Ekrana görüntü gelmiyor

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
pm kutuna bak.

Bu aşamaya kadar geldikten sonra artık açması lazım. CLRTC olayını tekrar dene. Bu sefer ,  1ve 2 ye takmak için ,2 dakika kadar bekle.

Abi diğer pcdeki buzzerı taktım bişey olmadı ama bir sorun var yani

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Peki ,pc ilk açılırken ,yukardaki görüntü daha ekrana gelmeden önce ,delete tuşuna arka arkaya hızlıca  basarak biosa girmeyi denedin mi.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Peki ,pc ilk açılırken ,yukardaki görüntü daha ekrana gelmeden önce ,delete tuşuna arka arkaya hızlıca  basarak biosa girmeyi denedin mi.

denedim olmadı delirmek üzereyim ağabey ya

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Konunun başında bi harddisklerden bahsetmiştin.
Şu an ne takılı pc ye.Harddisk olarak.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Laptop HDD lerinden birini takıp,biosa girmeyi denedin mi. Masaüstü hdd si olmasın.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Masaüstü harddiskini tekrar deniyelim. BU SEFER ,ANAKARTIN ÜZERİNDEKİ ,harddiskin kablosunu,girmiş olduğu sata girişinden çıkart,anakart üzerindeki ,yanındaki girişe tak.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Masaüstü harddiskini tekrar deniyelim. BU SEFER ,ANAKARTIN ÜZERİNDEKİ ,harddiskin kablosunu,girmiş olduğu sata girişinden çıkart,anakart üzerindeki ,yanındaki girişe tak.

o şekilde az önce denedim hocam siz laptop hdd olayını demeden gene sonuç vermedi

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
PC DE HİÇ Bİ hdd olmasın. Biosa girecek mi.

deniyorum hemen

met 61' Alıntı:

videoya aldım abi yükleniyor hemen koyucam buraya

met 61' Alıntı:

Buyur abi Buraya Tıkla izle.

furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:

deniyorum hemen

met 61' Alıntı:

videoya aldım abi yükleniyor hemen koyucam buraya

met 61' Alıntı:

Buyur abi Buraya Tıkla izle.

Bu arada arkada gelen ses yanda laptop vardı ondan geliyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
hdd yi tekrar tak. Makina açılırken F2 T,F8 tuşlarını bi dene.
Rami diğer slota tak.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Rami diğer slota tak.

ÇİFT RAM VAR

met 61' Alıntı:
Rami diğer slota tak.

takıp dediğin tuşları denedim değişen bişey yok hocam ama ramler çift olduğu için o slot olayını yapamadım

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:
Rami diğer slota tak.

ÇİFT RAM VAR

met 61' Alıntı:
Rami diğer slota tak.

takıp dediğin tuşları denedim değişen bişey yok hocam ama ramler çift olduğu için o slot olayını yapamadım

Tek ram ile deneyebilirsin. iki rami de sök. bİR TANE TAK. aMA YERİNİ DEĞİŞTİREREK.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
furkanceyln47' Alıntı:
ÇİFT RAM VAR

Tek ram ile deneyebilirsin. iki rami de sök. bİR TANE TAK. aMA YERİNİ DEĞİŞTİREREK.

aynı hocam

EDİT : İKİ RAMİ DİĞER SLOTA TAKARAK ÇALIŞTIRDIM İLK TUŞA BASINCA 3 SANİYE SONRA RESETLEYİP ÇALIŞTI AMA GENE GÖRÜNTÜ GELMEDİ

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şimdi,toparlarsak bütün olasılıkları denedik gibi..
 Bios sıfırlama en önemlisiydi. O da bi işe yaramadı.

Esasen bu tip sorunlarda ,pc deki herhangi bir bileşen  bile pc yi sapıttırabiliyor. Anakarta ilave edilen bi ses kartı,sonradan takılan takılı bi usb flash bellek,DVD YAZICI,ekran kartının söküp,tekrar takılması,işlemcinin sökülüp tekrar takılması,anakartta statik elektrik birikmesi ,ramler,sorunlu bir kablo,vs,vs.

En  son yapılacak husus,anakartı kasadan ayırıp,dışarda bi uzay montaj yapmak. Çoğu zaman işe yarar. Eğer anakartta bi arıza,sorun yoksa.Ve ,harici takılı fazlalık bi şeyler varsa,onları takmadan.

Fakat anladığım kadarıyla bu tip bi denemeye elin yatkın değil.

İnanırmısın,yıllar önce başıma gelen bi olayı anlatayım. O Zamanın en iyi bileşenlerinden topladığım bi makina bi gün durduk yerde ekranda sadece siyah ekran çıkarttı. Hiç bi şekilde Görüntü alamadım. O sinirle herşeyi denedim,olmadı,nerden aklıma geldiyse,işlemciyi de söktüm,taktım,görüntü geldi.

Ha bu arada aklıma geldi. Sendeki ekran kartını sökmedik. Sökülmesi basittir. Sökebileceksen onu da bi sök. Slot kısmını yumuşak br silgi ile sil ve tekrar tak.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Şimdi,toparlarsak bütün olasılıkları denedik gibi..
 Bios sıfırlama en önemlisiydi. O da bi işe yaramadı.

Esasen bu tip sorunlarda ,pc deki herhangi bir bileşen  bile pc yi sapıttırabiliyor. Anakarta ilave edilen bi ses kartı,sonradan takılan takılı bi usb flash bellek,DVD YAZICI,ekran kartının söküp,tekrar takılması,işlemcinin sökülüp tekrar takılması,anakartta statik elektrik birikmesi ,ramler,sorunlu bir kablo,vs,vs.

En  son yapılacak husus,anakartı kasadan ayırıp,dışarda bi uzay montaj yapmak. Çoğu zaman işe yarar. Eğer anakartta bi arıza,sorun yoksa.Ve ,harici takılı fazlalık bi şeyler varsa,onları takmadan.

Fakat anladığım kadarıyla bu tip bi denemeye elin yatkın değil.

İnanırmısın,yıllar önce başıma gelen bi olayı anlatayım. O Zamanın en iyi bileşenlerinden topladığım bi makina bi gün durduk yerde ekranda sadece siyah ekran çıkarttı. Hiç bi şekilde Görüntü alamadım. O sinirle herşeyi denedim,olmadı,nerden aklıma geldiyse,işlemciyi de söktüm,taktım,görüntü geldi.

Ha bu arada aklıma geldi. Sendeki ekran kartını sökmedik. Sökülmesi basittir. Sökebileceksen onu da bi sök. Slot kısmını yumuşak br silgi ile sil ve tekrar tak.
ekran kartını söküp taktım onboardda bu sefer no signal veriyor işlemciyi çıkarıp taksam?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Gördünmü işte,bi şeyler var demek ki. Yani temel bi donanım arızası yok Yok ama küçük bi hata ,herşeyi bozup,her seferinde değişik hata parametreleri verdiriyor.

İşlemciyi  söküp takarsında,elin yatkın değilse,anakarttaki pinleri bi yamultursan herşey çöp olur.

Sen ,yine bi kaç deneme daha yap. RAM,Ekran kartı,kablolar.Aniden şak diye açılabiliyor.Böyle acaip bi durum yani.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Gördünmü işte,bi şeyler var demek ki. Yani temel bi donanım arızası yok Yok ama küçük bi hata ,herşeyi bozup,her seferinde değişik hata parametreleri verdiriyor.

İşlemciyi  söküp takarsında,elin yatkın değilse,anakarttaki pinleri bi yamultursan herşey çöp olur.

Sen ,yine bi kaç deneme daha yap. RAM,Ekran kartı,kablolar.Aniden şak diye açılabiliyor.Böyle acaip bi durum yani.

hocam kusura bakmayın bazen pcye giremiyorum şuan ne kablo varsa ekran kartı vs çıkardım bi işlemci ve işlemcinin fanı takılı şuan boş çalıştırıyorum hangi parçaları takarak(sırayla) test etmeye başlayayım sizce?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ramleri takmadan pc zaten açılmaz. Önce onu tak.Sonra bütün kabloları,en son ekran kartını.E. kartını takmadan onboard grafik kartı ile bi dene.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri