Çözüldü Ekran Kartı Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Exodus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba, Asus RX6750 XT ekran kartım var, güç kablolarindan birini taktım ama diğeri tam oturmuyor gibi o yüzden zorlamadim. Bunların ikisinide takmam şartmi?
IMG_20220826_113436.jpg

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Merhaba, Asus RX6750 XT ekran kartım var, güç kablolarindan birini taktım ama diğeri tam oturmuyor gibi o yüzden zorlamadim. Bunların ikisinide takmam şartmi?Ekli dosyayı görüntüle 5223
Aynı kablo üzerinden 2 bağlantı yapmayın. Ayrı bir kablodan harici bir bağlantı daha yapın. Aynı kablodan dediğim şey elinizdeki kablo tek ama uçtan 2 parçaya bölünüyor bu sağlıklı bir besleme şekli değil. %90 ihtimalle PSU modelinizi bilmiyorum ama 2. bir PCIe kablo seti daha vardır.

KS

Exodus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Aynı kablo üzerinden 2 bağlantı yapmayın. Ayrı bir kablodan harici bir bağlantı daha yapın. Aynı kablodan dediğim şey elinizdeki kablo tek ama uçtan 2 parçaya bölünüyor bu sağlıklı bir besleme şekli değil. %90 ihtimalle PSU modelinizi bilmiyorum ama 2. bir PCIe kablo seti daha vardır.
Şuan ikisinide takabildim yuvalarına. Skygate sistemim, MSI MAG kasa olan. Sadece 1 ucumu takayım yani, diğeri boştamı kalsin anlamadim.

KS

Exodus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Bu şekilde takılı şuan, kablo tek şekilde direkt PSU dan geliyor, ucu ikiye ayrılıyor. İkisinide taktım dediğim gibi.
IMG_20220826_115439.jpg

KS

Exodus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Siz beni anlamadınız tam olarak ama sorun yok tamam böyle kalabilir.
Sanırım şimdi anladım, bu kablonun ucundaki ikinci uç yerine PSU'ya ayrı bir kablo daha takıp onun ucunu bağlayın demek istediniz sanırım.

Eğer bu şekilde olması bir problem veya zarar teşkil etmiyorsa uğraşmak istemiyorum tekrar PSU'u çıkarıp kablo bulup takmak vs.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sanırım şimdi anladım, bu kablonun ucundaki ikinci uç yerine PSU'ya ayrı bir kablo daha takıp onun ucunu bağlayın demek istediniz sanırım.

Eğer bu şekilde olması bir problem veya zarar teşkil etmiyorsa uğraşmak istemiyorum tekrar PSU'u çıkarıp kablo bulup takmak vs.
Evet şimdi doğru anladınız. PSU ürününde aynı bir kablo seti daha vardır 2 uçlu ve diğer sokete bu ayrı kablodan bağlantı yapın demek istemiştim. Tek kablodan yapılan çift besleme ile 2 kablodan yapılan besleme aynı olmuyor 2 ayrı kablo daha iyi oluyor genelde ama sorun yok bu şekilde de kullanılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri