Ekran kartı hatası

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
Merhabalar amd ekran kartı kullanıyorum rx 6650xt modeli valoranta girince bazen oyun girişlerinde veya oyundayken alt tab yaptığımda kasma gibi hatalarla karşılaşıyorum örnek vermek gerekirse bazen valoranta girince ekran kartı sürücüm çöküyor ve oyunu kapatıyor bu neyden kaynaklı olabilir acaba ?

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ana menü ve oyunu alta aldığın zaman FPS limitleme özelliğini açabilirsin. Çünkü ana menüde FPS çok tepelere vuruyor gereksiz yere. Belki problemi bu oluşturabilir. Alt+tab yapınca da benzer şekilde arka planda yüksek FPS çalıştırmana da gerek yok bence. Yani bu iki ayarı dene ilk başta.

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Sebebi ekran kartının amd olması. İnternette sorgu yaparak önerilen bir çok yoldan biri ile problemini gidebilir yada azaltabilirsin. Ama hangi yol orası muamma.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhabalar amd ekran kartı kullanıyorum rx 6650xt modeli valoranta girince bazen oyun girişlerinde veya oyundayken alt tab yaptığımda kasma gibi hatalarla karşılaşıyorum örnek vermek gerekirse bazen valoranta girince ekran kartı sürücüm çöküyor ve oyunu kapatıyor bu neyden kaynaklı olabilir acaba ?
Merak ettiğimden soruyorum ben valorant oynamam ve bilmem ama genelde bu hataları alan amd kart sahiplerinden duyduğum oyundayken özellikle valorantta alt tab yapma muhabbeti nedir ne için yapılıyor? Ben genelde oyun oynadığımda arka planda ne varsa kapatıyorum ki oyunum ve bilgisayarım doğru şekilde çalışıp hasar veya hata vermesin.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Merak ettiğimden soruyorum ben valorant oynamam ve bilmem ama genelde bu hataları alan amd kart sahiplerinden duyduğum oyundayken özellikle valorantta alt tab yapma muhabbeti nedir ne için yapılıyor? Ben genelde oyun oynadığımda arka planda ne varsa kapatıyorum ki oyunum ve bilgisayarım doğru şekilde çalışıp hasar veya hata vermesin.
Ben oyun aralarında DC veya Yputube gibi benzer şeylerde takılıyorum çift ekran olduğu için. Ya da Whatsapp'tan mesajlaşıyorum masaüstünde. Yapılıyor yani eğer sistemin çok minimum gereksinimlerde değilse.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Ben oyun aralarında DC veya Yputube gibi benzer şeylerde takılıyorum çift ekran olduğu için. Ya da Whatsapp'tan mesajlaşıyorum masaüstünde. Yapılıyor yani eğer sistemin çok minimum gereksinimlerde değilse.
hmm online oyunları sevmem cs:go oynadığım eski zamanlarda dc ya da youtube girme gibi bir gereksinim duymamıştım oynar sıkıldın mı çıkarsın mantığı, o yüzden bunu bilmiyordum neden oyun oynarken bir insan youtube ya da dc ye girer diye merak ediyordum, amd kartlar genelde iyi tepki vermiyor sanırım bu duruma hep bu şikayette geliyorlar buraya çoğu zaman. Neyse büyük ihtimalle oyun driver kaynaklı kart oyunda olduğu için ona göre yüke biniyor çok ekran kartı kullanmasa da teoride öyle sonra bir den alt tab yapınca o anda yükte kalıp kalmama oyunda kalıp kalmama gibi bir karasızlık içine giriyor ekran kartı yazılımı askıda kalıyor ve çöküyor sistem kararsızlığı çözünürlük ölçeği yazılımsal donanımsal her yönde oluyor büyük ihtimalle.
Not: Eğer ekran kartı sürücünüz en güncel sürümse kendi temizleme programıyla silip şunu kurup güncellemeleri kapatıp sadece bu driveri deneyin belli bir süre sorun devam edecek mi diye bakalım ;
AMD Software: Adrenalin Edition
Revision Number
Adrenalin 22.5.1 Recommended (WHQL)
File Size
544 MB
Release Date
5/10/2022

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri