Ekran Kartım Normalin Üstünde Sıcaklık Segiliyor

MüteahhitFikri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar 2 gün önce intel arc a770 ekran kartı aldım bilgisayarıma bağladım fakat oyuna girdiğim zaman 86-87 dereceleri görüyor sıcaklığı oyundan bundan 2 hafta öncede işlemci anakart ve ram değişikliği yapmıştım 5700 xt kartımda da aynı sorunu yaşadım oda 96 dereceyi görmüştü yardımcı olabilecek birisi var mı ?

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Kasan nedir? Önü kapalı bir modelse olabilir ama aşırı yüksek dereceler, özellikle 5700 xt için.

KS

MüteahhitFikri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kasam rampage bir model içi 4 fan var içerisinde baya geniş ferah bir kasa

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
İçerisinin geniş olmasından ziyade önünün mesh yani açık hava alabiliyor olması önemli.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kasa kötüyse olabilir. Bir diğer ihtimale de HotSpot sıcaklığına bakıyor olabilirsiniz. Eğer HotSpot sıcaklığına bakıyorsanız normal.

KS

MüteahhitFikri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İçerisinin geniş olmasından ziyade önünün mesh yani açık hava alabiliyor olması önemli.
fanın önünde cam var yanlarında ızgaralar var oradan hava alıyor sanırsam resim atabilirim

Kasa kötüyse olabilir. Bir diğer ihtimale de HotSpot sıcaklığına bakıyor olabilirsiniz. Eğer HotSpot sıcaklığına bakıyorsanız normal

Kasa kötüyse olabilir. Bir diğer ihtimale de HotSpot sıcaklığına bakıyor olabilirsiniz. Eğer HotSpot sıcaklığına bakıyorsanız normal.
hotspot dediğiniz nedir hocam anlamadım

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
fanın önünde cam var yanlarında ızgaralar var oradan hava alıyor sanırsam resim atabilirim

hotspot dediğiniz nedir hocam anlamadım
Bağlantı yeri diye geçiyor. Kartın bağlantı yeri fazla ısınır ama orası yüksek sıcaklığa da dayanabiliyor. Kasanın fotoğrafını atarsanız daha iyi olur.

KS

MüteahhitFikri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Ekli dosyalar

• 61114118-137b-4fe1-8714-e427f88186fb.png
    61114118-137b-4fe1-8714-e427f88186fb.png
    2 MB · Görüntüleme: 58

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kasa sebebiyle çok ısınıyor bence. O dar yerden alınan hava pek etki etmez.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
483
kasa camını sokerek test edebılırmısınız? onun dısında openhardwaremonıtor ındırım ondan sıcaklıkları takıp edebılırsınız 2. ekranınız varsa yada anlık oytundan cıkarak hızlıca bır kontrol edebılırsınız

Teknofukara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
boşuna uğraşmayın bende intel arc a770 aldım kasa önü açık toplam altı fanlı, oyuna girdiğimde world of warships 64 derece ile başlıyor bir kaç dakika sonra 90 dereceye çıkıyor yani bu sorun kasa ile alakalı değil adama boşyere para harcatacaksınız, ha belki işlemcim yeterince besleyemiyordur o yüzden ekran kartı fazladan çalıştığı için böyle birşey olmuş olabilir işlemcim intel i3 10105f ama öyle bile olsa bu kadar ısınması hiç hoş değil, aldığıma pişman oldum.

BayBasri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
boşuna uğraşmayın bende intel arc a770 aldım kasa önü açık toplam altı fanlı, oyuna girdiğimde world of warships 64 derece ile başlıyor bir kaç dakika sonra 90 dereceye çıkıyor yani bu sorun kasa ile alakalı değil adama boşyere para harcatacaksınız, ha belki işlemcim yeterince besleyemiyordur o yüzden ekran kartı fazladan çalıştığı için böyle birşey olmuş olabilir işlemcim intel i3 10105f ama öyle bile olsa bu kadar ısınması hiç hoş değil, aldığıma pişman oldum.
sorun işlemcin değil hocam bendede i5 11500 var anakart msi torpedo b560 tüm akrtlar 60-65 dereceyi geçmiyor arc a750 aldım bende 82-84 derecede açıyor Horizon 5 , RDR 2 ,NFS Unbound gibi oyunları bundan önce kasamda Evga FTW3 Ultra vardı 68 dereceyi geçmiyordu hiç birinde. Tamamiyle tasarım ayda driver sorunu ne yaptıysam düzeltemedim bende

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri