Ekrana görüntü gelmiyor

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ramleri takmadan pc zaten açılmaz. Önce onu tak.Sonra bütün kabloları,en son ekran kartını.E. kartını takmadan onboard grafik kartı ile bi dene.

Hocam az önce bios pili ile iki rami taktım çalıştırdım durum gene ayrı f1 to run setup ekranı geldi f1e bastım monitöre göre görüntü var ama siyah ekran gene.

furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:
Ramleri takmadan pc zaten açılmaz. Önce onu tak.Sonra bütün kabloları,en son ekran kartını.E. kartını takmadan onboard grafik kartı ile bi dene.

Hocam az önce bios pili ile iki rami taktım çalıştırdım durum gene ayrı f1 to run setup ekranı geldi f1e bastım monitöre göre görüntü var ama siyah ekran gene.

bios çipimi yandı acep?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Montajı dışarda yapabilirmisin,uzay montaj yani.
Anakartı kasaya bağlıyn vidaları söküp,sistemi komple dışarıya alabilirsin. Power kasada kalabilir. Kabloları dışarıya yetişir.Kasayı yan yatır. Anakartı ,kasanın yanına yere koyuver.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Anakartı kasaya bağlıyn vidaları söküp,sistemi komple dışarıya alabilirsin. Power kasada kalabilir. Kabloları dışarıya yetişir.Kasayı yan yatır. Anakartı ,kasanın yanına yere koyuver.

Denerim hocam

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:

değişen bişey yok hocam

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:

değişen bişey yok hocam

işlemciyi çıkar tak yaptım hocam bu arada dikkatli bir şekilde ama işlemci fanını takmaya korkuyorum birşey kırarım diye.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Plastik klipsleri ,anakart üzerinde deliklerine ağızladığından gözle emin olduktan sonra işaret parmağınla hafifçe bastır,çıt diye bi ses çıkararak, yerine oturacaklardır. Fazla zorlamadan.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Plastik klipsleri ,anakart üzerinde deliklerine ağızladığından gözle emin olduktan sonra işaret parmağınla hafifçe bastır,çıt diye bi ses çıkararak, yerine oturacaklardır. Fazla zorlamadan.

tamam hocam

furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:

tamam hocam

hocam fazla tak çıkar yapmadığımızdan mı bilmiyorum ama parmağım kırılacak artık aşırı bastırıyorum gene girmiyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Plastik klipsin ucundaki yarıklı iki parça şeklindeki beyaz üçgen uç kısmı, anakarttaki deliği ağızlamalı önce. En iyisi anakartı kasaya takmadan ,anakart dışarda iken bu işlemi yap. Görmen daha kolay olur.  Siyah Plastik klips,beyaz kısmlı plastikten yukarıya doğru çekik vaziyette,değil mi.
 nette videoları da var. Bi araştır. Bulursam ben de eklerim.

https://www.youtube.com/watch?v=MMH4-j2EtZc
https://www.youtube.com/watch?v=_WkCg-336Co

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Plastik klipsin ucundaki yarıklı iki parça şeklindeki beyaz üçgen uç kısmı, anakarttaki deliği ağızlamalı önce. En iyisi anakartı kasaya takmadan ,anakart dışarda iken bu işlemi yap. Görmen daha kolay olur.  Siyah Plastik klips,beyaz kısmlı plastikten yukarıya doğru çekik vaziyette,değil mi.

hocam tamamdır taktım anakartı ve diğer parçalarıda monte ettim kasaya çalıştırıcam şimdi umarım çalışır

furkanceyln47' Alıntı:
met 61' Alıntı:

hocam tamamdır taktım anakartı ve diğer parçalarıda monte ettim kasaya çalıştırıcam şimdi umarım çalışır

hocam geçen siyah ekrandıda şimdi hiç görüntü vermiyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Herşeyi denedik.Yanlış anlama ama,tecrübesizlikten dolayı bi yerde eksik,hatalı bİ şeyler yapmış da olabilirsin.
Ve yahut,herşey tamamsa,donanım arızası,mesela anakart, var da denilebilir artık.

İstersen,en son kasayı bi pc ciye götür,bi de o baksın. .Elimden gelen ,aklıma gelen herşeyi yazdım.Bunu demek hiç hoşuma gitmiyor,ama son çare gibi artık.

KS

furkanceyln47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Herşeyi denedik.Yanlış anlama ama,tecrübesizlikten dolayı bi yerde eksik,hatalı bİ şeyler yapmış da olabilirsin.
Ve yahut,herşey tamamsa,donanım arızası,mesela anakart, var da denilebilir artık.

İstersen,en son kasayı bi pc ciye götür,bi de o baksın. .Elimden gelen ,aklıma gelen herşeyi yazdım.Bunu demek hiç hoşuma gitmiyor,ama son çare gibi artık.

yok abi haklısın niye yanlış anlayayım en iyisi babama vereyimde onun işyerindeki pclere bakan adama versin halledeler mahalledekine güvenemiyorum

Fırat Uçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hala güncel mi konu ? Dün bilgisayarıma bakım yaptım işlemci ve ekran kartı termal macunlarını yeniledim sonra taktım çalıştırdım oyun oynamaya devam ettim sonra kapatıp yattım. Sabah kalktığımda bilgisayarın güç düğmesine bastım tüm fanlar döndü kasa içi ledler yandı anakartın üzerinde ki led yandı ama ekrana görüntü gelmedi ve klavye mauseda da hareket yok onlarında ışığı yanmadı. Bir kaç kez kapatıp açtım sorun halen devam ediyor kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.
Sistemim:
İ5 7600 cpu
Msi rx570 8 gb gpu
Gskill 8 gb 3000 mhz ram
Asus z270-k anakart
650 watt 80+ psu
240 gb ssd
500 gb harddisk

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Çözülmediyse,pc deki
tüm kabloları sök,tekrar tak. Ramleride sök,yerlerini değiştir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri