Ekran kartım görüntü vermiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkay Kepenek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle, 
Bilgisayarımda 20 gün önce görüntü alamadım ve sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu öğrendim ve garantiye gönderdim garantiden geldikten sonra kasamı bilgisayarcıya götürdüm ve ekran kartını taktık yine görüntü alamadık ekran kartında bi sıkıntı mı var diye başka bir kasaya taktık ve ekran kartım görüntü verdi sorun anakartta diye düşündük ve benim sistemime 650 ti taktık denemek için ve görüntü aldık bundan sonra belki power gücü yetmiyo diye başka powerı sisteme bağladık ve kendi ekran kartımla (rx 580) yine görüntü alamadık.
Bilgisayarcı dvd rider hard disk ve ssd kablolarını söküp sadece ram ve ekran kartıyla açmayı denedi ve görüntü aldık 1 tane 4 gb 1 tane 8 gb ramim var ikisiyle ayrı ayrı denedik yine aldık ikisini taktık denedik yine aldık sonra dedik galiba bi sıkıntı yok tekrardan dvd rider hard disk ve ssd kablosunu taktık sistemi çalıştırdık fakat yine görüntü alamadık. eve geldim ve arkadaşımın bilgisayarına taktım rx580 i yine görüntü aldık o sistemde sıkıntı yok fakat onun ekran kartını (r7 370 4 gb 256bit) benim sistemime taktığımda ben yine görüntü alamadım acaba sıkıntı anakartta mı yani gücü dağıtmıyo olabilir mi lütfen yardımlarınızı bekliyorum delireceğim yoksa :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlginç bir sorun.

Öncelikle anakartınızın BIOS 'unu güncelleyin sonra sonuca bakın.

Daha sonra kullandığınız PSU 'da bir donanımsal hata olup olmadığına bakın. Bazen güç akışında sorun olmaz ama yük bindiğinde sorun olabilir yani her bileşenin takılı olduğu bir senaryoda sadece daha güçlü bir PSU ile deneyin.

Kullandığınız DVD-RW ve Disklerin donanımsal bir arızası varsa anakart veya diğer bileşenlere kısa devre yaptırıyor olabilir ki bu durumsa sanırım ekran kartı hattına sorun veriyor gibi ama emin değilim denenmesi gerek bu donanımların başka bir sistemde sorunlu mu değil mi anlaşılması için.

Birde BIOS bile açılmıyorsa muhtemelen kısa devre , donanım arızası yada bir güç problemi var demektir. Ama BIOS açılıyorsa Windows açılmıyorsa yani BIOS 'tan sonra görüntü gidiyorsa o zaman disk yada RAM hatası var demektir.

Sonuçları yazarsınız.

KS

Berkay Kepenek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biosu güncellemeyi deneyeceğim,

Daha güçlü bi psu ile denedik ve yine görüntü alamadık maalesef

Muhtemelen böyle bi hata da yok çünkü dediğim gibi sisteme 650ti taktığımızda takur tukur çalıştı yani bi sıkıntı olmadı kısa devre gibi

Bios açılmıyor dümdüz görüntü alamıyoruz ekran kartını takınca

20 gün önce ekran kartını götürdüğümde 10 boarddan takıp denediğimizde anakarttan görüntü almıştım ama maalesef şuan 10 boarddan da görüntü alamıyorum ek bilgi olarak söyleyim bunuda dediğim gibi biosta windowsta açılmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'u güncelleyin sonrasında yine sorun olursa anakart güç yönetimini ayarlayamıyor olabilir. Daha güçlü bir ekran kartı ile deneyin eğer yine aynı sorun olursa sorun anakarttır ama sorun olmaz ise sorun ekran kartıdır.

KS

Berkay Kepenek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhabalar tekrardan bilgisayarıma arkadaşımın r7 370 ini takıp yine görüntü alamamıştım farklı bi yol izleyip başka bi arkadaşımın gtx 980 ekran kartını taktım ve görüntü aldım (14 pin) ve düşündüm ki sıkıntı amd ekran kartlarında o yüzden ekran kartımı 1060 la takasladım ve sorunu çözdüm anakartta bi sıkıntı var ama çözemediğimden böyle çözdüm sorunu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun anakart , PSU yada ekran kartı olabilir ama sorun şuan için çözüldüğüne göre önemsiz bir detay şuan için.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri