- Tepki
- 286
22.6.1i denedi sanırım.
Güncel olarak 22.6.1 ve 22.5.2 denedim ikisinde de siyah ekran hatası almaya devam ettim birde şöyle bir şey var Temizleme yaptıktan sonra yeni Driver kurunca kurulduğu gibi ekran 1920x1080p ise 1280x1024 olarak kendisi ayarlıyor bu bir sorun değil sanırım ama şimdi bı Ram kontrolü sağlıyorum daha sonra dediğiniz gibi yapayımEn güncel sürücü de deneyin olmazsa sırayla opsiyonel whql sürücüler deneyin 22.6.1. kullanıp sorun almayan var onu deneyin
Bakın normalde 1080p olması lazım eğer monitörünüz 1080p ise kartta 1080p kart .Güncel olarak 22.6.1 ve 22.5.2 denedim ikisinde de siyah ekran hatası almaya devam ettim birde şöyle bir şey var Temizleme yaptıktan sonra yeni Driver kurunca kurulduğu gibi ekran 1920x1080p ise 1280x1024 olarak kendisi ayarlıyor bu bir sorun değil sanırım ama şimdi bı Ram kontrolü sağlıyorum daha sonra dediğiniz gibi yapayım
Aslında amacım daha fazla FPS almak değil senelerdir alışa geldiğim bir çözünürlüğüm var eskiden hep 80-90 FPS oynadığımdan ve bu ayarlarda daha rahat hissettiğim için böyle ayarlara almak istedim hemen nasıl yaptım bilmiyorum ama 1080p yapayımBakın normalde 1080p olması lazım eğer monitörünüz 1080p ise kartta 1080p kart .
Siz nereden 1280x1024 e aldıysanız öncelikle o ayarları sıfırlayın bazen monitör ekran kartı ya da oyundaki çözünürlükler bir olmayabilir ya da birinden biri desteklemeyebilir bu da siyah ekranda kalmasına neden olabilir askıda kalıyor ekran kartınız.
Siz3-4 kişi aldığınız gibi aynı bir yerden en yüksek fps nasıl alırım gibi vieoya mı baktınız anlamıyorum aynı sorunlarla karşı karşıyayız o kadar sorun yaşayan yok bu sistemleri alanları toplasak binleri geçer
![]()
Hem böyle güçlü sistemim olsa neden fps arttırmak mantığıyla düşük çözünürlük ve kalite ayarlarına çekeyim düşünüyorum anlam vermiyorum
![]()
![]()
Masaüstü sağ tık görüntü ayarları ekran çözünürlüğü kısmından ayarladıysanız oradan 1080p yapın.Tabiki bir değil ama sistemi almadan önce gittiğim internet kafede 2060 vardı ondada bu ayarlara alıyordum. Yani benim için ha 300 FPS almışım ha 500 sadece amacım rahat ve keyif alarak oynamak
Üstadım 1920x1080p de denedim dediğiniz gibi güncel driver : 22.5.1 ancak siyah ekran almaya devam ettim birde mesela hani amd software yada ne bileyim shift tab yapıp steamin tarama menüsünü acınca ekran kartından cok değişik bir ses geliyor oyuna gecince bu ses gidiyorMasaüstü sağ tık görüntü ayarları ekran çözünürlüğü kısmından ayarladıysanız oradan 1080p yapın.
Eğer ki bu ayarlarda sorununuz çözülürse çözünürlük sıkıntı çıkarıyordur diyebiliriz
Şu an geç oldu yarın sorunların çözümü için uğraşalım olur mu?Bilgisayarı aldıktan sonra sadece şunları yaptım
1- https://www.msi.com/Motherboard/A520M-A-PRO/support bu site üzerinden
A- Bios için "7C96v1B" Versiyon Bios Güncellemesi yaptım
B- Anakart Chipset için "4.07.13.2243" versiyon chipset kurdum
2- Bios üzerinden "XMP" Açtım
3- Windows Pro Key kullanarak lisansı yükselttim ve Windows uptadeleri yaptım
Tabiki olur vaktinizi ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim umarım yarın net bir sonuca varırız hayırlı geceler dilerim sağlıcakla kalınŞu an geç oldu yarın sorunların çözümü için uğraşalım olur mu?
Siz de işe gideceksiniz geç saatte acele ederek bir sonuca varamayıp daha sakin ve iyi biz zamanda bakalım iyi geceler hoşça kalın.Tabiki olur vaktinizi ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim umarım yarın net bir sonuca varırız hayırlı geceler dilerim sağlıcakla kalın
Hocam iyi geceler ben güzel haberi vereyim, Sorun monitörün güc girişinden kaynaklanıyormuş temassızlık varmış sanırım. Önce DP kablosunu başka sokete taktım daha sonrasında monitörün güc kablosunu cıkarıp taktım değdiğim anda gidiyor cız cız ses cıkartıyor cözemedim ama.Siz de işe gideceksiniz geç saatte acele ederek bir sonuca varamayıp daha sakin ve iyi biz zamanda bakalım iyi geceler hoşça kalın.
Çok teşekkür ederimİyi günlerde kullanın hocam hayırlı olsun.
Çok güzel ben ortasında olaya dahil olduğumu düşünüp sistemin de yeni olmasıyla ona ihtimal vermemiştim o yuzden sök tak olayına girmemiştim. Eğer monitör girişiniz gevşekse kötü sonuçlar doğurur girişte arıza varsa genelde kısa devre elektrik akımında dalgalanma ve ani kesilmeler sistem içinde iyi değil.Çok teşekkür ederim
Sisteminizi yazın yardım edebilirsem edeyim çok konu sorun olunca unutuyorum sistemleriHocam ben de bugün Google'da siyah ekran aldım. Sebebi ne olabilir. Biostan xmpyi profile 1e çektim. İşe yarar mı?
Pchocası Hero.Sisteminizi yazın yardım edebilirsem edeyim çok konu sorun olunca unutuyorum sistemleri![]()
Yaklaşık kablo 1.5 metre ancak priz hem yerde hemde kablo masanın arkasından geçtiği için yetişmesi zor oluyor diye düşünüyorum bu yüzden minimum 2m yada 2.5m kaliteli güç kablo öneriniz var mı şu an kullandığım Zowie'nin kutusundan çıkan ama kısa gibi kalıyorÇok güzel ben ortasında olaya dahil olduğumu düşünüp sistemin de yeni olmasıyla ona ihtimal vermemiştim o yuzden sök tak olayına girmemiştim. Eğer monitör girişiniz gevşekse kötü sonuçlar doğurur girişte arıza varsa genelde kısa devre elektrik akımında dalgalanma ve ani kesilmeler sistem içinde iyi değil.