Ekran kartı ve işlemci tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

amcanız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhabalar herkese. Bende çok eski bir var. Grafikerim ve şuan pc aşırı derece zorluyor. Kapanmalar oluyor falan. Şimdi fotoğrafları atıcam işlemci power sup vs. Hepsini atıcam, attığım şeylere göre bana yardımcı olup tavsiyeler verebilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben sorunuzu hiç anlamadım. Sistemi mi yeniliyorsunuz yada elinizde hali hazırda bazı bileşenler var bunlar kalacak ama işlemci ve ekran kartını mı yenileyecek siniz bunları daha düzgün bir Türkçe ile belirtirseniz yardımcı olabilirim. Ayrıca bütçenizi belirtin.

NOT: Eğer elinizdeki bileşenler kalacak ve sadece işlemci ve ekran kartı alacaksanız elinizdeki bileşenlerin marka modellerini yazın.

KS

amcanız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınıza takabileceğiniz en yüksek GPU Q9650 işlemcisi ki bu işlemci ile kombinleyebileceğiniz ekran kartı maksimum GTX 1050 veya RX 560 kartı. Ama bu bileşenler ile güç kaynağınızın değişmesi gerek o yetersiz kalacak bu ekran kartları ile.

KS

amcanız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bütçe sorun değil yeter ki hangisiyle iyi olucaksa o olsun siz yazın yeterli. Birde güç kaynağı kaçlık olması lazım bu söylediklerinizi aldığım zaman

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

amcanız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Peki çok sağolun şöyle desem bütçe 500 falan desem o zaman ne önerirsiniz. Çünkü sizinkilere baktım 1200 civarı birşey yapıyo birde güç kaynagıyla birlikte çok yüksek oluyor??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçe sorunu yok dediğiniz için size öneri yaptım. Eğer 500 TL bütçeye öneri istiyorsanız işlemciniz kalsın AMD RX550/GT 1030 veya GTX 750 Ti ekran kartı alabilirsiniz. PSU 'yu değiştirmeye gerek yok.

Bileşenleri 2. elden alabilirsiniz eğer sorun olacaksa. Bunlar önerebileceğim minimum bileşenler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sisteminiz anlık donma vs. yapıyorsa buna 2 şey sebep olur. Birincisi RAM kapasiteniz 4 GB o çok az bir miktar sorun birincil olarak bu ve diğer olasılık sisteminizdeki diskiniz çok eski ise veya yavaş ise sorun buda olabilir. Yani ekran kartından önce bence 4 GB daha RAM ve bir SSD alın sisteme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri