Ekran kartsız görüntü alabilirmiyim

Furkan448158

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

İşlemci Intel Core I3-12100F 3.3 Ghz 4 Çekirdek 12MB Cache LGA1700 Soket 10NM Işlemci​

KS

Furkan448158

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Peki alacagım ekran kartının anakart ile uyumlugu oldugunu nereden anlarım

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Peki alacagım ekran kartının anakart ile uyumlugu oldugunu nereden anlarım
Geriye dönük uyumluluğu var bu konuda sıkıntı yaşamazsınız. Yeter ki PCIE bir ekran kartı olsun ve arızalı olmasın. Benim elimde 15 senelik ekran kartı var, asıl ekran kartımı değiştirirken bir kaç gün kartsız kaldığım zamanlarda sadece görüntü almak için kullanıyorum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Çok çok eski değilse uyum sorunu muhtemelen yoktur. Güçlüyse psu değişmesi gerekebilir.
Çok doğru noktaya değindiniz sizi tebrik ederim. Anakarttan sıkıntı yaşamaz ama PSU yetersiz ise sıkıntı yaşayabilir.

@Furkan448158 Elinizdeki PSU ve anakart nedir? Monitörünüz varsa hangi portlara sahip veya modeli nedir yazsanız biz de bakabiliriz. Ekran kartı alacaksanız ne kadar bütçeniz var? Ayrıca oyun için ekran kartı düşünüyorsanız performansına göre ekran kartı bakmak gerekebilir. Bütçe az ise idarelik kart alıyorsanız monitör ile kablo uyumluluğu olmasına dikkat edin çünkü port çeviriciler genellikle verimsiz oluyor. Örneğin VGA girişli bir monitör ile HDMI çıkışlı bir ekran kartı olunca görüntüde bozulma vs olabiliyor.
Eksik veri ile soru gelince yanıtlar da ona göre kısıtlı veya yetersiz kalabiliyor.

musafa966

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Gigabyte H610M H DDR4 Intel H610 3200 MHz DDR4 Soket 1700 mATX Anakart​

Dahili Grafik Birimi bulunmuyor

İşlemcide de dahili grafik birimi bulunmuyor

Yani hiçbir şekilde anakart üzerinden görüntü alamazsınız :( .

Hayır hocam onu demiyorum bazı anakartlarda onboard özelliği var yani analartin chipsetinde dahili grafik birimi var şuan aklıma gelen

Gigabyte G41 MT ES2L eski anakart aklıma bu geldi ben eskiden bunu kullanıyordum ekran kartım yokken

Özelliklerine dikkatlice bakın anakartin üzerinde Dahili Grafik Birimi bulunuyor yaziyor ise ekran kartı olmadanda F serisi işlemcilerde görüntü alınabilir
Sanırım dalgınlıkla karıştırdınız, işlemcide dahili gpu yok anakart desteklese bile görüntü alamaz.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Sanırım dalgınlıkla karıştırdınız, işlemcide dahili gpu yok anakart desteklese bile görüntü alamaz.
Çok eski anakartlarda onboard ekran kartı çipi olabiliyordu. Yeni anakartlarda yok, artık sadece CPU üzerinde bulunuyor. O yüzden sormuştur ama tarih öncesi o anakartlara zaten 12100F takılamaz. İşlemci yeni bir modelken ve anakartın da uyumlu soket yapısında olacağını düşününce onboard olmaması gerektiğini anlamalıydı orası da başka konu.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Çok eski anakartlarda onboard ekran kartı çipi olabiliyordu. Yeni anakartlarda yok, artık sadece CPU üzerinde bulunuyor. O yüzden sormuştur ama tarih öncesi o anakartlara zaten 12100F takılamaz. İşlemci yeni bir modelken ve anakartın da uyumlu soket yapısında olacağını düşününce onboard olmaması gerektiğini anlamalıydı orası da başka konu.
Dalgınlıkla başka hatalar yapılabiliyor. Benim çok saçma şeyler yazdığım oluyor. Aklınızdaki çok fazla oluyor sadece anlatmaya çalışırken, sadeleştirirken başkası farklı algılayabiliyor. Sadece soruyu soranın kısa, net cevap alması için belirttim.

musafa966

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Dediğiniz doğru katılıyorum

Ama hala 11.nesil yada 10.nesil anakartlarda BAZILARINDA bu özellik hala mevcut 12.Nesil anakartlara pek bakmadım yorum yapmayacağım

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766

Gigabyte H610M H DDR4 Intel H610 3200 MHz DDR4 Soket 1700 mATX Anakart​

Ekran kartı için bütçeniz varsa ne kadar var? Bir de PSU nedir? PSU yeterliliği ve bütçeye göre bir ekran kartı önerilebilir.
Ayrıca ekran kartını görüntü almak için mi yoksa oyun için mi kullanacaksınız?

KS

Furkan448158

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Ekran kartı için bütçeniz varsa ne kadar var? Bir de PSU nedir? PSU yeterliliği ve bütçeye göre bir ekran kartı önerilebilir.
Şuanlık en kötü ekran kartıda olur 1 2 ay idare edecek görüntü alayım yeterli

Mesala şu olur mu https://www.sahibinden.com/ilan/iki...orce-1gb-ekran-karti-128-bit-1003917292/detay

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri