Yardım Ekran Karti GPU Limiti Koyma

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
İ7 10875 h
Ekran Kartı
Rtx 2080 super max q
Benim monster tulpar t7 v 21.4 laptopum var özellikleri rtx 2080 super max q ve i7 10875 h islemcisi var ve ben oyunlarda sundan dolayi fp sem dusuyor ekran karti aicakliklarim normal ama ekran kartim %100 olunca cekirdek hizi 3 de 1 ine dusuyor bu da hem fps kaybina hemde gecikmeye yol aciyor eger ben buna ‰ 90 siniri koyarsam sıkıntı yasamadan kullanabilirim bunu nasil yaparim undervolt diyenler varsa onu anlamiyorum yardimci olsanız

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
656
Benim monster tulpar t7 v 21.4 laptopum var özellikleri rtx 2080 super max q ve i7 10875 h islemcisi var ve ben oyunlarda sundan dolayi fp sem dusuyor ekran karti aicakliklarim normal ama ekran kartim %100 olunca cekirdek hizi 3 de 1 ine dusuyor bu da hem fps kaybina hemde gecikmeye yol aciyor eger ben buna ‰ 90 siniri koyarsam sıkıntı yasamadan kullanabilirim bunu nasil yaparim undervolt diyenler varsa onu anlamiyorum yardimci olsanız
afterburner açıkken oyuna girin grafigin belli şeyleri kıstıgınızda 90 sınırlarına gelince durdurun o ayarda veya experience girin optimizasyon kısmından en iyisinden bi tık daha performansa çekinki kullanımı azalsın ona göre after burner ilede takip edersiniz

KS

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Afterburner kullanmayi bilmiyorum yardimci olma şansınız varmi simdiden tesekkurler

KS

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardimci olurmuusunuZ

afterburner açıkken oyuna girin grafigin belli şeyleri kıstıgınızda 90 sınırlarına gelince durdurun o ayarda veya experience girin optimizasyon kısmından en iyisinden bi tık daha performansa çekinki kullanımı azalsın ona göre after burner ilede takip edersinoyle yaparsam gupu kullanimi dusermi ne dersiniz

KS

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onu biliyorum da valitaji nadil dusurucem bi video paylasirmisiniz

KS

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şuanda işteyimde youtubede çok kolay öğretici şeyleri var ekrana gpu kullanımı vs.. yansıtmak adına
Abi hala cozemedim sorunumu soyle soyleyim benim ekran kartim az kullanilinca gereginde fps aliyorum 100 de yüz olunca zarar gelmedin diye frekans dusuruyor ve fpsem 3 de 1 dusuyor eger ben buna max 90 da kullanilma sınırı koyarsam duzelir

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
656
Abi hala cozemedim sorunumu soyle soyleyim benim ekran kartim az kullanilinca gereginde fps aliyorum 100 de yüz olunca zarar gelmedin diye frekans dusuruyor ve fpsem 3 de 1 dusuyor eger ben buna max 90 da kullanilma sınırı koyarsam duzelir
işte bende diyorumki sınır koymak için grafiğin belli başlı ayarları düşürsen yeter %kaçta çalıştıgınıda görev yöneticisi veya afterburner gibi programlardan takip edebilirsin

KS

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işte bende diyorumki sınır koymak için grafiğin belli başlı ayarları düşürsen yeter %kaçta çalıştıgınıda görev yöneticisi veya afterburner gibi programlardan takip edebilirsin
Abi ben seni anladimda icte belli basli ayarlari dusurken nasil yapilcagini bilmiyorum

KS

loudtigertr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ha abi onu biliyorum onu kisinca duzeliyor ama ben mesala ultrada oybarken yude yuz ya sey yapsam gpu yu limitlesem en zorlayan oyunda bile 90 kullanilsa
oyun içine gir grafiklerden ultrada ise gereksiz şeyleri kısabilirsin medium yada higha mesela çim kalitesi gökyüzü gölgeler vs..

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
656
Tam avi oeki undervolt yapsam sadece ekran kartininin kullanim voltaji mi azalir yoksa kullanimida azalirmi
işlmeci için yapılabiliyor ama ekran kartı için denemedim bence 90 fps alıyosan single oyunlar için 60 a sabitle dediğim gibi göz görülür bir düşüş olur hemde sorunsuz oynarsın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri