Ekrandaki görüntü çok keskin ve piksel

bybarisss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
70
Hocam 1080p için hafif piksel görme normal. Telefon ekranı değil bu. Koskoca 24"

KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Ne durumda monitör hocam denediniz mi oyunda
Hocam dark stabilizer ayarını düşürünce bir tık daha iyi oldu, gerçekten ilk monitörüm olduğu için ve çok yüksek bir fiyatı olmadığı için bi sorun olduğunu düşünmüyorum. Oyunlarda köşelerde keskinlik problemini yaşıyorum yani tırtıklı oluyor bazı yerler. Monitörden mi yoksa neyden anlamadım ama monitörü değitşireceğim ekranda ufak bir darbe var, o zaman bu sorundanda bahsederim teknik ekibe belki monitörde sorun vardır, yenisini alınca göreceğim.

Video çekmeye çalışacağım bahsettiğim sorun hakkında çünki anlatarak olmuyor gerçekten ama alıştım yani çok rahatsız etmiyor

buyrun benim gözüme çarpan birşey olmadı
Hocam panel ile ilgili birşeyi ss çekerek gösteremezsiniz ki :D

Hocam 1080p için hafif piksel görme normal. Telefon ekranı değil bu. Koskoca 24"
Dediğim gibi bu ilk monitörüm, 4 yıldır 15.6 inç 144 hz ips laptop ekranı kullanıyorum ve sanırım ona çok alışmışım kalitesine vb. Dediğiniz gibi 24 inç, 1 ms gtg ve bu fiyatta olması yanında bunun gibi dezavantajları da getiriyor olabilir. Bu bütçede her monitörün kendine has bi sorunu var ama benim aklıma takılan acaba bendeki monitör mü sorunlu, yoksa olması gerektiği gibi mi yoksa monitörle alakasız ekran kartıyla alakalı mı bu takıldı aklıma. Video çekip anlatmaya çalışacağım.

Son düzenleme:

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Monitörünüzün arkasında tuş varsa joystick filan oradan menüye girip resim moduna bakın netlik süper netlik gibi ibareler varsa açıksa kapatın öyle deneyin siz diyene kadar kendi 24 inç monitörümde bir tuhaflık görmedim ancak 20 cm yakına gelince çok net olmadığını anladım ama küçük ikon bunlar sonuçta o kadar yakından olur bir de o kadar yakından o boyutta monitörlere bakmayın kör olursunuz :) netlik veya süper netlik varsa kapatın farklı kullanım modları varsa deneyin aksiyon oyun film gibi ve sakın 45 cm den daha yakın olmayın monitöre :)

Not: Kamera ile çekilen fotoğraflar çok yanıltıcı olur o şekilde çekip sorun var demeyin öyle anlaşılmaz.

bybarisss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
70
Hocam dark stabilizer ayarını düşürünce bir tık daha iyi oldu, gerçekten ilk monitörüm olduğu için ve çok yüksek bir fiyatı olmadığı için bi sorun olduğunu düşünmüyorum. Oyunlarda köşelerde keskinlik problemini yaşıyorum yani tırtıklı oluyor bazı yerler. Monitörden mi yoksa neyden anlamadım ama monitörü değitşireceğim ekranda ufak bir darbe var, o zaman bu sorundanda bahsederim teknik ekibe belki monitörde sorun vardır, yenisini alınca göreceğim.

Video çekmeye çalışacağım bahsettiğim sorun hakkında çünki anlatarak olmuyor gerçekten ama alıştım yani çok rahatsız etmiyor

Hocam panel ile ilgili birşeyi ss çekerek gösteremezsiniz ki :D

Dediğim gibi bu ilk monitörüm, 4 yıldır 15.6 inç 144 hz ips laptop ekranı kullanıyorum ve sanırım ona çok alışmışım kalitesine vb. Dediğiniz gibi 24 inç, 1 ms gtg ve bu fiyatta olması yanında bunun gibi dezavantajları da getiriyor olabilir. Bu bütçede her monitörün kendine has bi sorunu var ama benim aklıma takılan acaba bendeki monitör mü sorunlu, yoksa olması gerektiği gibi mi yoksa monitörle alakasız ekran kartıyla alakalı mı bu takıldı aklıma. Video çekip anlatmaya çalışacağım.
Bana sorarsanız içiniz rahat olsun. Yinede bi internet kafeye gidip 24 veya 27 inç 1080p ile bi kıyas yapabilirsiniz.

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323

Ekli dosyalar

• 20221221_180404.jpg
    20221221_180404.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 121
KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Bugün monitörümü gaming.gen'e götürdüm çok yorucu zorlu bi süreç oldu benim için, 3-4 gün içinde monitör hakkındaki genel görüşlerimi ve gaming.gen ile yaşadığım problemleri anlatacağım kısacası monitörü almayı düşünenler için karar vermelerini sağlayan bir konu açacağım. Bahsettiğim sorunun videosunu da yine o konuya yüklerim muhtemelen.

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Bugün monitörümü gaming.gen'e götürdüm çok yorucu zorlu bi süreç oldu benim için, 3-4 gün içinde monitör hakkındaki genel görüşlerimi ve gaming.gen ile yaşadığım problemleri anlatacağım kısacası monitörü almayı düşünenler için karar vermelerini sağlayan bir konu açacağım. Bahsettiğim sorunun videosunu da yine o konuya yüklerim muhtemelen.
Hocam bir fotoğraf attım benim fotoğrafımda öyle bir durum varmı

Alp0000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, 3060 Ti ve Dell G2422HS monitörüm var. İkisini de alalı 1 ay olmuyor. Ekran kartından mı yoksa monitörden mi bilmiyorum veyahut ilk defa 24 inç monitör kullandığım için mi bir fikrim yok ekrandaki görüntüler çok keskin ve piksel piksel geliyor.

Örneğin aşağıda gördüğünüz gibi Google Chrome logosunun etrafına bakacak olursanız çok keskin, pikseller gözüküyor.

Ekli dosyayı görüntüle 12790

Aynı şekil PUBG'de uzak mesafede grafikler Full olmasına rağmen böyle oluyor. Yani oyun farketmeksizin genel yaşadığım bir sorun. Bu sizce bir sorun mu yoksa doğal bir şey mi? Sorun ise neden kaynaklıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
hocam durum nedir çözebildiniz mi bendede aynı sorun var oyunda kenarlar tırtıkı tırtıklı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri