Ekran Kartı Full Devirde Çalışıyor Görüntü Yok!

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
PC'i açtığımda ekran kartı fanları son devirde çalışıyor LED'ler yanıyor ve görüntü gelmiyor.
Ekran kartı MSI RTX 2070S

Denediğim yöntemler:
- Ekran kartı üzerindeki kabloları çıkarıp taktım,
- RAM'leri söktüm slotlarını değiştirdim veya bir tanesini taktım,
- Ekran kartı slotunu değiştirdim,
- PSU üzerinde takılı olan kabloları çıkarıp tekrar taktım,
- BIOS pilini çıkardım taktım.

Başka ne yapabilirim ekran kartında ne gibi arıza olabilir veya buna sebep olan ne olabilir?

ReCFeR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Sistemin güncel sürücülerini kurabilirsiniz hocam Bios chipset dahil..

ReCFeR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Sistem yenimi hocam yeni olduğunu var sayıyorum işlemcide de F veya KF olarak baz alırsam eğer veya dahili görüntü bağdaştırıcısı olmadığını yapılacak tek şey kalır oda farklı bir ekran kartı (eski) görüntü alıp sistemi kurmak olur :)

ReCFeR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
DP bağlantısını kullanıyorsanız ekran kartı çıkışına taktığınızdan emin olun HDMi kullanmıyorsanız HDMi ile bağlamayı deneyin portları tek tek kontrol edin, Evinizde bağlantı sağlaya bileceğiniz TV var ise ondan görüntü almaya çalışın ekran kartınızı başka sistemde başka ekran kartını kendi sisteminizde kontrol edebilirsiniz hiçbir şekilde kendi sisteminizden görüntü alamıyorsanız io çipi zarar görmüş olabilir sorun anakarttır. Sistem bileşenlerini tam olarak paylaşırsanız gereksiz denemeler varsayımlar yerine daha kapsamlı ve odaklı çözümler sunulabilir.

KS

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
DP bağlantısını kullanıyorsanız ekran kartı çıkışına taktığınızdan emin olun HDMi kullanmıyorsanız HDMi ile bağlamayı deneyin portları tek tek kontrol edin, Evinizde bağlantı sağlaya bileceğiniz TV var ise ondan görüntü almaya çalışın ekran kartınızı başka sistemde başka ekran kartını kendi sisteminizde kontrol edebilirsiniz hiçbir şekilde kendi sisteminizden görüntü alamıyorsanız io çipi zarar görmüş olabilir sorun anakarttır. Sistem bileşenlerini tam olarak paylaşırsanız gereksiz denemeler varsayımlar yerine daha kapsamlı ve odaklı çözümler sunulabilir.
Anakart: Asus B550M-Plus
İşlemci: Ryzen 9 3900x
Ekran Kartı: MSI RTX 2070S
PSU: Xigmatek Hera Gold 750w
RAM: Gskill TridentZ 16x2
Kasa: Lian Li Lancool 215
Xigmatek Aurora 240 sıvı soğutucu
M.2 SSD ve sata SSD

Sistem bundan ibaret :D
Sistem eski kasamda çalışıyordu normal şekilde henüz display port bulunan bir monitör alamadım hdmi ile bağlıyordum monitörde sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.
Başka ekran kartı yok ve başka deneyebileceğim sistem yok galiba bir bilgisayarcıya gidip göstermem lazım ama daha beter etmezler umarım.
IMG_20220617_194711.jpg

IMG_20220617_194640.jpg

Son düzenleme:
KS

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
PSU da başından beri ECO mod açıkmış takarken olmuş olmalı bunla bir alakası olabilirmi bilgisayarcıya götürmek için ekran kartını çıkartmıştım tekrar takıp denesemmi? Normalde açık değildi kullandığım zamanlar ama galiba bunla hiç alakası yok :(

Denedim alakası yokmuş yine aynı.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri