Ekran kartı mı ram mi çözemedim problemim var yardım lütfen

Emrah0534

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemim
amd 2600x
gigbyte b450m aorus anakart
rx 570 8gb itx ekran kartı
corsair vs550w 80+ psu
xpg adata m.2 nwme ssd 256 gb
ram longline strom 2x8 gb 3000 mhz
pc ilk açıldığıda oyunlara tam ekran modunda giriş yaparsam görüntü gidip geliyor bir süre sonra duruyor oyun menülerine girmek istediğimde tekrar gidip geliyor her işlem yapmaya çalıştığımda bu şekilde devam ediyor. oyundan çıkınca normal kullanıyorum sıkıntı yok. pc yeniden başlat dediğim zaman problem kalmıyor. sorun ram mi ekran kartı mı ya da ne olabilir. anakartın sitesinden uyumlu ram listesine baktım longline o listede yok sorun bu olabilir mi ya da nedir? tavsiyeniz nedir?  :s

Lonis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem yeni mi kurulu ? Aşırı bir bilgim yok ama bence içinde çok dosyanız yoksa kendi system recovery girip kendi windowsu üzerinden sürücüler dahil sıfırlayıp herşeyi en baştan kurarak test et bence,Belki yazılımsal bir sorundur ve geçer.Ram da sıkıntı olup olmadığını anlamak için windows bellek tanılama gibi birşey olması lazım adı,onu kullan,benim de ramım 16 , 30 40 dk civarı ramı test ediyor sıkıntı olup olmadığını gösteriyor,internette nasıl yapacağına dair videolar var.

KS

Emrah0534

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistem yeni kuruldu ikinci defa format attım ekran kartı driverlarını en güncel sürümüne aldım başka ekran kartıyla da aynı sorunu yaşadım başka ram denedim o da aynı ama kartla uyumu yok gene anakartın sitesinden baktım. yeni ram aldım anakartla uyumlu onu deniycem bakalım sonuç aynı olacak mı başka ne olabilir acaba çok araştırdım birşey bulamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emrah0534' Alıntı:
sistemim
amd 2600x
gigbyte b450m aorus anakart
rx 570 8gb itx ekran kartı
corsair vs550w 80+ psu
xpg adata m.2 nwme ssd 256 gb
ram longline strom 2x8 gb 3000 mhz
pc ilk açıldığıda oyunlara tam ekran modunda giriş yaparsam görüntü gidip geliyor bir süre sonra duruyor oyun menülerine girmek istediğimde tekrar gidip geliyor her işlem yapmaya çalıştığımda bu şekilde devam ediyor. oyundan çıkınca normal kullanıyorum sıkıntı yok. pc yeniden başlat dediğim zaman problem kalmıyor. sorun ram mi ekran kartı mı ya da ne olabilir. anakartın sitesinden uyumlu ram listesine baktım longline o listede yok sorun bu olabilir mi ya da nedir? tavsiyeniz nedir?  :s

Önce anakartınızda 4 RAM slotu var. RAM 'leriniz doğru slotlara taktığınızdan emin olun. Dual Channel özelliği bazlı bir sorun olabilir. Bu yüzden aşağıdaki resimdeki DDR4_2 ve DDR4_1 slotlarını kullanın. Ayrıca bunu yapmadan BIOS 'a girip XMP ayarınızı devre dışı bırakın sonra bunu yapın.

Screenshot-1.jpg

Sonra sürücü bazlı bir sorun mu bunu anlamak için güncel sürücü kullandığınızdan emin olun ve mutlaka güncel bile olsanız eski sürücüyü silip onaylı sürücüyü tekrar kurup deneyin. Bu işlemler için Display Driver Uninstaller yazılımını kullanın sürücüyü kaldırmak için yazılımın linki https://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,1.html bu ve buda https://www.youtube.com/watch?v=MpLFWWkoXt4 kullanım videosu. Sonra sürücü kalkınca güncel sürücüyü https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 bu siteden işletim sisteminize ait WHQL yani Windows tarafından onaylanmış sürücüyü indirip kurun. Tekrar deneyin. Ayrıca birde DirectX son sürümü Bu bağlantıdan indirip kurun. Birde Windows güncellemelerinizi mutlaka yapın. Ayrıca Windows 10 kullanmıyorsanız Windows 7 vs. kullanıyorsanız güncel sistem sorunu çözebilir buda aklınızda bulunsun.

Ayrıca çipset sürücünüzü kurun. B450 çipset sürücünüz https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 burada. İşletim sisteminiz altından AMD Chipset Drivers adlı sürücüyü kuracaksınız sistemi yeniden başlatın kurulumdan sonra.

Son olarak BIOS sürümünüz güncel değilse BIOS sürümünüzü güncelleyin. BIOS sürümünüzü Windows üzerinden kontrol etmek için başlata msinfo32 yazıp aracı çalıştırın. Açılan pencerede BIOS Sürümü/Tarihi kısmından BIOS sürümünüze bakın. Anakartınızın son BIOS sürümü 27/11/2019 tarihinde yayınlanmış ve sürüm numarası F50 olarak geçiyor. Eskiyse eğer sizinki güncel BIOS dosyanızı bu kendi sitesindeki bağlantıdan indirebilirsiniz. BIOS güncellemeyi bilmiyorsanız bu Video size yardımcı olur. Tek dikkat etmeniz gereken USB belleğinizi Fat32 olarak biçimlendirin yeterli. Gerisi videoda anlatılıyor zaten. 

Bunların hiçbirisi değilse sorun önce RAM testi yapalım sisteminizde. Kesin detaylı RAM testi için Windows tanımlama aracı yerine aşağıdaki yöntemi kullanın.

RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene kadar sürdürün.

KS

Emrah0534

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yeni ram bellekler gelince ram testini deneyeceğim diğerlerini yaptım sorun çözülmedi. yeniden başlat dediğim zaman sorun kalmıyor.
ekran kartından, psu'dan monitörden ya da anakarttan dolayı olabilir mi? yeniden başlat deyince sorun kalmıyor bu beni şaşırtıyor

KS

Emrah0534

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ilgin için teşekkür ederim bütün parçaları sırayla garantiye göndercem galiba :)

ha bir de şimdi aklıma geldi ekran kartı sürücüsünü uygunluk sorunu giderme deneyerek yüklediğim zaman yeniden başlat dememe gerek kalmadan normal çalışıyordu bu seferde oyun içinde anlık gidip gelmeler yaşanıyordu format attıktan sonra artık uyumlulukla yükleyince de olmuyor driverler güncellendi o yüzden olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük ihtimalle sorununuz yazılımsal bence garantiye göndermeden temiz format doğru sürücüleri tek seferde sorunsuz kurup denemek gerek.

KS

Emrah0534

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlar geldi denedim ilk denemede çalıştı ama sonra tekrar devam etti sorun

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS sorun olabilir. BIOS pili bitik olsa sadece BIOS ayarları kayıt tutmaz başka bir şey olması pek olası değil.

KS

Emrah0534

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur kardeşim ilgin için teşekkür ederim sorunu muhtemelen çözdüm sayılır. Sorun monitörde gibi garantiye yolladım. Çok defa farklı şeyler denedikten sonra sıra monitöre gelmişti hiç aklıma gelmemişti. Monitörün fişini her çektiğimde aynı sorun devam etti. Eğer monitörü fişten çekmezsem pc yi aç kapa yebiden başlat demeden düzgün çalıştı. Monitörü fişten çıkarıp taktığım zaman da aynı sorun devam etti. Evimdeki tv de hdmi vardı şu an onunla sorunsuz kullanıyorum bakalım monitör geldiğinde sorun çözülmüş olacak mı merak ediyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri