Ekran Kartını Takmak İçin Yardım

TA00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Herkese merhabalar.

Modart sistemim bugün tarafıma teslim edildi. Ekran kartını internetten izlediğim şekilde çıkardım taktım arkadan vidasını attım ancak 6lı pini taraken bir kısa bir uzun uçuca eklemişler uzunu takınca kablonun devamı kasanın dışına çıkıyor gibi oluyor. Kısayı takınca da sanki 6 pinden en sağdaki ikili tam oturmuyor gibi oluyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1.jpg

Bir de kasayı kapatmaya çalıştığımda camda sanki boşluk oluyor doğru takımı nasıl oluyor acaba? Bu boşluk normal midir?

2.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
En sağdaki ikili pin olarak bahsettiğiniz kısım daha fazla bastırılmıyor mu ? Eşit düzeyde olmaları lazım diye biliyorum.

KS

TA00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Zorlamak istemedim açıkçası diğer uzun olan uçta hepsi oturuyor

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Zorlamak istemedim açıkçası diğer uzun olan uçta hepsi oturuyor
Ekran kartı için aynı mı bilmiyorum ama anakart için güç bağlantılarını yaparken bile bastırmak gerekiyor . Bir elinizle aşağıdan ekran kartını tutun isterseniz aşağı sarkmasın diye bir elinizle de fazla abartmadan bastırmayı deneyebilirsiniz.

KS

TA00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Ekran kartı için aynı mı bilmiyorum ama anakart için güç bağlantılarını yaparken bile bastırmak gerekiyor . Bir elinizle aşağıdan ekran kartını tutun isterseniz aşağı sarkmasın diye bir elinizle de fazla abartmadan bastırmayı deneyebilirsiniz.
Tamamdır biraz zorlayınca oturdu çok teşekkür ederim. Şimdi bilgisayarı açtım windows 10 home ile gelmiş. Ne ayarlar yapmam gerekli mutlaka yapın dediğiniz ne var acaba? Driverlar ile başlayacağım.

Mahmut81

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Tamamdır biraz zorlayınca oturdu çok teşekkür ederim. Şimdi bilgisayarı açtım windows 10 home ile gelmiş. Ne ayarlar yapmam gerekli mutlaka yapın dediğiniz ne var acaba? Driverlar ile başlayacağım.
Öncelikle bios dan ramlerin xmp profillerini ayarlayın

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Windows 10 home deneme sürümü olarak geliyor diye biliyorum. Sağlamlisans benzeri sitelerden ucuza key alabilirsiniz. Driverları güncelleyin ondan sonra isteğe bağlı olarak Furmark testi yapabilirsiniz sistem çok ısınıyor mu diye. Başka da bir önerim yok , oyun oynanmaya direk başlanılabilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
bunu nasıl yapabilirim hiç bilgim yok yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Sistemi kapatıyorsunuz ve tekrar açarken genelde F2 yada DEL tuşlarına sürekli basıyorsunuz Bios açılıyor orada ekran paylaşabilirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri