Yardım Ekrandaki Bu Yazı Nedir?

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Bios da Uefi - Csm ayarlari yaparken uefi ye aldim ayarlarimi. sonra pc acilinca boyle ekran geliyor ve sistem beklemeye geciyor bu yazi nedir?
Uefiye alirken birseyleri eksik mi yapiyorum?
kardeşim neyini anlamıyorsun uzaylılar sana mesaj yolluyor işte "gezegenimiz saldırıya uğradı sakıncası yoksa size gelebilir miyiz" diyor.

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Ramleriniz slota nasıl takılı ? Uyumlu çalışmasını istiyorsanız şöyle yapmanız lazım:
Gördüğüm kadarıyla thermaltake olan ramin timingleri daha kötü. Bu yüzden t-force olanla uyumlu çalışamıyor. İlk önce xmp kapatıp (varsa manuel ram ayarlarını da kapatın) bilgisayarı kapatın. Sonrasında tüm ramleri çıkartın anakarttan. Thermaltake olan iki rami slot 1 ve 3 e takın (veya 2 ve 4 farketmez). Sonrasında bilgisayarı açıp biostan xmp aktif edin. Kaydetip kapatın ve kalan iki slota t-force ramleri takın. Bu sayede biosta ayarlı olan xmp thermaltake e göre olacak ve sorun yaşanmayacak. Nedeni iste t-force daha yüksek cl değerinde sorunsuzca çalışabilir. (t-force cl16-18-18-xx değerinde , thermaltake cl16-20-20-xx. Thermaltake cl16-18-18-xx olarak çalışmaya uyumlu değil fakat t-force rahatlıkla cl16-20-20-xx hızında çalışabilir. değerleri örnek olarak veriyorum.)
Bu dediklerini yaptigimda tum ramler dengelimi olacaktır. Slotlar da Thermaltake 2-4 e takili / Tforce 1-3 de takili

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Değişen birşey olmadı
Evet öyle olmalı.
Malesef etki etmedi gibi.. Dediklerinizi yaptigimda tuaf bi sekilde surekli bios ekranina atmaya basladi. Bios ekranini gecemiyorum.

Bu cok fark yaratacak birsey mi?

Ekli dosyalar

• IMG_6159.jpeg
    IMG_6159.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 11

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Değişen birşey olmadı

Malesef etki etmedi gibi.. Dediklerinizi yaptigimda tuaf bi sekilde surekli bios ekranina atmaya basladi. Bios ekranini gecemiyorum.

Bu cok fark yaratacak birsey mi?
Birde tam tersi şekilde dener misiniz ?(önce t-force sonra termaltake) Belki timingleri karıştırmışta olabilirim. (evet tekrar baktım da thermaltake olanın timingleri daha iyiymiş) Aman aman bir fark olacağını sanmıyorum. Eğer bu şekilde de olmaz ise manuel olarak timingleri 16-18-18 ayarlayıp kalanları auto da bırakmayı deneyin mhz yi de 3200 e çekin.

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Birde tam tersi şekilde dener misiniz ?(önce t-force sonra termaltake) Belki timingleri karıştırmışta olabilirim. (evet tekrar baktım da thermaltake olanın timingleri daha iyiymiş) Aman aman bir fark olacağını sanmıyorum. Eğer bu şekilde de olmaz ise manuel olarak timingleri 16-18-18 ayarlayıp kalanları auto da bırakmayı deneyin mhz yi de 3200 e çekin.
Dördünü birden taktigimda bios ekranini geçebiliyorum. Ama siyah ekranda kalma durumu oluşabiliyor yine.

Manuel ayarlama ile ilgili biraz kaynak arastirayim cok bilgim yok timing ayarlamayi bilmiyorum.

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Ram overclock veya timing ile ilgili guvenilir bir kaynak nereden bulabilirim. İnternette pek olumlu sonuc alan bulamadim. Forumdan da arattim ama malesef ayni sorunu çözen bir yoruma denk gelemedim.

Son düzenleme:

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Ram overclock beya timing ile ilgili guvenilir bir kaynak nereden bulabilirim. İnternette pek olumlu sonuc alan bulamadim. Forumdanda arattim ama malesef ayni sorunu çözen bir yoruma denk gelemedim.
Biraz araştırma ve deneme yanılma gerekiyor kaynak bulmak dediğiniz gibi zor.
advanced dram config diye bir bölüm olmalı oc kısmında. Ordan değerleri değiştirebilirsiniz. Sıfırdan değer yapmakla uğraşmak istemiyorsanız , ben asus bir anakartta xmp seçtiğim zaman manuel ayarlarda değerleri gözüküyordu. Ordan oynama yapmıştım. Bir deneyin isterseniz.

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Biraz araştırma ve deneme yanılma gerekiyor kaynak bulmak dediğiniz gibi zor.
advanced dram config diye bir bölüm olmalı oc kısmında. Ordan değerleri değiştirebilirsiniz. Sıfırdan değer yapmakla uğraşmak istemiyorsanız , ben asus bir anakartta xmp seçtiğim zaman manuel ayarlarda değerleri gözüküyordu. Ordan oynama yapmıştım. Bir deneyin isterseniz.
Bir deneyeyim bakalım. Ya 32 GB Xmp'siz - Yada 16 GB XMP'li kullanma kararı almam gerekecek. Forumdan kazandığım RAM'leri kullanabilmek için elimden geleni yapıyorum :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri