Ekran Kartı Ömür Süresi

Anıl Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Hocam Şu Soruyu Çok Meraak Ettim 35 60 derecesi max çıkan ekran kartının ömrü ne kadaar olur yada ekran kartımda şöyle bişi var valorant a giriyorum ekran kartı 35 derece fan açıyor %50 de çalışıyor normal mi bi bunu merak ettim bide 35 60 dereceye çıkan ekran kartının ömrü uzun olur mu diye sorucaktım

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Hocam Şu Soruyu Çok Meraak Ettim 35 60 derecesi max çıkan ekran kartının ömrü ne kadaar olur yada ekran kartımda şöyle bişi var valorant a giriyorum ekran kartı 35 derece fan açıyor %50 de çalışıyor normal mi bi bunu merak ettim bide 35 60 dereceye çıkan ekran kartının ömrü uzun olur mu diye sorucaktım
normal bir ekran kartının ortalama 7 yıldır tabi termal macununu ve pedlerini değiştirdiğimizi varsayarsak biraz daha uzayabilir bu süre

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sıcaklık az. Bir süre veremeyiz ama piyasada 10 yıllık kartların satıldığını biliyoruz ve bunu baz alabiliriz. Düzgün bakılan bakımı yapılan kart ömürlük bile olabilir. Kartın ömrünün sonu oyunları açmadığı zamandır bence.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Ekran kartının ömrü 10 yılda olur 5 yılda senin karta nasıl baktığına bağlı. Gerektiği zaman bakımını yapar ve ya yaptırırsan 10 yıl da kullanırsın.

35-60 derece arası çok iyi değer kartın ömründe azalma yapacak sıcaklık değeri değil. 75 derece üstü sıkıntı.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
ekran kartının markasına göre değisir ve bakımını yapmanız gerek 60 max derece güzel bakımı ve güzel kullanırsınız 10 yılda fazla gider

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
İçini açmadan bir bakım yapma şansım var mı ? Üstündeki tozları temizlemek yeterli mi çünkü soğutma bloğunu temizlemek açmadan biraz sıkıntı.

KS

Anıl Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Ekran Kartı Şuan Tozlu Fazla Tozlu Yapışmış Kurutma Makinesi İşe yaramıyor da ekran kartım gta 5 valorant tarzı oyunlarda 57 dereceye kadar fan açmıyor 57 derece olunca açıyor 40 derecede tekrar kapatıyor kendini yada bazen fanı hep açık tutup %50 fan hızında 35 dereceye sabitliyor

Nasıl Temizliceğim Bilmiyorum İnanki

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Ekran Kartı Şuan Tozlu Fazla Tozlu Yapışmış Kurutma Makinesi İşe yaramıyor da ekran kartım gta 5 valorant tarzı oyunlarda 57 dereceye kadar fan açmıyor 57 derece olunca açıyor 40 derecede tekrar kapatıyor kendini yada bazen fanı hep açık tutup %50 fan hızında 35 dereceye sabitliyor

cımbız ile yada katılaşmış tozu tıtabileceğiniz bir şey ile çok nazik bir şekilde fanın üstünde ki tozları alabilrsin ama fanı haraket ettirmeden

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637

ıslak bez alın fanları döndürmeden bi üsten temizleyin bu kadar ve üst tabakayı temizleyin yeterli

KS

Anıl Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Fan tozlu değil fanın altında soğutucu blok var ya oradaa araasında toz var yapışmış saç kurutma makinesi işe yaramıyor

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Fan tozlu değil fanın altında soğutucu blok var ya oradaa araasında toz var yapışmış saç kurutma makinesi işe yaramıyor
Merhaba ekran kartınızın sıcaklık değerleri normal her hangi bir şey yapmanıza gerek yok hele ki anlamıyorsanız sakın içini açayım demeyin, iyice araştırıp videolar izleyip o zaman yaparsınız oda sıcaklıkları 83 derece üstünde seyrederse yapın. Şu an yazmamın sebebi "ıslak bez" ile elektronik aksamlar temizlenmez korozyona ve arızalara sebep olur, ekran kartı ucuz bir parça değil sonuçta... Elektronik parçalar için temizlik malzemeleri var araştırıp gerektiğinde satın alıp temizlersiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri