Ekranda Oyunlarda Renk Yırtılması

aQressive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iyi günler. Direkt başlıkta belirttiğim gibi sadece gözlemlerime göre FPS'i çok aldığım oyunlarda oluyor bu yırtılmalar. Masaüstünde internette dolaşırken veya PUBG gibi bir oyunda bu sorunu hiç yaşamıyorum. Cs Go'da sürekli oluyor ama bazen aşırılara kaçabiliyor. Lol'de çok nadir arada ufak tefek oluyor. Kafamda bir şeyler oluşuyor ama çözüme gidemiyorum. Fotoğrafı aşağıya paylaşıyorum fakat şu an işte olduğum için fotoğraf alıntı olacak arkadaşlar gerekirse yarın kendi bilgisayarımdan çekip tekrar yollarım ama bire birer yırtılmalar kırılmalar bu şekilde oluyor ve hareketli biçimde oyun içerisinde beni takip ediyor. 

• i5 6600 3.4 GHz
  • MSI B150 Gaming M3 Anakart
  • MSI Nvidia Geforce GTX 970 4GB DDR5 256 Bit Ekran Kartı
  • 16 GB 2133 Hz (2x8) RAM
  • Monitör = AOC 2590px 144 Hz 1 Ms
Display port ile bağlanıyorum. DVI ile bağlanmayı deniyeceğim, VSYNC'yi açmayı deniyeceğim ve çözünürlük ayarlarını yükseltip ekran kartını zorlamayı deniycem eve gidince, bunlar kafamda oluşup denemem gereken şeyler diye düşünüyorum. Farklı fikirleriniz olursa sevinirim. RAM'lardan kaynaklı bir sorunda olma ihtimali var mıdır? Teşekkürler şimdiden.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Donanımsal bi sorun olsa tüm oyunlarda olur.
 Sürücünüz güncelmi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılım bazlı bir sorun gibi yoksa tüm oyunlarda olurdu. CSGO DX9 kullanıyor görüntü işlemede ama PUBG DX11 kullanıyor bu yazılımsal farktan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Önce DDU yazılımını indirin ve PC 'nizi Güvenli Modda başlatın ve bu DDU yazılımı ile Grafik Sürücünüzü kaldırın ve PC 'ye yeniden normal açılınca Grafik sürücünüzü yeniden kurun sorun muhtemel olarak yazılım gibi. İşe yaramaz ise kabloyu DVI deneyeceksiniz maden birde HDMI deneyin ikisinin sonucuda fark edebilir. Görüntü işlemede bu DX versiyonları kabloya görüntü aktarırken sorun yaratıyor olabilir.

KS

aQressive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam dediğinizi deniycem. Önceki ekranımda zaten hdmi kablosu ile oynuyordum yine aynı şekilde çizgiler çıkıyordu. Şuanda display ilede aynısı birde dvi ile deneyebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece bazı oyunlarda oluyorsa yazılım bazlı sorundur oyun odaklı yani, eğer kablo işi değiştirmez ise bu dediklerimi deneyin. Eğer sorun aynı ise bir alternatif çözüm önerim yok. Ekran kartı veya Monitör sorunlu olsaydı tüm oyunlarda olurdu, sadece bazı oyunlarda oluyorsa yazılım odaklıdır veya kablodan aktarılan görüntünün her oyunda farklı olmasından kaynaklı aktarım sorunudur ki bunu denemişsiniz bu değilse yazılım kalıyor.

KS

aQressive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bi yazılımsal olarak dediğinizi deniycem. Çünkü monitörüde yeni değiştirdim monitör kaynaklı değil. Kablo kaynaklı olabiliceğinide pek sanmıyorum yinede deniycem. Donanımsal olma ihtimali nedir sizce yani onu nasıl anlayabilirim. Şöyle ki eskisi gibi fps de alamıyorum cs go da.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınız arızalı olabilir o zaman yük durumuna odak notasına göre arıza tepkisi veriyor olabilir. Başka bir ekran kartı ile de deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri