Ekran kartı ve kasadaki fanlar çalışmıyor

Hasancan09

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar geçen gün bilgisayarda fivemde iken monitör gitti fanlar çıldırdı falan 3 kere oldu kapadım açtım normale döndü dün sabah 1 kere daha oldu ama bu sefer açınca ekran yine gitti ve fanlar durdu ekran kartını çıkardım işlemcide gpu yok öyle denedim fanlar normal çalışmaya devam etti ekran kartini takınca hepsi durdu anakartta ekran kartı ışığı kırmızı yanıyor başka monitör taktım fanlar çalışmazken driver güncelleyim dedim yine ekran yok bilen varsa yardım edebilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşletim sistemi ve güç kaynağı sorununuz yoksa kart odaklı bir sorununuz olması muhtemel ancak kartı test edebilmemiz için sistemin açık ve görüntü alıyor olmanız gerekiyor. Ya başka bir sistemden bir GPU takıp sisteminizi deneyeceksiniz yada sizin kartı başka sistemde.

KS

Hasancan09

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşletim sistemi ve güç kaynağı sorununuz yoksa kart odaklı bir sorununuz olması muhtemel ancak kartı test edebilmemiz için sistemin açık ve görüntü alıyor olmanız gerekiyor. Ya başka bir sistemden bir GPU takıp sisteminizi deneyeceksiniz yada sizin kartı başka sistemde.
Başka bir ekran kartını takıp deniyeceğim birazdan çalışırsa ekran kartını götüreceğim teşekkürler peki benim ekran kartimi başka bilgisayara takinca çalışırsa sorun nerde olabilir? Psu yeterli 750 80 gold olmasi lazım işletim sistemi derken formatlasam düzelir mi? Sağolun yardim için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer kart odaklı bir arıza yoksa yani yüke veya sıcaklığa bağlı bir sorun çıkartmıyorsa sistemsel bir sorun olabilir ki sistemsel derken Windows odaklı yada sürücü odaklı demek istiyorum evet.

KS

Hasancan09

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka ekran kartı taktım olmadı sonra içinde oynarken ramler aklıma geldi çıkardım üfledim taktim çalıştı sağol ama tamir ederken kablosuz kulaklığın usb aygıtını yamulttum bakalim nolcak sağol yardim için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemde durduk yere RAM odaklı bir sorun olmaz. Ya RAM arızalıdır yada PSU biriminden ani bir akım gelmiştir sisteme. Size tavsiyem bu yazılım memtest86 ile RAM testi yapın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri