Yardım Ekran Kartımdan Bir Ses Geliyor

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Ekran kartımdan trrr trrr tarzı bir ses geliyor by sesi dosya ekleme kısmına ekleyemediğim için böyle belirtmekteyim bu durumu satın almış olduğum Teknobiyotik e bildirdiğim zaman servise göndermemi ve sorunu servis bilgi formuna detaylı yazmamı söylediler ben de şöyle bir yazı yazmayı düşünüyorum sizce uygun mudur:

Ürünümün fanları %100 fan seviyesinde dönmeye başladığı zaman karttan gelen bir ses duydum ve bunu kartımın orijinal yazılımıyla fanları %100 e alarak denediğimde bu durumdan emin oldum ve bu durumdan Teknobiyotik destek sayfasına bahsettiğim zaman kendilerine bu sesin duyulduğu bir mail atmamı istediler maili attıktan sonra bana deneyebileceğim bazı çözüm yolları önerdiler onlar da olmaz ise kendileriyle yeniden iletişim kurmam söylendi önerdikleri çözüm yolları da ile yaramayınca ürünü servise göndermem gerektiği söylendi bende bu sebepten ötürü ürünü servise göndermeye karar verdim.

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Bu durum, aslında bir sorun değildir.
Eğer fanlar fiziksel olarak herhangi bir yere temas etmiyorsa tabi.
Genelde Gigabyte modellerinde olur. Bunun sebebi, fanların kendi hızlarını kademeli olarak arttıracak şekilde tasarlanmış olmaları. Kendi kartımdan örnek verecek olursam, msi afterburner'dan fan ayarını manuel seçip hızı bir anda arttırdığımda bahsettiğiniz sesi duyuyorum. Ancak, kademeli olarak arttırdığımda bu durum olmuyor. Aynı şekilde, fanın hızını fabrika ayarına aldığınızda, fan hızı aniden düşerkende bahsettiğimiz sesi duyuyorum.
Özetle: fan hızında oynama yapacağınız zaman %10-%15 lik oynama yapın, bir kac saniye bekleyin. Bunu istediginiz fan yüzdesine gelene kadar tekrar edin.
Ben gigabyte den örnek verdim. Çoğunlukla "windforce" fanlarında olan bir durum olduğunu düşünüyorum. Tabi farklı modellerde de bu oluyor olabilir.

KS

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Bu durum, aslında bir sorun değildir.
Eğer fanlar fiziksel olarak herhangi bir yere temas etmiyorsa tabi.
Genelde Gigabyte modellerinde olur. Bunun sebebi, fanların kendi hızlarını kademeli olarak arttıracak şekilde tasarlanmış olmaları. Kendi kartımdan örnek verecek olursam, msi afterburner'dan fan ayarını manuel seçip hızı bir anda arttırdığımda bahsettiğiniz sesi duyuyorum. Ancak, kademeli olarak arttırdığımda bu durum olmuyor. Aynı şekilde, fanın hızını fabrika ayarına aldığınızda, fan hızı aniden düşerkende bahsettiğimiz sesi duyuyorum.
Özetle: fan hızında oynama yapacağınız zaman %10-%15 lik oynama yapın, bir kac saniye bekleyin. Bunu istediginiz fan yüzdesine gelene kadar tekrar edin.
Ben gigabyte den örnek verdim. Çoğunlukla "windforce" fanlarında olan bir durum olduğunu düşünüyorum. Tabi farklı modellerde de bu oluyor olabilir.
Hocam sorun çözüldü vida gevşek kalmış ondan dolayı imiş sorun çok teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri