Ekran kartım çalışıp duruyor.

bchangiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi forumlar herkese.

Dün akşam bilgisayarımı kapattım her şey normaldi. Sabah bilgisayarımın power tuşuna bastığımda ekrana görüntü gelmedi. Kapağı açıp ram'leri kurcaladım. Daha sonra fark ettim ki ekran kartımın fanları dönmüyor. Kontrol amaçlı tekrar denedim. Power tuşuna ilk bastığımda ekran kartımın fanları 10 saniye kadar dönüyor daha sonra duruyor. Bu 10 saniye sonunda da monitördeki 'no signal' yazısı yerini siyah ekrana bırakıyor.

Bilgisayarımı bu sene Nisan ayında aldım şimdiye kadar böyle bir şey yaşamamıştım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

İnno rtx 3050 8gb
GP 650

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normalde fan durması sorun değildir. Sebebi yeni nesil kartların neredeyse %99 'unda fan durdurma özelliği vardır ve kart ısınmadıkça fan durur. Sistem ilk açılışında döner ve ısı algılayıcılara göre ya dönmeye devam eder yada durur. Ancak sizde sistemde başka bir sorun var gibi duruyor.

BIOS sıfırlamayı dener misiniz. Mümkünse CMOS reset ile sıfırlayın.

KS

bchangiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nasıl yapacağımdan emin değilim. Hem yapmayı bilmiyorum hem de dediğim gibi ekran siyah olarak kalıyor. BIOS'a girmek için hiçbir fırsatım olmuyor.
Normalde fan durması sorun değildir. Sebebi yeni nesil kartların neredeyse %99 'unda fan durdurma özelliği vardır ve kart ısınmadıkça fan durur. Sistem ilk açılışında döner ve ısı algılayıcılara göre ya dönmeye devam eder yada durur. Ancak sizde sistemde başka bir sorun var gibi duruyor.

BIOS sıfırlamayı dener misiniz. Mümkünse CMOS reset ile sıfırlayın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Nasıl yapacağımdan emin değilim. Hem yapmayı bilmiyorum hem de dediğim gibi ekran siyah olarak kalıyor. BIOS'a girmek için hiçbir fırsatım olmuyor.
BIOS 'a girmenize gerek yok CMOS reset için. Anakart kitapçığınıza bakın, CMOS reset pinlerinin konumunu bulun. Daha sonra sistemi prizden çekin ve bulduğunuz pinleri akım geçiren bir metal parçasıyla birleştirin birkaç saniye. Daha sonra bırakın ve sistemi açın. BIOS tamamen sıfırlanmış olacak.

KS

bchangiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BIOS 'a girmenize gerek yok CMOS reset için. Anakart kitapçığınıza bakın, CMOS reset pinlerinin konumunu bulun. Daha sonra sistemi prizden çekin ve bulduğunuz pinleri akım geçiren bir metal parçasıyla birleştirin birkaç saniye. Daha sonra bırakın ve sistemi açın. BIOS tamamen sıfırlanmış olacak.
Denedim ama olumsuz. Hazır başlamışken BIOS pilini sökeyim dedim o da yemedi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm bağlantılarınız sorunsuz değil mi? Birde anakart üzerinde herhangi bir uyarı babında sürekli ışık yanıyor mu?

KS

bchangiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm bağlantılarınız sorunsuz değil mi? Birde anakart üzerinde herhangi bir uyarı babında sürekli ışık yanıyor mu?
Dün gece saat 1 gibi kullandım en son. Ondan sonra sabah açtım ve açılmadı. Onun haricinde kasanın kapağı kapalıydı kimse kurcalamış olamaz. içerideki kablolar doğru gözüküyor gözüme çarpan bir şey olmadı.

Kasanın üzerinde power tuşunun yanında iki adet ışık var. Kırmızı olan ışığın altında 'H' harfi var ve yanıp sönüyor. Yeşil ışık yanmıyor. Onun haricinde gözüme başka bir ışık çarpmadı.

Ekli dosyalar

• IMG_20220814_155817.jpg
    IMG_20220814_155817.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 109

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O LED farklı bir şeye ait.

2 ihtimal geliyor aklıma ya PSU yada ekran kartı arızası ki bu duruma ikisi de uyduğu için net olarak şunda sorun var diyemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri