Ekran yanması Lenovo Y520

Melih Korkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar ben çizim programları için lenovo y520 model 1050Ti ekran kartlı modelini aldım. fps değerleri çok iyi bilgisayarımdan çok memnunum fakat ekranda 10 dakika sabit kaldığım zaman iz kalıyor. yine beklediği kadar ekranı aktif kullanırsam geçiyor. yani izler kalıcı değil genelde beyaz renkler kalıyor(youtube, twitter vb) garantiye gönderdim geldi her yerini kontrol ettiklerini fakat hiç bir sorun bulamadıklarını söylediler. bu konuda bana yardım edebilir misiniz ? sorunumu nasıl çözebilirim ? (10 ay önce alındı garantisi devam ediyor.) sorun gri ekranda daha açık bir şekilde belli oluyor.

Fotoğraf ekleyemedim yeniyim forumda nasıl yapacağımı öğretebilirseniz eklerim. şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bazı modellerde bu tarz sorunlar olabiliyor bu olaya Burn-in deniyor. Pixellerin renklere alışma süreci ile alakalı bir durum. Bunu şu şekilde çözebilirsiniz ekranda RGB renklerin kombinasyonu ile geçişler sağlanan bir videoyu 8-10 saat kadar açık bırakın monitörün pixelleri bu renklere alışacak ve sorun kalmayacak. Bunun için bir video buldum https://www.youtube.com/watch?v=VN-KIlsxxOw bu video 9 saat 15 dk. sürüyor bunu tam ekran yapıp açın ve video bitimine kadar bu video oynasın sonrasında sorun kalmaz.

KS

Melih Korkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazı modellerde bu tarz sorunlar olabiliyor bu olaya Burn-in deniyor. Pixellerin renklere alışma süreci ile alakalı bir durum. Bunu şu şekilde çözebilirsiniz ekranda RGB renklerin kombinasyonu ile geçişler sağlanan bir videoyu 8-10 saat kadar açık bırakın monitörün pixelleri bu renklere alışacak ve sorun kalmayacak. Bunun için bir video buldum https://www.youtube.com/watch?v=VN-KIlsxxOw bu video 9 saat 15 dk. sürüyor bunu tam ekran yapıp açın ve video bitimine kadar bu video oynasın sonrasında sorun kalmaz.
bunu deneyeceğim :). bir de bu sorun hdmi ile tvye bağladığım zaman da tvde çıkıyor ekranlık bir durum mu yoksa yazılımsal olabilir mi ? ek olarak basemark testinden 1922 puan aldı directX 12 de fps min15 max31. bu değerler normal mi ?

KS

Melih Korkmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yazılımsal olmanın disinda goruntuyu bir donanim aktardigi icin donanimsal bir sıkıntı olabilir. Bunu nasıl öğrenebilirim donanımsal olup olmadığını.?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazınız ile ilgili testler ve incelemelere buradan ulaşabilirsiniz. https://www.notebookcheck.net/Lenov...Q-FHD-GTX-1050-Ti-Laptop-Review.223480.0.html

Ayrıca cihazınızın yazılımsal bir sorunu olup olmadığını ekran kartı sürücünüzü kaldır/kur yaparak ve işe yaramaz ise Windows 'a format atarak anlayabilirsiniz. Bunlar işe yaramaz ise donanımsal bir sıkıntı vardır yazılımsal değil.

Ayrıca chazı HDMI ile TV veyahut başka bir ekrana bağladığınızda yine aynı sorun oluyorsa bu çıkışınız ile alakalı bir durumda olabilir ama önce ilk ve burada son yazılımsal odaklı sorunların çözümlerini bir deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri