Ekran kartı ve diğer parçalarla alakalı grafik sorusu

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Arkadaşlar ekran kartıyla anakartın uyumsuzluğu veya güç kaynağı yetersizliği oyunda antialasing(uzaktaki cisimlerin çok kötü görünmesi kenarların tırtıklı olması) ve render distance problemi doğururmu ?

250w psum var anakartım pegatron iphsx-61 ekran kartım gt 1030 oyunlarda ets de vs ultraya alıyorum ayarları ama grafik inanılmaz kötü oluyor aracın ibresi bile okunmuyo ölçek %150 ayarlar full ultra

yakındaki eşyalar güzel uzaktaki herşey tırtıklı ve zor görünüyor

bu her oyun için geçerli cs ets rise of the tomb raider gta5 vs vs

örnek video
https://www.youtube.com/watch?v=p4SXtCyAwwg&feature=youtu.be

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
prokaan78' Alıntı:
Arkadaşlar ekran kartıyla anakartın uyumsuzluğu veya güç kaynağı yetersizliği oyunda antialasing(uzaktaki cisimlerin çok kötü görünmesi kenarların tırtıklı olması) ve render distance problemi doğururmu ?

250w psum var anakartım pegatron iphsx-61 ekran kartım gt 1030 oyunlarda ets de vs ultraya alıyorum ayarları ama grafik inanılmaz kötü oluyor aracın ibresi bile okunmuyo ölçek %150 ayarlar full ultra

örnek video

Hocam tabikide etkisi bulunmakta yeni bir psu şart en az 350w bir psu kullanmanız gerekiyor çünkü kart kendini son güç çalıştıracağı zaman güç kaynağı yetersiz kalıyor aynı sorunu forumdan bir arkadaşımız daha yaşıyordu ve psu almasına karar verdirdik....

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
videoda biraz soluk ve kötü çıkmış renkler ama önemli olan o direklerdeki tırtıklanma vs

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
prokaan78' Alıntı:

örnek video

Psu yetersiz kalıor yüksek ihtimal .

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
1-Arkadaşın psu alınca düzelmişmi bir bilgisi olan varmı
2-Eğer düzelmişse psu önerebilirmisniz fazla bütçe yok en fazla 450 w falan en fazla 200tl olabilirse kasalıda olur ama 200 tl altında kasalı psu olacağını sanmıyorum olursada düşük olur

ekran kartını ilk aldıgımda sanki böyle bir sorun yoktu gibi kart yeni zaten 1 ay oldu alalı ama ilk hafta rise of the tomb raider falan oynuyordum grafikler şahaneydi düşükte

benim sistemim kötü olduğu için 5 saat pc açık kalsa 190 watt yiyor onuda ekliyim

baktımda bu sorunu yaşayan çok kişi var nvidia da anlayamadım gitti 90 sayfalı forumları okudumu çözüm bulamamışlar psu almışlar anakarta lmışlar işlemci almışlar çözülmemiş evini değiştiren olmuş bu sorun yüzünden

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
prokaan78' Alıntı:
1-Arkadaşın psu alınca düzelmişmi bir bilgisi olan varmı
2-Eğer düzelmişse psu önerebilirmisniz fazla bütçe yok en fazla 450 w falan en fazla 200tl olabilirse kasalıda olur ama 200 tl altında kasalı psu olacağını sanmıyorum olursada düşük olur

ekran kartını ilk aldıgımda sanki böyle bir sorun yoktu  gibi kart yeni zaten 1 ay oldu alalı ama ilk hafta rise of the tomb raider falan oynuyordum grafikler şahaneydi düşükte

benim sistemim kötü olduğu için 5 saat pc açık kalsa 190 watt yiyor onuda ekliyim

baktımda bu sorunu yaşayan çok kişi var nvidia da anlayamadım gitti 90 sayfalı forumları okudumu çözüm bulamamışlar psu almışlar anakarta lmışlar işlemci almışlar çözülmemiş evini değiştiren olmuş bu sorun yüzünden

Bu modele bakabilirsin 
https://www.hepsiburada.com/high-po...li-guc-kaynagi-hpe-500br-a12s-p-HBV0000071XJO

Ancak almadan önce msi afterburner indirin ve değerleri ekran yansıtın ets2 ayarlarınızı ve oyundan performansını atarmısınız

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
fps olarakmı sıcaklık olarakmı ?

msi afterburner zaten var ona göre açıcamda göstergeleri o yüzden soruyorum

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
youtube video olarak yükleyipmi atayım yoksa fotoğraf fotoğrafmı ?

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
https://prnt.sc/iw787j

bu arada gerçekten ilk 2 hafta böyle bir sorun yoktu sonradan oluştu sizce overclock yaptıgımdan olmuş olabilirmi çünkü 4 5 kere dozu biraz fazla kaçırdım fullemedim ama yinede sınırını aştım yanıt vermedi 3 saniye sonra ayarlar eskiye döndü bu 4 5 kere oldu sizce bu oc yaptıgımdan olabilirmi

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
prokaan78' Alıntı:
https://prnt.sc/iw787j

bu arada gerçekten ilk 2 hafta böyle bir sorun yoktu sonradan oluştu sizce overclock yaptıgımdan olmuş olabilirmi çünkü 4 5 kere dozu biraz fazla kaçırdım fullemedim ama yinede sınırını aştım yanıt vermedi 3 saniye sonra ayarlar eskiye döndü bu 4 5 kere oldu sizce bu oc yaptıgımdan olabilirmi

İhtimal bulunmakta ilk olarak elektriği kesin pcye giden ve bios pilini sökün 10 dk öyle kalsın 10 dk içerisinde her dakikada bir güç düğmesine basın 10 dk sonunda pili takın ve elektriği açın daha sonrasında format atmayı deneyin . Elektrik kesinlikle olmasın pc nizde ve format sonrası herhangi bir o.c işlemi uygulamayın

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
bios pili nedir nasıl cıkarılır vs bilmiyorum yani kasa içindeki eşyaları çıkarıp takmakla aram fazla iyi değil

3 yıl vatan 3 yıl asus garantisi var garantiye yollasam hallederlermi ?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
prokaan78' Alıntı:
bios pili nedir nasıl cıkarılır vs bilmiyorum yani kasa içindeki eşyaları çıkarıp takmakla aram fazla iyi değil

3 yıl vatan 3 yıl asus garantisi var garantiye yollasam hallederlermi ?

Çok ufak birşey bunun için yollamayın sadece bir vida yardımıyla tutan şeyi ittiriceksiniz youtubede var çok kolay bir işlem

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
prokaan78' Alıntı:
yok pil için değil bu sorunun çözümü için

Hayır bizim dediklerimizi dikkatlice uygulasanız yeter
İlk olarak pcye giden fişi sökün
bios pilini sökün
10 dk boyunca dkda 1 açma tuşuna basın sonra pili takın
fişi takın çalıştırın ve pcyi formatlayın