Ekran Kartı Tek Fan Dönüyor ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Trixansa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gtx 1650 Super 2 fanlı kartım normalde iki fanı oyundayken yada ekran kartının kendi uygulamasından fan hızını artırınca çalışıyor fakat daha yeni valorant'a girdim ve valorant'ta ekran kartının sadece 1 fanı dönüyordu yavaş bir şekilde acaba bir sıkıntımı var yoksa ekran kartının özelliklerinden birisimi bu ? Furmark çalıştırdığım zaman ilk ısınmaya başladığında fanlar en yavaş hıztayken sadece teki dönüyor ekran kartı sıcaklığı yükselince de ikisi bir arada dönüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bazı kartlarda fan ömrünü uzatmak için bu tarz bir teknoloji kullanıyor. Hatta 3 fanlı modellerde ısınan bölgedeki fan çalışıyor sadece o tarz çözümlerde var. Bu teknoloji Zero Fan, 0 dBi veya Zero RPM gibi pek çok ad ile markalara özel isimlendirilebiliyor. Kartın kendi yazılımında ASUS ise GPU Tweak , MSI ise Afterburner vs. hangi marka ise kendi yazılımını kurup bu söylediğim ayarı kapalı yapabilirsiniz isterseniz ama bu şekilde kullanmak gayet iyi sorun yok.

KS

Trixansa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazı kartlarda fan ömrünü uzatmak için bu tarz bir teknoloji kullanıyor. Hatta 3 fanlı modellerde ısınan bölgedeki fan çalışıyor sadece o tarz çözümlerde var. Bu teknoloji Zero Fan, 0 dBi veya Zero RPM gibi pek çok ad ile markalara özel isimlendirilebiliyor. Kartın kendi yazılımında ASUS ise GPU Tweak , MSI ise Afterburner vs. hangi marka ise kendi yazılımını kurup bu söylediğim ayarı kapalı yapabilirsiniz isterseniz ama bu şekilde kullanmak gayet iyi sorun yok.

Bilgi için teşekkür ederim ben fanın bozulduğunu sanıp biraz telaşlanmıştım açıkçası yorumunuz ve yardımınız için teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri