Ekran kartından coin whine sesi geliyor

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
FPS sabitlemeyi deneyebilirsin.

Hocam 6750 2k kartidir 1080p de az da olsa darbogaz yapar ve coil whine durumunu baya arttirir.
2K'da kartı daha çok kullanarak daha fazla sese sebep olmaz mı? Yani mesela oyunda 120FPS üstü alıyorsa ekran kartı da doğal olarak daha çok güç çeker, FPS sabitlemek bu coil whine'ı çözer genelde. 2K'ya aldığında ise gene daha çok güç çekerek coil whine yaratmaz mı?

Lucatoni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
FPS sabitlemeyi deneyebilirsin.

2K'da kartı daha çok kullanarak daha fazla sese sebep olmaz mı? Yani mesela oyunda 120FPS üstü alıyorsa ekran kartı da doğal olarak daha çok güç çeker, FPS sabitlemek bu coil whine'ı çözer genelde. 2K'ya aldığında ise gene daha çok güç çekerek coil whine yaratmaz mı?
Su yonden dusunuyorum 1080p de cok fazla fps verdigi icin yuksek fps olunca coil whine oldugu icin 2k da fps degerleri daha stabil ve ortalama calisicagi icin daha az ses yapar diye dusunuyorum.

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Su yonden dusunuyorum 1080p de cok fazla fps verdigi icin yuksek fps olunca coil whine oldugu icin 2k da fps degerleri daha stabil ve ortalama calisicagi icin daha az ses yapar diye dusunuyorum.

Benim dediğim gibi, monitöre harcama yapmaktansa FPS sabitlemesi daha iyi olur bence.
Ben de 1080p'de 144'e sabitleyerek kullanıyorum. Ne fan çalışıyor ne CW sesi var. Marka/Model farkı da var tabii ama büyük ihtimalle sorunu çözer/azaltır.

hörstduesnicht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Kulaklık takıyor musun? kulaklık takıyorsan kulaklığa rağmen de rahatsız ediyor mu?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri