Ekran Kartı Fanları Dönmüyor

hematoksilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Merhaba,bugün kasayı temizlerken ekran kartında statik elektirik oldu ve çıt diye bir ses duydum daha sonra pcyi alelacele topladım ve sistemi açtım. Ekran kartı görünüyor ancak fanları dönmüyor ? Fana giden kablolar mı yanmıştır Acil yardımcı olabilir misiniz_

kaanmeng17

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
msi afterbuner da ayarlıyabilir siniz Ama önce bi bakın kablosu kopmuş olabilir

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhaba,bugün kasayı temizlerken ekran kartında statik elektirik oldu ve çıt diye bir ses duydum daha sonra pcyi alelacele topladım ve sistemi açtım. Ekran kartı görünüyor ancak fanları dönmüyor ? Fana giden kablolar mı yanmıştır Acil yardımcı olabilir misiniz_
Ekran kartınız fan stop özellikli olabilir mi ? Yani sistem yük altında iken kart belli bir sıcaklığa çıktığında fanlar otomatik çalışır . Siz ekran kartıyla oyun oynarken filan baktınız mı ?

KS

hematoksilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ekran kartınız fan stop özellikli olabilir mi ? Yani sistem yük altında iken kart belli bir sıcaklığa çıktığında fanlar otomatik çalışır . Siz ekran kartıyla oyun oynarken filan baktınız mı ?
Daha önce hiç fanlarına bakmadım start-stop özelliği var mı bilmiyorum ancak demin pcyi kapattım tekrar açtım ilk açıldığında fanlar döndü ve tekrar durdu. Şimdi bir oyun açıp deniycem biraz. KONTROL ETTİM EKRAN KARTINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK ANCAK FANLAR ÇALIŞMIYOR FPS DEĞERLERİM NORMAL.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Daha önce hiç fanlarına bakmadım start-stop özelliği var mı bilmiyorum ancak demin pcyi kapattım tekrar açtım ilk açıldığında fanlar döndü ve tekrar durdu. Şimdi bir oyun açıp deniycem biraz. KONTROL ETTİM EKRAN KARTINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK ANCAK FANLAR ÇALIŞMIYOR FPS DEĞERLERİM NORMAL.
yüksek bir oyunda deneyin belli bir sıcaklıktan sonra fanlar otomatik dönmeye başlar. Zaten ilk açılışta fan çalışıyorsa sıkıntı yoktur. Ekran kartı marka ve modeli nedir?

KS

hematoksilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
yüksek bir oyunda deneyin belli bir sıcaklıktan sonra fanlar otomatik dönmeye başlar. Zaten ilk açılışta fan çalışıyorsa sıkıntı yoktur. Ekran kartı marka ve modeli nedir?
GİGABYTE RTX 3060 3FAN modeli. Ekran kartını zorlayabileceğim en iyi oyun LOL en yüksek grafiklere aldım. 40 dereceyi görüyor ancak fanlar çalışmıyor. Darboğaz testi yapmak mantıklı mı şuan ?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Sistemi söküp takmakla statik elektrikle fanların dönmesiyle dar boğazın bir alakası yok ki LoL dediğiniz oyun daha çok işlemci kullanan bir oyun siz furmak indirip test edebilirseniz size nasıl test edebileceğinizi söyleyeyim kart test sırasında belli bir sıcaklığa ulaştığında fanlar dönecektir ?

kaanmeng17

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
GİGABYTE RTX 3060 3FAN modeli. Ekran kartını zorlayabileceğim en iyi oyun LOL en yüksek grafiklere aldım. 40 dereceyi görüyor ancak fanlar çalışmıyor. Darboğaz testi yapmak mantıklı mı şuan ?
Efendim msi afterbuner yükleyin sonra fan hızınızı ayarlayın benimde ekran kartımın fanı dönmüyor {Not:Msi gaming x 1050Ti 4Gb'lk versiyonu kullanıyorum

KS

hematoksilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Sistemi söküp takmakla statik elektrikle fanların dönmesiyle dar boğazın bir alakası yok ki LoL dediğiniz oyun daha çok işlemci kullanan bir oyun siz furmak indirip test edebilirseniz size nasıl test edebileceğinizi söyleyeyim kart test sırasında belli bir sıcaklığa ulaştığında fanlar dönecektir ?
kardeşim sağolasın dediğin gibi stress testinde fanlar dönmeye başladı çok teşekkürler desteğin için

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
kardeşim sağolasın dediğin gibi stress testinde fanlar dönmeye başladı çok teşekkürler desteğin için
Rica ederim sadece sistemi söküp temizleyip takarken çıplak elle açık parçalara çok dokunmayın yağ ter bulaşmasın statik oluşmasın diye de tahta veya herhangi bir şeyle temasta bulunun statiği atmak için bir de kablo ve parçaları doğru yerine tam oturttuğunuzdan emin olun. Herhangi bir sorununuz olduğunda foruma yazarsanız size yardımcı olacak bir sürü insan olacaktır iyi akşamlar dilerim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Başta çalışıp durduysa arkadaşların dediği özellik aktif. Afterburnerda kişisel profil ayarlayıp fan hızını kendi istediğiniz yere çekip kaydedin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri