Soru Ekran Kartı Psu Onerisi

MertKantek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Amd Ryzen 7 9800x3d
Ekran Kartı
Rtx 4070 Super
Arkadaşlar merhaba hayırlı ramazanlar
Hemen kısaca bahsedeyim x yerine gittiğimde bütçemi soyledim bir tane sistem dizdiler bazı facebook gruplarında paylaştığım da alakasız sistem olduğunu söylediler bende internetten kendim izlediğim ve anladığım kadarıyla bir sistem dizdim kendime genellikle çoklu client Metin2/CS go/valorant/spiderman/ NBA /GTA 5 oynuyorum bu sistem beni 4-5 sene götürür ise ufak ufak upgrade ederim düşüncem var sadece ekran kartı ve PSU karar veremedim ne gider f\p olarak sistem sizce nasıl değerli yorumlarinizi bekliyorum
İşlemci Ryzen 7 9800xd
Anakart Asrock x870 Pro RS Wifi am5 DDR5 8000mhz
Ram G.Skill 32 GB 16x2 Trident Z5 6000mhz
Sıvı soğutma Thermal Right Frozen Warframe Pro 360 mm
Ssd Kıngston SNV3S/2000G 2 TB 6000/5000 Mb/s M.2 Nvme Ssd

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
480
Hayırlı ramazanlar,
alındı mı bu sistem?
bu şu mu bir kontrol edin F5-6000J3238F16GX2-TZ5RK model no sundan

Buysa INTEL XMP desteği var. EXPO destekli CL30, 6000 mhz yine GSKİLL bulabilirseniz daha iyi olur.

SNV3S/2000G 2 TB 6000/5000 Mb/s M.2 Nvme Ssd
Dört ayrı zamanlarda üretilmiş dört varyantı var. Size hangisi geleceği meçhul QLC nand yongalı gelme ihtimali var.

TLC nand yongalı varyantı olmayanlardan bakabilirseniz dayanıklılık açısından daha iyi olur.

Eğer zorlayabilirseniz şu yeni çıkan modelleri

Kasa ve psu tümleşik mı olacak ne kadar bütçe kaldı bu ikisi için....

KS

MertKantek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayırlı ramazanlar,
alındı mı bu sistem?

Buysa INTEL XMP desteği var. EXPO destekli CL30, 6000 mhz yine GSKİLL bulabilirseniz daha iyi olur.

Dört ayrı zamanlarda üretilmiş dört varyantı var. Size hangisi geleceği meçhul QLC nand yongalı gelme ihtimali var.

TLC nand yongalı varyantı olmayanlardan bakabilirseniz dayanıklılık açısından daha iyi olur.

Kasa ve psu tümleşik mı olacak ne kadar bütçe kaldı bu ikisi için....ram bu
sistemi daha almadım
ram bu
kasayı zoko amiral white dk431 alıcam mesaja eklemeyı unutmusum
psu ayrı olcak

Hayırlı ramazanlar,
alındı mı bu sistem?

Kasa ve psu tümleşik mı olacak ne kadar bütçe kaldı bu ikisi için....
ssd linkide bu isterseniz bir bakın nasıl acaba

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
480
Beyaz sistem kısıtlama getirir yalnız. Parça bulmak zorlaşır.
Beyaz ram bulmak kolay olmayacaktır.
Gskill EXPO destek beyaz ram 7000 TL üzerine çıkıyor.
Başka marka bakmanız gerekecek

Siyah cl30 6000 mhz ve AMD EXPO destekli şu olabilir

Kıngston SNV3S/2000G bunda dört varyant görülüyor. ve ikisi
QLC
Kioxia
162-layer
QLC olanlar satışta olabilir. ve bu gelebilir

Western Digital BLUE SN580
ve
Western Digital Blue SN5000
TLC yongaları var ve tek varyant garanti olması açısından bunları önerdim... TLC yongalar, daha dayanuklı ve biraz daha üstündür.

KS

MertKantek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi toplarken beyaz olmasına çok dikkat etmedim galiba internetten izledigim kadarıyla topladım ramler için siyah olanı tercih edicem öyle tüm sistem beyaz olsun siyah olsun çok hatta hiç takıntım yok sistem iyi olsun olcaksa renk karmaşası olsun kafasındayım ssd yi dediginiz gibi eklicem sistem genel olarak sizce nasıl iyi dizme yapabilmişmiyim birde ekran kartı ve psu öneriniz nelerdir

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
480
M.2 SSD seçimi 2TB yaptığınız için, ben de 2TB lık model önerdim.
4245 TL M.2SSD seçimi bekleyebilir. kasa+psu+ekrankartı seçiminden sonrası için.
1TB lık modeller bakılır şimdilik bu sayede bu sayede bir miktar geri döner bütçenize...

PSU ekran kartı seçiminden sonra yapılsa daha iyi olur. Ekran kartı WATT isteğine göre. Ekran kartına ayrılacak bütçe sonrası
Şimdilik şu bir kenearda dursun.
---
Soğutucu:
Thermalright Frozen Warframe Pro 360 ARGB
piyasada göremedim.. Bir fırsatçı 14.000 Tl etiket koymuş. Bu durumda bunu geçin.

---

Arctic sıvı soğutmalarda iyidir. Biraz fiyat olarak yüksek olabilir bazı modellere göre. Kasa özellikleri ile ilgilidir. Kasa desteği

Arctic Liquid Freezer III 360

Bu da bir kenarda durusun. Kenarda dursun diyorum şimdilik. Çünkü ekran kartı asıl masrafı çıkaracaktır. Ekran kartı seçimi sonrası, elde kalan bütçe ve imkanlara göre tekrar değerlendirilebilir.

-----

Kasa seçimi. Bu da önemlidir. svı soğutucu desteği açsından.

Öncelikle:
İşlemci+Anakart+ Ekran kartı üçlüsü.

Bunlar seçimi yapılıp kesinleştikten sonra. ki bütçenin çoğu ve imkanlar bunlara ayrılacak. Özellikle ekran kartı için..

Geriye kalacak bütçe ile diğer parça seçimleri daha isabetli yapılabilir diye düşünüyorum.

Ekran kartı için malesef yazacaklarım sınırlı olacak. Bizzat oyun için farklı kartları özellikle son nesil veya bir önceki nesil kullanma imkanım olmadı.
Ancak çok yüksek, servet miktarında paralar yatırmayın diyebiliyorum. Ev kullanıcıları için orta segment ayarlarında olabilir.

4070 super, 5070, veya yeni çıkan AMD nin serisi AMD RDNA™ 4 - RX 9000 ler
rx9070, rx 9070xt
yeni çıkacak olan rtx5060 16gb
Bunların birbiri ile karşılaştırmalı özellikleri vb bloglarda, videolarda bakarsınız.
Ekran kartı seçiminde işlemci ile kombinasyonu önemli olacaktır.

Forumda
Ryzen 7 9800x3d kullanan arkadaşlardan ekran kartı seçiminde tavsiye ve önerileri seçim için daha önemli olacaktır. Bu önerileri de bekleyin.

Ekran kartı belirlendikten sonra geriye kalan bütçe göre, diğer parçalar tekrar bir değerlendirmeye gidilebilir.

KS

MertKantek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncellikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim bütçem yaklasık bi 90 k duruma göre 91 92 93 bandında
Ekran kartlarını araştırma yaptığım sırada genellikle 4070 süper yada ti kullanıldığını gördüm
Amd tarafındada 9800xt diyorlar ama amd işlemci konusunda çok iyi ama ekran kartı olarak bilmiyorum
Sıvı soğutu hakkında şimdi bende baktım 10.000 tl ye biri daha koymus ama son bir stok var elınde oda muhtemelen biter sıvı sogutma ıcın dedıgınız markayı buyuk ıhtımal sepete eklıcem
birde bunu gordum 360 mm arasında cok bir fark yok sızın yorumunuz nedir
birde 360mm ile 420 mm arasındakı fark nedir sogutma olarak dahamı iyi sogutma yapıyor arasındakı fıyat farkı biraz beni şaşırttı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
480
Beyaz olabilir, rgb renkli fan özellikli olabilir
Yalnız fan çaplarına radyatör boyutuna dikkat etmelisiniz
Sizin verdiğiniz 420mm lik olan. Bu her kasaya sığmaz.

360 lıklardan. olabilir. Bir kenarda dursun...

Parçalar kesinleşsin, ekran kartı dahil. Sonra tekrar toplama alırsınız. Kasa ya ne kadar bütçe kalacak. Buna göre kasa seçimini tekrar değerlendirirsiniz.
Ekran kartı için pm kontrol edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri