Ekran kartı önerir misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rx 550 2gb 
8gb ram ddr3
intel core i5-2400 3.1 ghz
Hewlett Packard 1497 anakart
1tb harddisk

Bilgisayarım bu şekilde.Yeni çıkacak rtx serisiyle beraber yeni ekran kartı almak istiyorum ne önerirsiniz?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok yanlış bir GPU güncellemesi yapmak istiyorsunuz.Sisteminiz 3000 serisi ekran kartı için çok kötü.Önceliğiniz sisteminizi daha düzgün bir şekilde güncellemek olmalı ki bütçeniz varsa mümkündür.3000 Serisi ekran kartı ile bu sistem gitmez.Bütçe oluşturabilirseniz size 3000 serisi ekran kartlı bir sistem önerisi yapabiliriz fakat oluşturamazsanız daha dengeli bir sistem için işlemci ram ve diğer bileşenlerizi yükseltik daha ortlamanın üzerinde ekran kartı önerebiliriz.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Çok yanlış bir GPU güncellemesi yapmak istiyorsunuz.Sisteminiz 3000 serisi ekran kartı için çok kötü.Önceliğiniz sisteminizi daha düzgün bir şekilde güncellemek olmalı ki bütçeniz varsa mümkündür.3000 Serisi ekran kartı ile bu sistem gitmez.Bütçe oluşturabilirseniz size 3000 serisi ekran kartlı bir sistem önerisi yapabiliriz fakat oluşturamazsanız daha dengeli bir sistem için işlemci ram ve diğer bileşenlerizi yükseltik daha ortlamanın üzerinde ekran kartı önerebiliriz.

Yanlış anladınız 3000 serisi kart almak istemiyorum 3000 serisinin çıkışıyla beraber yeni ekran kartı almak istiyorum rtx takamayacağımın farkındayım. Sadece şuankinden daha iyi bir ekran kartı takabilir miyim onu öğrenmek istiyorum ona göre bir şey alacağım.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Takabilirsiniz fakat darboğaz yapma sorunu var siz ne kadar bir bütçe ayırdınız sisteme harcayacak belki ufak düzenlemeler ile daha güncel bir hale getirebiliriz sistemi ?

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Takabilirsiniz fakat darboğaz yapma sorunu var siz ne kadar bir bütçe ayırdınız sisteme harcayacak belki ufak düzenlemeler ile daha güncel bir hale getirebiliriz sistemi ?

Belirli bir bütçe ayırmadım.Ekran kartımı satacağım ama en azından 1000-1200₺ olur sanırım babamla konuşurum belki oda biraz yardımcı olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RX 5500 XT ve GTX 1650 Super üzerine çıkmayın i5 2400 işlemcisi için. Bu kartlar bile bazı oyunlarda %15-20 kadar darboğaz yapabilir ama bu ciddi bir rakam saılmaz.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 5500 XT ve GTX 1650 Super üzerine çıkmayın i5 2400 işlemcisi için. Bu kartlar bile bazı oyunlarda %15-20 kadar darboğaz yapabilir ama bu ciddi bir rakam saılmaz.

Peki darboğaz yapmaması için hangi işlemciyi almam gerekiyor? Ve %15-20 lik darboğaz bana ne kadar fps kaybettirir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
%5 darboğaz darboğaz sayılmaz yani %15 diyebiliriz ortalama olarak darboğaz durumuna. FPS kaybı ise darboğazın yarısı kadar FPS kaybettirir olur. Örnek olarak 60 FPS 'in 7-8 kadar aşağısı diyelim örnek tabi bu. Ama her oyunda değil dediğim gibi bazı işlemci yükü ağır oyunlarda ki CSGO bir örnektir mesela.

Anakartınıza baktım tuhaf bir marka. CPU desteğini bulamadım. Ama soket yapısına bakarak normalde desteklemesi gereken işlemciler 2000 serisi INTEL işlemci ailesinin tamamı ki bu bağlantıda Sandy Bridge ailesinin tamamını desteklemesi gerekir. Ancak anakartınız hakkında net bilgim yok riski siz alıyorsunuz.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
%5 darboğaz darboğaz sayılmaz yani %15 diyebiliriz ortalama olarak darboğaz durumuna. FPS kaybı ise darboğazın yarısı kadar FPS kaybettirir olur. Örnek olarak 60 FPS 'in 7-8 kadar aşağısı diyelim örnek tabi bu. Ama her oyunda değil dediğim gibi bazı işlemci yükü ağır oyunlarda ki CSGO bir örnektir mesela.

Anakartınıza baktım tuhaf bir marka. CPU desteğini bulamadım. Ama soket yapısına bakarak normalde desteklemesi gereken işlemciler 2000 serisi INTEL işlemci ailesinin tamamı ki bu bağlantıda Sandy Bridge ailesinin tamamını desteklemesi gerekir. Ancak anakartınız hakkında net bilgim yok riski siz alıyorsunuz.

O halde işlemci almak saçma kalır değil mi? Peki sizce hangi ekran kartını almalıyım 2 kart ismi verip bunların üstüne çıkmayın dediniz ama donanım işlerinden pek anlamıyorum o yüzden net bir kart söyler misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
NVIDIA GTX 1650 Super kartı ve AMD RX 5500 XT modellerinden yukarı çıkmayın dedim. Rakam olarak modeller yukarı hareket ettikçe gücü artar kartın. Örnek olarak 1650 Super kartının bir üzeri 1660 kartıdır. Bu 2 kartta benzer FPS değerleri verirler model olarak ille model isterseniz ben NVIDIA alırdım ve aşağıdakiler indirimde öneririm.
  1. Asus TUF-GTX1650S-4G-GAMING - 1.658,40 TL
  2. Asus ROG-STRIX-GTX1650S-A4G-GAMING - 1.765,52 TL
  3. MSI GTX 1650 SUPER GAMING X - 1.782,46 TL
Hepsi kaliteli kartlardır. 1 numara biraz alt sınıf bir model ama sorun yok çok iyidir. Diğer 2 ve 3 numara ise eş değer ürünlerdir kararı siz verin.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
NVIDIA GTX 1650 Super kartı ve AMD RX 5500 XT modellerinden yukarı çıkmayın dedim. Rakam olarak modeller yukarı hareket ettikçe gücü artar kartın. Örnek olarak 1650 Super kartının bir üzeri 1660 kartıdır. Bu 2 kartta benzer FPS değerleri verirler model olarak ille model isterseniz ben NVIDIA alırdım ve aşağıdakiler indirimde öneririm.
  1. Asus TUF-GTX1650S-4G-GAMING - 1.658,40 TL
  2. Asus ROG-STRIX-GTX1650S-A4G-GAMING - 1.765,52 TL
  3. MSI GTX 1650 SUPER GAMING X - 1.782,46 TL
Hepsi kaliteli kartlardır. 1 numara biraz alt sınıf bir model ama sorun yok çok iyidir. Diğer 2 ve 3 numara ise eş değer ürünlerdir kararı siz verin.

Benim anakart ddr3 ama ilk attığınız kart gddr6 için benim bilgisayara olur mu? Ayrıca başta söylememişim bilgisayarım 320 watt psu ya sahip elimde birde rampage'in 500 watt psu'su var kullanmam gerekir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartındaki DDR teknolojisinin anakart ile alakası yok. Anakart üzerindeki DDR teknolojisi tamamen sistem RAM 'iniz ile alakalı. Yani Anakartınız DDR3 destekli sisteminizdeki RAM lerin DDR3 olması gerek ekran kartı ile alakasız yani. 500W PSU bu kartlara fazlasıyla yeterli eğer iyi bir marka veya 80+ sertifikası varsa.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartındaki DDR teknolojisinin anakart ile alakası yok. Anakart üzerindeki DDR teknolojisi tamamen sistem RAM 'iniz ile alakalı. Yani Anakartınız DDR3 destekli sisteminizdeki RAM lerin DDR3 olması gerek ekran kartı ile alakasız yani. 500W PSU bu kartlara fazlasıyla yeterli eğer iyi bir marka veya 80+ sertifikası varsa.

80+ sertifikası var mı bilmem ama rampage olduğundan biraz güven veriyor.

80+ sertifikası var baktım şimdi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Rampage olduğundan biraz güven vermemesi gerek aslında :) neyse 80+ sertifikası var ve 500W yeterli sorun olmaz.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Rampage olduğundan biraz güven vermemesi gerek aslında :) neyse 80+ sertifikası var ve 500W yeterli sorun olmaz.

Babamla konuyu konuştum şuan ekran kartımı letgoda satışa çıkardım. Mevcut ekran kartımı aldığım zaman anakartım yüzünden çalışmamıştı (hp pavillion hazır sistemi olduğundan) yeniside çalışmazsa yine uğraşmam dedi. O yüzden daha ucuz ama yeni çıkan oyunları oynatabilecek ama aynı zamanda ucuz bir kart önerirseniz daha iyi olur (bütçem:1120₺)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri