Ekran Kartı kırmızı ışık sorunu

mcnashgio

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iyi forumlar öncelikle yakın zamanda bir hazır sistem aldım. Windows 10 home 64 bit kurulumu yaptım. Ardından driverları güncelledim. 
Sistemin ryzen 5 5600x asus rog strix rx6700 xt ekran kartı mevcut. 
Warzone oyunu ile deneyimleme fırsatım oldu oyun sırasında fps düşüklüğü olmadan orta ve uzak mesafelerde özellikle cisimlerin kenarlarında görüntüde değişiklikler yansımalar glitching tarzı problemler olmakta. Driverları ddu ile silip tekrar da yükledim fakat devam etmekte ancak anti aliasing koyunca düzeldi. Normalde aynı sisteme sahip insanlarda antialisng ayarı offken böyle bir şey olmamakta bu bir donanım problemle mi midir acaba ? Bir de ekran kartımda cihaz kapalıyken sürekli 2 kırmızı ışık yanıp sönmekte, aldığım yer bunun bir problem olmadığını söylüyor. Sizce ne yapmalıyım değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartta sistem kapalıyken yanan ışık bir problem değil.

Diğer olaya gelirsek AMD Radeon Software yazılımından bir ayar yapmanız gerekebilir. Uygulamayı net bilmediğimden kendim kurcalamam gerek ama pek müsait değilim bu tarz bir iş için. 2 hafta sonra ancak bakabilirim. Size tavsiyem Radeon ayarlarını bir kurcalayın. Detay, yumuşatma vs. gibi ayarları aç/kapa yapabilirsiniz en başta.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O ışık benim düşündüğüm gibi değilmiş bir sorun var gibi duruyor. Şunu deneyin karta gelen güç kabloları ayrı ayrı olsunlar yani 1 kablodaki 2 adet ayrılmış pinleri kullanmayın. Her kablodan 1 bağlantı yapın karta. Ayrıca takarken soketin tam oturup oturmadığını kontrol edin güç kabloları için.

Diğer şey için söylediğim gibi Radeon ayarlarınızı kurcalamanız gerek.

KS

mcnashgio

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O ışık benim düşündüğüm gibi değilmiş bir sorun var gibi duruyor. Şunu deneyin karta gelen güç kabloları ayrı ayrı olsunlar yani 1 kablodaki 2 adet ayrılmış pinleri kullanmayın. Her kablodan 1 bağlantı yapın karta. Ayrıca takarken soketin tam oturup oturmadığını kontrol edin güç kabloları için.

Diğer şey için söylediğim gibi Radeon ayarlarınızı kurcalamanız gerek.

Sağol hocam işteyim eve geçince deneyeyim teşekkürler ilgin için

KS

mcnashgio

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam o soketleri çıkarıp taktım düzeldi yalnız 6 8 saat sonra tekrarladı. 8 e 8 pin girişi mevcut. 2 ayrı kablodan birleştirilmiş 2 8li de hocam. Yapacak başka bir şey var mıdır acaba ? Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her 8 pin giriş tek kablo üzerinden bağlandı ve sorun yaşanmadı ama belli bir saat sonra sorun tekrarladıysa benim görüşüme göre 2 şey olabilir. Ya PSU arızalı yada ekran kartınız. Size tavsiyem önce sisteminize yeterli gücü verebilecek iyi bir marka model başka bir PSU ile sisteminizi test edin. Eğer sorun bu değilse ekran kartınızda bir sorun var demektir ki bu durumda servis yolunu yada bileşenleri tek bir yerden aldıysanız komple sistemi buraya gönderin.

KS

mcnashgio

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz gibi tek kablo üzerinden bağlayamadım çünkü 2 kablodan ayrı ayrı hatlar birleştirilmiş sökebileceğim bir şey değil gibi hocam. İşin ilginç tarafı çalışıyor hiç bir sıkıntı yok çıkarıp takıyorum sorun yine geçiyor. Sonra tekrardan tek taraflı ya sağ ya sol yanıp söndüğünü görüyorum. 2 si birlikte olmuyor artık. Aldığım yer teslime edin 10 iş günü içerisinde geri dönüş yaparız diyor. Cihazı alalı 5 gün bile olmamış o kadar ücret ödeyip alıyoruz. Çok ilginç bir teknik destek algoritması. İhtiyacım olmasa şu an zaten gider teslim ederim. İstanbul içi gelip size basitçe göstersem belki basit bir hatadır diyorum yine sıraya alırız diyorlar. İstanbul içinde güvenebileceğim ücret karşılığı değerlendirebilecek teknik bir destek var mıdır üstat hızlıca kontrolünü sağlayacak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bildiğim sadece QP bilişim var ama bu firma sadece sistemin parçalarını tek tek başka yerlerden aldğınızda montaj yapıp test edip veriyorlar. Servis gibi bir hizmeti var mı bilmiyorum. Armut.com adresinden bir kontrol edin yorumlar vs. size iyi olup olmadığını söyler zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri