:
Peki bu güç kaynağından kaynaklı ise diğer fanlarından bi ağrıza yada durma olasılığı olmaz mı idi

PSU yetersiz ise sadece bir bileşenin hatalı çalışması yada çalışmaması normal bir sorun. Bazı sistemler açılır işlem sırasında kapanır bazıları yetersiz güçten dolayı hiç açılmaz bazılarıda açılışta sizin gibi sorunlar yaşar bu PSU ile ilgili olabilecek sorunların etkileri. Masraf yapmadan daha zayıf bir kart ile deneyin veyahut başka bir yüksek W değeri olan PSU ile deneyin.

KS

Serkan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayardaki PSU gigabyte MODEL:GE-C420A-C2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Serkan Eren' Alıntı:
Bilgisayardaki PSU gigabyte MODEL:GE-C420A-C2

Buda bayağı eski bir PSU ve çift kanal 12V güç sunuyor. Çift kanal 12V desteği ile 336W / (Bölü) 2 kanal yani başına 168W düşüyor. Çift kanal yapı artık sadece çok üst düzey PSU modellerinde 1000W üzerindeki bazı PSU 'larda kullanılıyor ve doğru çalışması için ciddi teknoloji yatırımı isteyen bir iş. Eski PSU 'lar da bu yapı çok ama performans kaybına sebep oluyor ucuzluk. Önce başka bir ekran kartı ile deneyin daha sonra başka bir PSU ile deneyin sonuçlar size sorunu söyler zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri