Ekran kartı takınca görüntü gelmiyor

Alpi37

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Merhaba, herkese iyi forumlar.

Bilgisayarım normal bir şekilde çalışıyordu. Bilgisayarı açık bırakıp birkaç işimi halletmek için dışarı çıkmıştım. Geldiğim de bilgisayar kapanmıştı. Teyit amaçlı RAM, ekran kartını ve kabloları söküp tekrar taktım. Ekran kartından şüphelenip eski bir ekran kartı taktım şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Ekran kartımın tam arızasını nasıl anlıyabilirim?

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 2600, Zotac GTX 960 4 GB AMP! Edition, 16 GB 3000 MHz RAM, 500 GB M.2 SSD, Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ PSU.

BedirhanKasap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Acaba çıkarırken parçaları anakart veya başka bir bileşene zarar mı verdin? Statik elektrik bile bozabilir parçaları

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

Şöyle bir saçmalık da yaşanıyor sistemlerde; DP kablosu ile takılır sistem görüntü vermiyor toplandıktan sonra. Ancak kapatıp HDMI kablosu ile denediğiniz zaman görüntü veriyor. Eğer anakart üzerinde Debug LED varsa orada problem yazar. Bize söyleyin bakalım. Yazmıyorsa;

1-) Eski ekran kartını geri takın.
2-) Tekrar montaj yaparak sistemi başlatın.
3-) GPU fanlarının ilk gücü çektiği an fanların dönmesi lazım. Bu oluyor mu kontrol edin.
4-) Sistem takılıyken klavye ve mouse da takılı olsun. Eğer görüntü vermeyip, klavye mouse güç gidiyorsa sistem BOOT alıyor demektir. Yani ya kablo değişimi, ya da GPU tarafında problem yaşıyorsunuz demektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri