Ekran kartı ve Psu

Arda Kür

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beyler kafamın gittiği yere kadar yapabildiğim en pahalı sistemi yapıyorum öylesine ve bir anakartta 4 tane ekran kartı desteği olduğunu gördüm 1200w ile 4 tane rtx 3090 beslenir mi eğer besleyemez ise en fazla kaç tane besleyebilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Dual PSU 24Pin Adapter Cable - Bu kabloyu veya bunun aynısından kaliteli bir kablo satın alın. Sonrasında 2 adet PSU birimini tek anakartta kullanabilirsiniz. Örnek olarak Thermaltake 1200W Toughtpower PF1 ARGB 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı - 2.868 TL bu üründen 2 adet alırsınız ve çift ATX PSU destekleyen bir kasa ile örnek olarak Phanteks Enthoo 719 Temperli Cam Full Tower Bilgisayar Kasası - 2.059 TL bu kasa 2 adet ATX Power Supply desteğine sahip. Yani toplamda önerdiğim PSU ile 2400W PSU gücünü tek sistem için kullanabilirsiniz. 4 adet 3090 kartı 350W ile 400W arasında bir TDP değerine sahip modeline göre değişiyor kartların 375W diyelim biz 1500W güç çeker tam kullanımda ki bu maksimumda tüm kartları kullanacak bir uygulama yada oyun bulabilirseniz. Yani size 1600W bir PSU yetmez 4 kart için ki 3 kart içinde yeteceğini sanmam. Çünkü her şeyi en dolu en pahalısından alacaksanız diğer bileşenlerde çok fazla güce ihtiyaç duyar. Tek PSU ile 1500W bir PSU diyelim mesela 2 adet 3090 kartından fazlasını bağlayamazsınız sisteme. Sebebi tam birebir sistem beslense bile bir PSU biriminin ortalama 20% kadarı boşta kalmalı ki PSU biriminin güvenli alanı olsun. Gereğinden fazla aşınmasın ve ısınmasın. Olası 100% yük durumunda ürün ne kadar iyi olursa olsun bir yere kadar dayanır ve kendisi dahil sistemi tehlikeye atabilir.

NOT : 4 adet 3090 kartını alacaksınız diyelim ki böyle dediniz diye örnek veriyorum bunu sadece iş odaklı kullanabilirsiniz. Hiçbir oyun ikinci bir GPU birimini 100% kullanamıyor verimli olarak. Sebebi böyle bir senaryo bir oyun için epic olduğundan geliştiriciler sadece 1 ekran kartını kullanacak şekilde oyun yapıyorlar. Yani sizin hayaliniz oyun içinse hayal olarak kalır bilginiz olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri