Ekran Kartına Hava Üfleyecek Şekilde Fan Yerleştirmek

BoluBeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, elimde Phanteks Enthoo Evolv ATX TG kasa var, ekran kartı PowerColor Red Devil Rx 6700 xt modeli ve biraz ısınıyor gibi, fps sınırlayıcı koydum bu yüzden neyse, bu kasaya ekran kartının altına kasa içine hava verecek şekilde 1 veya 2 fan yerleştirmeyi düşünüyorum ama kasanın alt panelinde fanlar için ayrışmış özel bi alan yok, delikler var ve normal 30mm'lik fan vidaları için geniş kalıyo, bu fanları nasıl takabilirim? Hırdavatçıya baktım fan vidası için somun bulamadım, plastik kelepçe ile mi sabitlesem, ne önerirsiniz? Teşekkürler.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
008.jpg

Bu değilmi? Ön panel gözeneksiz kalıp kapak, bu kapağın ardında iki 140mm lik fan ve toz filtresi mevcut olan model...
PowerColor Red Devil Rx 6700 xt ne derecelerde ısınıyor. Biraz bu önemli. Normal kabul edilen kriterleri aşıp aşmadığı..

Fotoda görülen o alt kısım tabandan belli bir yükseklikte 10 cm üzeri bir yükseklik sanıyorum.
Buraya şu veya bu şekilde fan eklerseniz, soğuk havayı taban dışından soğuk. pek alamayacığı akla gliyor. Yükselti sebebi ile. Bir bakıma yine kasa içindeki havayı yukarı doğruüfleyecek. Bu durumda ciddi bir etkisi olmayabilir. Üstelik önden giren hava-arkadan ekzozla çıkan hava sirkulasyonunu da bozabilir.

Bir şekilde halledilebilir de vidasız bağlantılı fan modelleri ile. Bunları takmak için inceden kalına doğru uzun şekilde plastik şeritler mevcut. O alt ızgaradaki deliklere sokulup sıkıştrma şeklinde..
GPU ısısına ne derece etki edeceğini tahmin etmek zor değmeyebilir

Kasa üst panel de durum nasıl buraya da ekleme yapılamıyor sanırım fan açısından.

Ön panel kalıp gözeneksiz kapağı çıkarıp ta deneyebilirsiniz. Bunun ardında toz filteresi var ve bu şekilde içeri daha fazla soğuk hava alacaktır. Bir denenebilir.

Son düzenleme:
KS

BoluBeyi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çoklu karakterle oynamaya izin veren bi oyun oynuyorum Eve Online, multiboxing yapıyorum yani, monitörüm 75 hz 1080p, fpsi 60a sınırladım, yetiyo zaten de fpsi sınırlamayınca gereksiz kasıyo galiba ekran kartı ve o yüzden 80 derece üstlerini görüyorum, kasanın dediğiniz gibi ön ve üst paneli mesh değil, üst panele 2 fan taktım ama egsoz görevini yapabiliyor mu emin değilim. Ön paneli biraz öne alan var daha rahat hava girsin diye, onu yaptıktan sonra iyice rahatlar diye düşünüyorum. Vakit ayırıp bu kadar ayrıntılı cevaplandırdığınız için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri