Ekran Kartım Gereksiz Yere Kendini Kullanıyor

anonim08

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartı boşta bu şekil sebebini bilen var mı sürücülerle alakalı mı ? 4070 Super ekran kartı var durduk yere başladı bu olay aynısını yaşayan var mı ?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-08-30 023056.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-30 023056.png
    8.1 KB · Görüntüleme: 12

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Stokta, tarayıcı, video, youtube, vb. açık değilken;
Görev Yöneticisi > Performans > Buradan GPU
% kullanım değerleri ne durumda, 3D değerleri

KS

anonim08

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bu şekil hocam

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-08-30 133959.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-30 133959.png
    37.3 KB · Görüntüleme: 13

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
% 3D ve grafik kullanımına dair anormal bir grafik görünümü şahsen gözüme çarpmdı
Sadece bir iki zamanda % kukkanıma dair artış yapmış.
Bu pencereyi , diğer uygulamalar, programlar vb. kapalıyken bir süre izleyin balkalım. Klavye, mouse dokunmadan, şöyle uzaktan bir süre izleme.

Bunun dışında ekran kartında bir sıkıntı olsaydı zaten anlardınız. Görüntüdeki anormallikler, yine oyunlardaki anormallikler nedeniyle...
Oyunlardaki ve stoktaki sıcaklıkları kontrol edersiniz...

4070 Super ekran kartı marka ve modeline göre resmi sitesinde yardımcı yazılımı olabilir. Bunu indirip buradan da bakabilirsiniz.
Sürücü güncellemeleri zaten bunu yapıyorsunuzdur....

KS

anonim08

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam dediklerinizi bi gözden geçireceğim olmazsa zaten bilgisayarımı aldığım yete götüreceğim en sağlıklısı o olur. sürücüleri silip yüklediğimde düzeliyordu ta ki oyuna girene kadar , oyuna giriyorum mesala attığım görseldeki değerlere sahip oluyor oyundan çıkıyorum o değerlerle kalıyor sorun burada aslında ama çok garip hiç olmadı bir anda olmaya başladı ya nvidia ile alakalı bi durum yada ekran kartı diyeceğim ama onlada bir alakası olamaz çünkü ekran kartını zora sokacak hiç birşey yapmıyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Bir de güvenli moda gidip değerlere bakın bakalım. Aklıma bu geldi....
Ağ desteği (internet) olmadan
Normal modda, online-internet gerektirmeyen basit bir oyun gibisinden indirip kurarsınız.
Güvenli mod (ağ desteği olmadan) sistemin en ham haline yakın bir durumdur. Uygulamalar, yardımcı grafik yazılımları vb. çalışmaz.
Oyunu bu modda deneyip değerleri normal modda olanlarla karşılaştırırsınız.
Bu sayede en azından grafik kartına etki eden oyun harici uygulama vs var mı anlamış olursunuz.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri