Ekran Kartımda Sorun Var

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar geçen gün ekranda çizgiler çıktı oyun oynarken sonra dondu kaldı mecbur reset atmam lazımdı daha sonra kendine geldi ama az önce aynı olay yine başıma geldi yine biraz bekledikten sonra düzeldi sonra ne hikmetse masaüstünde bile birden ekran kartı 90 derecelere çıktı sonra ekrana tuhaf renkler çıktı kendisi reset attı az önce de 60 dereceyi geçti ve o anda ekranda artifact denilen şeylerden çıkmaya başladı kartı soğutucunda kayboldular masaüstündeyim şuan sadece chrome açık 45-50 derecelerde geziyor kartın fanını %100 devire getirdim sorun nedir sizce kartı hiç zorlamadım oyunda oynanmıyor zaten oyun açıyorum 2 dk geçmeden ya kendi resetliyor yada ben resetlemek zorunda kalıyorum ne yapabilirim sizce ? 

Ekran kartım MSI Gaming R7 370 2 GB.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Kartın saat hızlarını düşürerek bi denesene.

Stok hızında şuan Furmark çalıştırdım 73 dereceye kadar test yaptım kapanmadı bu sefer ama ilk açtığım da anında 100 dereceye fırladı kapatmıştı kendini şuan sorun yapmadı 73 dereceye kadar bıraktım sonra kapattım sorun yapar diye.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sıcaklıklar neden artıyor. Geçenlerde macunu yenilememişmiydin.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Sıcaklıklar neden artıyor. Geçenlerde macunu yenilememişmiydin.

Bugün de yeniledim macunu  :p :p Bu sistem kanser eder adamı cidden. Şuan sorun göremedim yine ama oyun açmaya korkuyorum neden böyle yapıyor anlamadım.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Denemekten başka yapacak bi şey yok. Dediğim gibi saat hızlarını ,hem ram hem GPU tekrar bi dene. MSI After burner ile.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Denemekten başka yapacak bi şey yok. Dediğim gibi saat hızlarını ,hem ram hem GPU tekrar bi dene. MSI After burner ile.

Valla hiç alakası yok saat hızları ile boşta bile ısınma vardı eve yeni geldim şuan bakıyorum ısılara boşta 30 derece

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Boşta 30 derece, normal.Saat hızlarını düşürmezsen,yapacak başka bi şey pek yok gibi. Saat hızları düşükken nasıl bi tepki verebilir,görmek lazım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Boşta 30 derece, normal.Saat hızlarını düşürmezsen,yapacak başka bi şey pek yok gibi. Saat hızları düşükken nasıl bi tepki verebilir,görmek lazım.

Valla korkudan oyunda açamıyorum  :) Black Desert Online açmıştım sabah aradan 2 dakika geçti tak etti kapandı  :shy:

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Korkunun ecele faydası yoktur demişler. :)

Ne yapman gerekiyorsa,yapacaksın.  Beklemekle veya hiç bi şey yapmamakla,düzelmez bunlar. :(

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Korkunun ecele faydası yoktur demişler. :)

Ne yapman gerekiyorsa,yapacaksın.  Beklemekle veya hiç bi şey yapmamakla,düzelmez bunlar. :(

Valla sorun ekran kartında mı onu da anlamadım. Kart ısınınca yapıyordu bunu dün 73 dereceye kadar furmark testi yaptım sorun çıkmamıştı oyun açıp deniycem fan hızını %100 yaptım bakalım neler olacak.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Yine aynı Dirt 4 açtım aradan 2 dakika geçmeden ekran komple farklı bir renk oldu mecbur reset atmak zorunda kaldım şuan ekran da yine dikey olarak çizgiler var yeşil ve mavi renklerde sorun ekran kartı mı monitör mü kararlaştıramadım hala. Cidden çok sinir bozucu bir sorun. Şuan Windows'a girmiyor mecburen İnternet destekli güvenli mod'da açabildim sistemi. Bios ekranın da bile var bu çizgiler yok mu arkadaşlar bilen falan yardımcı olun lütfen.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Sorun ekran kartında olduğunu saptadım hocam.Teknik destek almanız gerekiyor gibi....

En dandik bir oyunda bile anında yapıştırıyor renkli ekranı. Neden böyle olmuş olabilir sence ? Kartı zorlamadım hiç o.c de yapmadım neden böyle olmuş olabilir. Bazen ekran kartını söküp biraz bekledikten sonra düzeliyor windows vs hepsi normal çalışıyor ama ne zaman bir oyun çalıştırsam anında gg oluyor şuan hala renkli ekran bir türlü düzelmedi 1 saattir uğraşıyorum. Ne yapmak gerekli sence ? Şuan imkanı yok ekran kartı alamam tamiri falan olur mu bunun yada ne yapılabilir ? Acayip canım sıkıldı şuan.

Aklıma gelmişken sorayım sana. Normal sistem ram belleklerinden de bu durum olabilir mi acaba ? memtest ile test yaptım ama sorun çıkmadı.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
E.kartı ,oyunda yüke biner. Sorun hangi parçasında ise artık,demek ki zorlanınca ,görüntüyü falan bozup atıyor.

Yapabileceğin bi şey yok,Enes in de dediği gibi maalesef servis yolu görünüyor.Tamir olunacak gibiyse,ücret karşılığı tamir edilebilir.
Ancak ondan da şu an için imtina edersen,dediğim gibi saat hızlarını düşürerek kullanmayı bi dene. Belki daha az zorlanacağı için ,sorun çıkartmayabilir,bir ihtimal.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
E.kartı ,oyunda yüke biner. Sorun hangi parçasında ise artık,demek ki zorlanınca ,görüntüyü falan bozup atıyor.

Yapabileceğin bi şey yok,Enes in de dediği gibi maalesef servis yolu görünüyor.Tamir olunacak gibiyse,ücret karşılığı tamir edilebilir.
Ancak ondan da şu an için imtina edersen,dediğim gibi saat hızlarını düşürerek kullanmayı bi dene. Belki daha az zorlanacağı için ,sorun çıkartmayabilir,bir ihtimal.

Windows'a girmiyor şuan hala Güvenli Mod'da yım.

Bios güncellesem ekran kartının düzelme ihtimali var mı acaba ?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Sanmıyorum hocam ancak denemekten zarar gelmez bu konuda

Kartı fansız 100 derecede çalıştırdım ardından ekranda olan çizgiler gitti kartı ısıtmak gerekiyor sanırım fırınlama yöntemi yapayım dedim ama evde fırın yok kullanmıyorum ne yapabilirim başka

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri