Ekran Karti Kullanilamiyor Hatasi

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Sevgili PC Hocası sakinleri ve yöneticileri. Herkese iyi akşamlar Diliyorum. Bir kaç haftadır, bilgisayar donanımları ve kullanımı hakkında tecrübem olmasına rağmen çözüm getiremediğim bir konu var. Öncelikle sizlere sistemimden bahsederek konuya girmek istiyorum.
Ana Kart: msı b550m PRO
İşlemci: Ryzen5 5600
Ram: Corsair Dominatör Platinum 8x2 16gb 3600mhz
Ekran Kartı: Asus Dual AMD rx6700xt
Depolama: Bir adet 480gb wd green NVMe 2 ssd - Bir adet 480gb düz ssd

Problemlerim, yaz aylarında işlemcimin çok ısınmasıyla başladı, bu yüzden bilgisayarımı güzel soğutabilmek adına iyi bir termal macun almakla başladım, sonrasında işlemcinin mhz'ini 4350 gibi mhz'e sabitleyip işlemcinin en optimize çalıştığı en alt voltajı bularak güzel bir oc yaptım ve yaz boyu bu oc ile kulandım. Son gelen Bıos güncellemesini yaptıktan sonra oc ayarlarım gitti ve kış ayına girdiğimiz için tekrar oc yapmayı gerekli bulmadım. Bir problem olmadan bir süre çalıştı. Bir hafta önce oynamak için GTA V'i indirdim. Sistemimin bu oyunu en üst grafiklerde bir problem olmadan 100 ile 130 FPS değerlerinde oynatıyordu. Fakat aynı gün Steam üzerinden PUBG oynarken bir crsah yedim ve bilgisayarımın ekranı siyah ekran oldu. Ardından bilgisayarı tekrar başlattığımda yine yeni almış olduğum MSI marka 180 hz monitörüm 60 hz değerinde olduğunu ve Amd dravierine baktığımda hiç açılmadığını fark ettim. Denetim masasından aygıtlara baktığımda ekran kartımın üstünde ünlem işaretiyle birlikte ''Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden, bu aygıt düzgün çalışmıyor(Kod31) hatasını gördüm. Bilgisayarımın tüm parçalarını söküp temizleyip statik elektriğini aldıktan sonra tekrar montaj yaptım. Bir süre düzgün çalıştıktan sonra oynaması daha az performans isteyen bir oyunda yine aynı şekil hata verdi. Hiç bir yerde hiç bir çözüm bulamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Önce işletim sistemi güncel değilse onu güncelleyin sonra ekran kartının driver dosyasını kendi sitesinden indirip aygıt yöneticisinden güncellereyek deneyin.

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Önce işletim sistemi güncel değilse onu güncelleyin sonra ekran kartının driver dosyasını kendi sitesinden indirip aygıt yöneticisinden güncellereyek deneyin.
İşletim sistemim güncel. Bilgisayarı söküp tekrar montajlamadan önde DDU ile driverleri kaldırıp tekrar montajlafıktan sonra AMD nün kendi sitesinden tekrar yükledim. Ama problem çözülmedi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri