Ekrandaki görüntü bozulmasının nedeni nedir ?

edgylord

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba arkadaşlar ve abilerim iyi akşamlar. Arkadaşım oyun oynadığı sırada sinirlenmiş ve masaya sertçe vurmuş. Daha sonra ekran, fotoğraflardaki gibi gözükmeye başlamış. başka ekran ile denemiş ve kabloları kontrol etmiş lakin değişen bir şey olmamış. Aynı zamanda ufak bir yanık kokusu olduğundan bahsetti. Sorunun ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Görüşleriniz nelerdir. Teşekkürler.(Bilgisayar şase yapıp kendini kapatmıyor)

ekran1.jpeg
ekran2.jpeg

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Merhaba arkadaşlar ve abilerim iyi akşamlar. Arkadaşım oyun oynadığı sırada sinirlenmiş ve masaya sertçe vurmuş. Daha sonra ekran, fotoğraflardaki gibi gözükmeye başlamış. başka ekran ile denemiş ve kabloları kontrol etmiş lakin değişen bir şey olmamış. Aynı zamanda ufak bir yanık kokusu olduğundan bahsetti. Sorunun ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Görüşleriniz nelerdir. Teşekkürler.(Bilgisayar şase yapıp kendini kapatmıyor)

Bu tarz görüntü bozulması dönüştürücülerde çok sık görülüyor.
Eğer dönüştürücü yoksa, darbeyle birlikte ekran kartının hasar aldığını düşünüyorum. (yanık kokusu)

KS

edgylord

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Kokudan da kesin emin değil arkadaş. Başka bileşenlerden kaynaklı olma olasılığı var mı ?
Bu tarz görüntü bozulması dönüştürücülerde çok sık görülüyor.
Eğer dönüştürücü yoksa, darbeyle birlikte ekran kartının hasar aldığını düşünüyorum. (yanık kokusu)

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Dönüştürücüde bir sıkıntı olmadığını söylüyor.
Başta da dediğim gibi, dönüştürücülerde bu sorunlar çok sık yaşanabiliyor.
1665168398010.png
1665168376973.png

1665168443354.png
1665168518433.png

Bahsedilen sorun, masaya vurulduktan sonra yaşanmaya başlamış.
Bu da sistemdeki bir bileşenin arızalandığını veya olması gibi çalışmadığını gösteriyor.
Bu yüzden sistemdeki bileşenleri baştan kontrol etmek gerekiyor.
Umarım dönüştürücü bozulmuştur, o yüzden böyle bir sorun yaşıyordur. 50 lira verip sorundan kurtulur.
Ama ekran kartı bozulduysa sıkıntı. Garanti varsa servise yollamak gerekir.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Zamanında annem temizlik yaparken kasayı ite çeke ite çeke duvara sıkıştıra sıkıştıra kablolara hasar verir ve bende de böyle sıkıntı oluşurdu. Kablo değiştirmek zorunda kalırdım.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Kokudan da kesin emin değil arkadaş. Başka bileşenlerden kaynaklı olma olasılığı var mı ?
Eğer bilgisayardan anlıyorsa sistemi kapatıp(Kapatmak içinde power tuşuna basılı tutsun beklesin sistem kapanır olmadı psu şalterinden kapar olmazsa fişi eçekecek :). :) fişten çeksin sonra power tuşuna 15 saniye bassın birkaç kere tekrarlasın .
Sonra kasayı açıp ekran kartı ve rami sök tak yapsın sökülebilir kabloları söküp taksın tam oturduğundan emin olsun ekstra monitör ve kasaya giden kabloları da söküp taksın belki sarsıntıyla yerinden oynamış olabilirler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri