Ekran kartı no signal

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sorunum şu pc nin bakımını yapıyordum ekran kartının macun termal band filan bunları degiştirdim ekranı topladım açtım no signal diyor ekran kartını başka pc ye taktım gene no signal diyor başka pc deki ekran kartını kendi pc me taktım sıkıntısız çalışıyor ama benim ekran kartım no signal yazıyor sizce problem nedir yanlış bişede yapmadım ilk yaptıgım şeyde degil sizce sıkıntı nedir

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Can Yaşar' Alıntı:
Arkadaşlar sorunum şu pc nin bakımını yapıyordum ekran kartının macun termal band filan bunları degiştirdim ekranı topladım açtım no signal diyor ekran kartını başka pc ye taktım gene no signal diyor başka pc deki ekran kartını kendi pc me taktım sıkıntısız çalışıyor ama benim ekran kartım no signal yazıyor sizce problem nedir yanlış bişede yapmadım ilk yaptıgım şeyde degil sizce sıkıntı nedir

Ekran kartı vefat etmiş gibi duruyor

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Macunda yayılma yok herşey düzgün sadece biraz chipset in yanına gelmiş ondanda bişe olacagını sanmıyorum çünki orjinalindede öyleydi bugün internetim bağlanacak eve akşam fotoları atacam size

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Can Yaşar' Alıntı:
Macunda yayılma yok herşey düzgün sadece biraz chipset in yanına gelmiş ondanda bişe olacagını sanmıyorum çünki orjinalindede öyleydi bugün internetim bağlanacak eve akşam fotoları atacam size

lr20 yazan parça sanki yanmış gibi duruyor bunun tamirini yaptırabilirmiyim acaba

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Evet yanık gibi görünüyor. Servise gönderin. Sanırım,tamir ederler.

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Evet yanık gibi görünüyor. Servise gönderin. Sanırım,tamir ederler.

ama ekran kartını açtık servis buna bakarmı sonuçta garantisi öldü ?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Garanti ücretli değişim ister o da ekran kartından fazla bir fiyat olacaktır.Bunun çözümünü bir bilgisayarcı da halletmen hem bütçen hemde senin için daha iyi olacaktır....

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Onboard e.kartı ile de görüntü alamıyorsan durum değişir.
Rami sökerek,slot değştirin.
Makinanın tüm kablolarını teker teker söküp tekrar takın.
Statik elektrik olayı için;
pc nin güç kablosunu prizden çekin. Açma kapama düğmesine 3-5 kez basıp bırakın. E.kartını da söküp,bağlantı sarı renk yeri, yumuşak bi silgi ile silin.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
pc nin güç kablosunu prizden çekin. Açma kapama düğmesine 3-5 kez basıp bırakın. E.kartını da söküp,bağlantı sarı renk yeri, yumuşak bi silgi ile silin.

bu adımları kesinlikle deneyin eğer devam ediyor ise bize geri dönüş sağlayın bazı parçalar sorunlu olabilir

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
met 61' Alıntı:

bu adımları kesinlikle deneyin eğer devam ediyor ise bize geri dönüş sağlayın bazı parçalar sorunlu olabilir
hocam 2-3 saattir pc le ugraşıyorum yapamadım uzay montaj aptım olmadı fanları söküp denedim olmadı benim kuzenin pc si duruyordu onu taktım sıkıntısız çalıştı zaten şuan kuzenin pc sinde benim ekran kartı takılı o şekilde bu pc yi kullanıyorum psu degiştim olmadı hdd söküp denedim olmadı  ram ı söküp çalıştırdıgımda bu ufak bi cıhaz var adını unuttum pc açıldıgında dıt diye ses veren ram olmadan 1 uzun 2 kısa dııt dııt diye öttü ram ı taktım yapmadı büyük ihtimal anakart sıkıntılı işlemciyi söküp macun yeniledim gene olmadı aklıma bi tek anakart geliyor sizce ? kasada statik elektirigide aldım dediginiz gibi fiş çekiliyken açma tuşunu basıp basıp çektim gene olmadı  yanlız şöyle bişe var bazen düymeye basıyorum gelmiyor bi 5*10 dk sonra bastımmı geliyor oda sürekli tak çıkar yaptıgım zaman oluyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
e.Kartınız kuzenin pc de görüntü verdiğine göre,sorunlu değil.
 Anakart gibi görünüyor.
Çünkü en güvenilir uzay montajdır. Orada ,açması-görüntü gelmesi gerekiyordu.
 Temzlik yaparken anakart bi şekilde hasar görmüş diye düşünüyorum.
 Zaten yukarda önerdiklerimiz bu işin püf noktaları,uzay montaj,statik elektrik alma,ram değiştirme,kablolarla oynama ,vb .gibi.

Yalnız bi şey aklıma takıldı ,son olarak.

Son yazdığındaki,

açma tuşunu basıp basıp çektim gene olmadı  yanlız şöyle bişe var bazen düymeye basıyorum gelmiyor bi 5*10 dk sonra bastımmı geliyor oda sürekli tak çıkar yaptıgım zaman oluyor

Cümlelerindeki ,bastımmı geliyor derken ,görüntüyü mü kasttettin.

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
 Anakart gibi görünüyor.
 Zaten yukarda önerdiklerimiz bu işin püf noktaları,uzay montaj,statik elektrik alma,ram değiştirme,kablolarla oynama ,vb .gibi.

Son yazdığındaki,

açma tuşunu basıp basıp çektim gene olmadı  yanlız şöyle bişe var bazen düymeye basıyorum gelmiyor bi 5*10 dk sonra bastımmı geliyor oda sürekli tak çıkar yaptıgım zaman oluyor

yok o degil şimdi şöyle pc açma tuşuna basıyorum kasa çalışıyor bazende hiç çalışmıyor 5*10 dk bekliyorum öyle geliyor

met 61' Alıntı:
 Anakart gibi görünüyor.

Son yazdığındaki,

şimdi şöyle söyliyim hiç bi şekilde anakarta zarar vermedim daha öncede pc yi ekran kartını sökmek için açmıştım aynısını yaptı ozaman nasıl yaptım hiç hatırlamıyorum  benim kuzende pc yi temizledi macun yeniledi ekran kartını bozdu nasıl olduysa elimiz yatkın bu işlere belki başınıza gelmiştir mahallenin pc siyim ben ::Dl akabım format yaşar  işin garibi mausede çalışmıyor klavyede usb lerde çalışmıyor bence direk anakart aslında anakartı söktügümde hiç göz gezdiremedim patlak kondansatör filan olabilirmi diye pek bakamadım yarın gene anakartı söküp tam taramayla bakacam ondan sonra bi tabiri caizse ya bakkal amcaya verecem yada asus a yollayacam yada yenisini alacam kısmet artık bu arada yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim donanımcı baba forumunun kapatılmasından sonra kendimi burda bulmam güzel oldu  yardım edecek çok arkadaş var burda elimizden geldigi kadar teknik bilgilerimizi paylaşmayı borç bilirim iyigeceler salıcakla kalın

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar şimdi kasayı taktım sadece güç kablosunu taktım mauseyi bagladım kasayı açtım baktım mauseye ışık geldi ::Düzeldi şuan kendi pc den yazıyorum dahada sökmem anasını satayım ::D sizce ne olmuş olabilir hani çok degişik hatalar meydana gelebiliyor şuan mutluyum yoksa yarın anakart alacaktım boşa masrafa girecektim

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bıkıp usanmadan aynı şeyleri tekrar yapacaksın. bu işin çözümü bu.
 Bi an geliyor,anlık olay,şak diye herşey yerliyerine oturuyor ve pc açılarak görüntü veriyor.
 Olay bu. :)

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bıkıp usanmadan aynı şeyleri tekrar yapacaksın. bu işin çözümü bu.
 Bi an geliyor,anlık olay,şak diye herşey yerliyerine oturuyor ve pc açılarak görüntü veriyor.
 Olay bu. :)

valla anlamadıgım kısım şu 2+2=4 neden bu pc işinde böyle olmuyor hani yanlış yapılan bisorunda yok ortada ama işte ugraştıracak ya nasıl ugraştırsam diye cırmalatıyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Olmuyor işte.Matematik gibi değil bu olay.
 Parçaları tetikleyen bi şeyler   var,elektronikte. O tetikleme bazen bozuluyor. Yeniden tetiklemenin olması için uygun şartların oluşması da,hemen bi deneme ile gerçekleşemiyor. Naçizane ,benim görüşüm bu şekilde.

KS

Can Yaşar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında bu vaka çok yaygın 10 dk lık araştırmanın sonucunda onlarca kişinin başına gelmiş adam analartı servise veriyor bozuk diye serviste çalışıyor adam alıyor takıyor çalışıyor daha öncedende kasayı açıyorum çalışıyor monitör gelmiyordu kapatıp bidaha bastıgım zamanda geliyordu buda öyle bişe artık bazen çızzz diye ses geliyor kasaya tıklıyorum cızırtı gidiyor eski pcde çok fazla ses yapıyordu osmanlı tokatı geçiriyotdum ben

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri