Ekran Kartlarım Crossfire Oluyorumu?

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar bugün bilgisayarı açtığım zaman, Steam bir anket gönderdi. Herkesin sistemini ölçen bir anket. Ve orada özelliklerime baktığım zaman ilginç bir durum dikkatimi çekti. Benim normalde 2 tane kasaya takılı " AMD Radeon 6670 HD " ekran kartlarım var. Ben bunları anakarta SLI köprüsü olmadan direkt Crossfire yöntemi ile taktım yani ortak çalışmaları için. Steam'in gönderdiği ankette sistem bilgilerime göz attığım zaman "Bilgisayarda Crossfire veya SLI algılanmadı." gibisinden yazı yazıyordu. Benim kasaya takılı olan ekran kartları Crossfire olmuyor mu? Ekran kartlarına baktığım zaman ikisininde fanı dönüyordu.

Bilgisayarı 2013 de toplamıştım ve ozaman pek bilgim yoktu , bana dediklerinde ; ekran kartları anakart üzerinden Crossfire oluyor. Yani anakartın öyle özelliği varmış , Crossfire köprüsü takmadanda anakart üzerinden crossfire oluyor dediler. Ben kaç yıldır tek ekran kartı ilemi oynuyormuşum boşu boşunamı duruyormuş diğer kart. Ve kartlarımın crossfire olduklarını nereden kontrol edebilirim anlıyabilirim?

Anakartım: asus p9x79 deluxe

adsiz-png.69650

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AMD Radeon 6670 HD kartınızdan 2 adet takılı ise bir sorun yok ama CrossFire teknolojisini aktif ettiğinizden emin olun. Bunun için AMD Crimson veya Catalyst yazılımında etkinleştirlmiş olduğundan emin olun. Bu ayar, Catalyst yazılımında Gaming sekmesi altında ve Criomson yazılımında Global ayarlarda AMD CrossFire olarak belirtiliyor. Bunun dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer bu ayarlar etkin olduğu halde Steam algılamıyorsa sorun CrossFire sorunsuz çalışır burada Steam uygulamasının sorunu var sizin CrossFire ile bir sorununuz yok.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
AMD Radeon 6670 HD kartınızdan 2 adet takılı ise bir sorun yok ama CrossFire teknolojisini aktif ettiğinizden emin olun. Bunun için AMD Crimson veya Catalyst yazılımında etkinleştirlmiş olduğundan emin olun. Bu ayar, Catalyst yazılımında Gaming sekmesi altında ve Criomson yazılımında Global ayarlarda AMD CrossFire olarak belirtiliyor. Bunun dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer bu ayarlar etkin olduğu halde Steam algılamıyorsa sorun CrossFire sorunsuz çalışır burada Steam uygulamasının sorunu var sizin CrossFire ile bir sorununuz yok.

çoğu forumda konu açtım , herkes diyor crosfire köprüsü olmadan olmaz ama şuan kartlarıma baktım crosfire takacak bi yeri yok

Ve gaming sekmesinin altında öyle  bişey yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AMD kartlarda CrossFire işlemi PCIe bağlantısı üzerinden yani anakart devrelerinden hiçbir ekstra bağlantıya gerek duymadan yapılır. Yani sizi yanlış bilgilendirmişler. Anakartınız desteklesin yeterli ki zaten anakartınız destekliyor, üstelik son neslinin bir versiyonu var anakartınızda CrossFireX destekli bu konuda bir sorununuz yok. Köprü ile kartları bağlama sadece NVIDIA kartlara özgü bir teknoloji.

Oyun sekmesi altında olabilir, sizdeki menü farklı dizayn edişmiş. https://community.amd.com/thread/193021 bu konudaki tasarım farklı bakabilirsiniz.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Okadakar yere yazdım okadar yere konu açtım hiçbiri senin kadar açık bilgili konuşmadı. Yani crosfire köprüsü satın almama gerek yok değilmi , saten ekran kartındada crosfire köprüsünü takacak bi çıkıntı yer yok. Ee herşey tamam hoşta ben kartlarımın crosfire olduklarını nerden görücem. Düşük ayarlarda bile fps 60ın altına düşüyor çok düşük fps alıyorum.. Crosfire oluyormu olmuyormu görebileceğim birşey yokmu? Size attığım foroğrafta ekran kartımın frivirinde öyle bi sseçenek yok söylediğiniz gibi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Lütfen bu açtığım konulara bakarmısınız diğer arkadaşların söylediklerini okurmsunuz , önemli gibi gözüküyor

1. konum

2. konum

3. konum

ugur.gozaydin' Alıntı:
İsterseniz Crimson yazılımını kullanabilirsiniz. https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-6000-series/amd-radeon-hd-6670 bu bağlantıdan Radeon Software Crimson Edition Beta sürücüsünü kurabilirsiniz. Bu daha güncel bir arayüze ve ayarlara sahip bir yazılım. Kurduktan sonra https://www.amd.com/system/files/1_0.png bu resimde CrossFire ayarını görebilirsiniz. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-018 buda konusu.

Benim ekran kartıma dair 2tane driver var ben eskisini kullanıyorum şuan okla gösterdiğimi.

Alttakini kurarsam dahamı iyi olur crosfire özelliği aktif olurmu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
venomakasa' Alıntı:
Lütfen bu açtığım konulara bakarmısınız diğer arkadaşların söylediklerini okurmsunuz , önemli gibi gözüküyor

1. konum

2. konum

3. konum

Açtığınız konulara cevap verenler hep kullanıcılar. İşi bilmeyen adamlar sorunuzu cevaplamış. Forum kötülemek istemem ama kullanıcıları baya bilgisizlermiş. Keşke yöneticilerine mail veya mesaj yolu ile sorunuzu sorsaydınız. Verdiğim bilgileri onlar size verirlerdi. Dediklerimi yapın Crimson kurun bence faydası olacak. Ayrıca CrossFire için köprü vs. satılmıyor ki zaten öyle bir ürün yok.

Bakın anlattım zaten, kurduktan sonra https://www.amd.com/system/files/1_0.png bu resimde CrossFire ayarını görebilirsiniz. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-018 buda konusu.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çok doğru diyorsunuz gerçekten.

Piyasada bu ürünler var;

https://www.hepsiburada.com/platoon...hfTmk9E84NjHGR-fXaN78WFU1ApSL58oaAovkEALw_wcB

Birde bu videoyu izleyin , crosfire köprüsü ile r9 270 iki ekran kartını kasaya takıyor ve gpu z ilekontrol ediyor. Benim şaşırdığım olay gpu z ile kontrol ettiğinde orada iki tane ekran kartı gözüküyor ben gpu z indirdim baktığım zaman 1 tane ekran kartı gözüküyor bende en altta.

video : https://www.youtube.com/watch?v=1GVB5BWMJFs

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın bunlar eski teknoloji bu yüzden bu köprülere çok uzun zaman önce veda edildi. R9 270 kartı 2013 yılı çıkışlı bir kart 6 sene olmuş ama AMD bu teknolojiyi artık kullanmıyor. Sizin kartınız daha eski ama köprü olmadan anakart üzerinden hallediyor bu işlemi. Ayrıca sizin CrossFire ayarını aktif etmeniz gerekiyor yazılımdan önce bunu halledin sonra bakın diğer yazılımlara nasıl görünüyor.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bakın bunlar eski teknoloji bu yüzden bu köprülere çok uzun zaman önce veda edildi. R9 270 kartı 2013 yılı çıkışlı bir kart 6 sene olmuş ama AMD bu teknolojiyi artık kullanmıyor. Sizin kartınız daha eski ama köprü olmadan anakart üzerinden hallediyor bu işlemi. Ayrıca sizin CrossFire ayarını aktif etmeniz gerekiyor yazılımdan önce bunu halledin sonra bakın diğer yazılımlara nasıl görünüyor.

Aktif etmek için anakart biosdan ayar falanmı yapmak gerek yoksa direkt beta olan ekran kartı drivirini indirsem olurmu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece yazılım ile aktif ediliyor. Eğer BIOS üzerinden ekran kartının takılı olduğu PCIe soketi kapalı değilse bir ayar yapmanıza gerek yok BIOS üzerinden.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadece yazılım ile aktif ediliyor. Eğer BIOS üzerinden ekran kartının takılı olduğu PCIe soketi kapalı değilse bir ayar yapmanıza gerek yok BIOS üzerinden.

Hocam ben ozaman beta olan ekran kartı driviri indirip size bilgi vericem. Çok  teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Umarım işe yara Nvidia ekran kartına sahibiyim kendim kontrol edemiyorum bu yüzden netten araştırdım aktif etme olayını. Sonuçları bekliyorum.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam mevcut drivirin tamamını kaldırdım , beta sürümünü sıfırdan kurdum sonuç bu

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tabikide , isterseniz alpemix ile bağlanın o daha hızlı basit

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri