Ekrana görüntü gelmiyor

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalarım

PC'yi dün düzgün bir şekilde kullanıyordum sonra iki tane laptop hddsi var bende 1. 2. diye ayırayım 1.yi çıkarıp 2.cisini taktım ve bilgisayar mavi ekran verdi o mavi ekrandan sonra hiç bir şekilde görüntü gelmedi bende bios pilini çıkardım sadece F1 to Run Setup ekranı geldi ve daha hiç bir şekilde görüntü gelmedi onboarddan bile görüntü alamadım sorun ne olabilir lütfen yardımcı olun sistem bilgilerim imzamda mevcut.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Tam anlayamadım. 2 tane laptop HDD niz var. Ayrıyetten makinanıza takılı, normal  bir  HDD de ,var mı.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Tam anlayamadım. 2 tane laptop HDD niz var. Ayrıyetten makinanıza takılı, normal  bir  HDD de ,var mı.

Evet var

Ekleme yapayım şuan farkettim ekran kartının fanları dönmüyor (onboard ilede denedim gene tepki yok.)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Laptop HDD leri takılı olmadan, şu an, mevcut HDD niz ile görüntü gelmiyor,windows açılmıyor değil mi.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Laptop HDD leri takılı olmadan, şu an, mevcut HDD niz ile görüntü gelmiyor,windows açılmıyor değil mi.

Evet hocam denediğim yöntemleri hemen yazayım buraya öncelikle laptop hddsini çıkardım denedim olmadı sonrasında bios pilini çıkarttım 10 15 dakika bekledim taktım sadece press f1 to setup ekranı geldi f1'e bastım tekrardan siyah ekran geldi sonra ramleri söktüm silgi ile uçlarınıda güzel bir temizledim tekrar güzelce taktım gene bişey olmadı ekran kartını çıkarayım dedim fazla bilgim olmadığı için zarar vermemek için bişey yapmadım.

Artı olarak abi mönitöre görüntü geliyor hani no signal demiyor öylece siyah ekranda kalıyor.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Tek bi şey yap. Pc açılırken delete tuşu ile biosa girmeyi dene.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ha şimdide görüntüyü kesti demek ki.
Ramleri sök. Silgi ile soket uçlarını sil. 2 adet ram ise tek tek dene.
Yerlerini değiştir.

Makinada kianakarta sökülü kabloları sök,tekrar tak. E.KARTI KABLAOLARINI SÖK TAK. Gerekirse e.kartını sök tekrar tak. Görüntüyü getirmeeye çalış yani.
Görüntü geldiğinde yine yazılar çıkarsa ,kuvvetle tahmin ediyorum,windowsun çökmüş. Format gerekecek.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ramleri sök. Silgi ile soket uçlarını sil. 2 adet ram  ise tek tek dene.
Yerlerini değiştir.

Makinada kianakarta sökülü kabloları sök,tekrar tak. E.KARTI KABLAOLARINI SÖK TAK. Gerekirse e.kartını sök tekrar tak. Görüntüyü getirmeeye çalış yani.
Görüntü geldiğinde yine yazılar çıkarsa ,kuvvetle tahmin  ediyorum,windowsun çökmüş. Format gerekecek.

Hocam zaten sıkıntı görüntüyü vermemesi diyorum ya mavi ekran verdikten sonra hiç görüntü gelmedi diye ::) Ubuntu kurmak için yeniden başlatayım dedim olanlara bak Allahım ya

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ramleri sök. Silgi ile soket uçlarını sil. 2 adet ram  ise tek tek dene.
Yerlerini değiştir.

Görüntü geldiğinde yine yazılar çıkarsa ,kuvvetle tahmin  ediyorum,windowsun çökmüş. Format gerekecek.
Hocam ramleri farklı yerde tek tek denedim değişiklik olmadı ekran kartını söktüm onboarddan çalıştırdım değişen bişey olmadı işlemci gitti diye düşünüyorum

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İşlemciyi çarpmadıktan düşürmedikten sonra kolay kolay bozamazsın.
Kabloları söküp denedin mi. Mutlaka bi şekilde görüntü gelecektir. Biraz uğraştırır ama.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Kabloları söküp denedin mi. Mutlaka bi şekilde görüntü gelecektir. Biraz uğraştırır ama.

Hocam sökmesine sökerimde yerlerini unutabilirim ya

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:

Söktüğünü tekrar takarak,yapabilirsin.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
furkanceyln47' Alıntı:
 Söktüğünü tekrar takarak,yapabilirsin.

Kusura bakmayın hocam geç cevap verdim okuldan dolayı
Hocam bu ekran geldi sıfırladım biosu şimdide f1e basıyorum mönitöre göre görüntü var ama siyah ekranda kalıyor

oVbzEQ.jpg

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bu görüntü geldikten sonra tekrar F1'e basarak dene. Olmaz ise ,entere bas ,biosa girebilecekmisin.
Girerse,-bios load optimized-load default bios -optimized default bios-gibi yazan bi şey için hangi F tuşuna basacağın biosta yazar.
Yazan, F tuşuna bas. Sonra, F10 tuşuna bas ,save ,yes de ve biostan çık.
Sonucu yazarsın.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bu görüntü geldikten sonra tekrar F1'e basarak dene. Olmaz ise ,entere bas ,biosa girebilecekmisin.
Girerse,-bios load optimized-load default bios -optimized default bios-gibi yazan bi şey için hangi F tuşuna basacağın biosta yazar.
 Yazan, F tuşuna bas. Sonra, F10 tuşuna bas ,save ,yes de ve biostan çık.
Sonucu yazarsın.

Hocam işte bende bunları yapacağımda ama dediğim gibi F1'e basıyorum bu sefer siyah ekranda kalıyor :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Entere basmayı denedinmi

Enter ile de değişen bi şey olmazsa, makinayı kapat. Arka fişini de çek. 3-5 kez açma kapama düğmesine, bas-bırak.
 Resimdeki CLRTC soketi ,biosu default yapmak içindir. Bios pilini çıkarmak ile aynı şey yani.

1 ve 2 ye takılı mavi soketi çıkart. 2 ve 3 e tak. yarım dk bekle. Tekrar çıkartıp,yine 1 ve 2 ye tak.lBiosun sıfırlanır.

1f30bad424.png

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bastım gene aynı tamamdır hocam şimdi deniyorum bunu

met 61' Alıntı:
Entere basmayı denedinmi

Enter ile de değişen bi şey olmazsa, makinayı kapat. Arka fişini de çek. 3-5 kez açma kapama düğmesine, bas-bırak.
 Resimdeki CLRTC soketi ,biosu default yapmak içindir. Bios pilini çıkarmak ile aynı şey yani.

1 ve 2 ye takılı mavi soketi çıkart. 2 ve 3 e tak. yarım dk bekle. Tekrar çıkartıp,yine 1 ve 2 ye tak.lBiosun sıfırlanır.

1f30bad424.png

gene aynı şey hocam çıldıracağım ya entere bastım iki kere _ bundan hızlıca oldu gene aynı şekilde siyah ekranda kaldı birde 1 2 saat önce bilgisayarcıya götürdüm sorunu ne bi bakar mısın diye dediki bakarsam sende yaparsın al götür kendin bul dedi ona ayrı sinirliyim zaten çıldıracağım ya

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
pm kutuna bak.

Bu aşamaya kadar geldikten sonra artık açması lazım. CLRTC olayını tekrar dene. Bu sefer , 1ve 2 ye takmak için ,2 dakika kadar bekle.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri