Ekranım Bazen görüntü veriyor bazen vermiyor

Berkay Kepenek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle herkese kolay gelsin okuyup düşündüğünüz ve varsa cevabınız verdiğiniz için şimdiden teşekkürler;

Öncelikle arkadaşımla her şeyi 0 olan bir sistem topladık sadece ekran kartı 2. el sistemi yazıp sorunumu anlatacağım

Kasa          :powerı 500 W olan bir kasa
Ram          :Hyperx fury 8 gb 3200 mhz ddr4 
Anakart      :Asus prime b365m-k intel 2666mhz ddr4 lga 1151 matx
İşlemci       :i3 9100f
Ekran kartı  :Asus gtx 1060 3 gb (2. el)

Öncelikle sorunum bilgisayarın parçalarını birleştirip sistemi kurunca başladı ilk başta bilgisayarı açtığımda ekranda sinyal vermiyor diye bir uyarı çıkıyordu parçaları kontrol edip tekrar kapatıp açtığımızda bilgisayar açılmıştı 1 - 2 gün sorunsuz kullandım sonra tekrardan ekranımda bilgisayarı açınca sinyal yok uyarısıyla karşılaştım bilgisayarı kasaya hdmi ekrana vga ile bağlıyordum yani arada vga to hdmi dönüştürücü vardı sorun bundan kaynaklı sandım 0 dönüştürücü ve 0 vga kablosu ile denedim yine görüntü vermişti sorun çözüldü sandım 1-2 gün yine normal kullandıktan sonra tekrar aynı sorun baş gösterdi bu sefer sorun monitörde olabilir veya dönüştürücülerin genel sorunu diye 0 Monitör aldım ve monitörü hdmi ile kasaya bağladım arada dönüştürücü felan yoktu bugün geldi monitörüm kasaya taktığımda sorunsuz açıldı sonra bir müddet sonra bilgisayarı kapattım tekrar açtığımda sinyal yok yazıyordu monitörde ve ekran kartının diğer hdmi girişine kabloyu taktım yine çalıştı şuan durum bilgisayarımı açtığımda bazen sinyal yok diyor bazen sorunsuz açılıyor sebebi ne olabilir yardım öneriniz varmı sorun ekran kartında olabilir mi (2. el çünkü garantisi felanda yok)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz 2 şeyden olabilir ya ekran kartı yada PSU odaklı bir sorununuz var gibi duruyor. PSU eğer dandik çin menşei bir ürünse yada kalitesiz bir ürünse yetersiz bu olabilir sorun. Veya kart arızalı olabilir. Farklı bir kart ve PSU ile denemeden sorunu tam olarak anlayabileceğinizi sanmıyorum.

NOT : 9100F işlemcisine bazı oyunlarda darboğaz yapacak güçte bir ekran kartı almışsınız bilginiz olsun.

KS

Berkay Kepenek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorununuz 2 şeyden olabilir ya ekran kartı yada PSU odaklı bir sorununuz var gibi duruyor. PSU eğer dandik çin menşei bir ürünse yada kalitesiz bir ürünse yetersiz bu olabilir sorun. Veya kart arızalı olabilir. Farklı bir kart ve PSU ile denemeden sorunu tam olarak anlayabileceğinizi sanmıyorum.

NOT : 9100F işlemcisine bazı oyunlarda darboğaz yapacak güçte bir ekran kartı almışsınız bilginiz olsun.

Teşekkür ederim en kısa zamanda başka sistemde ikisinide deneyeceğim. 

i5 3570k ve 1060 6gb çok darboğaz yapar mı peki ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz genel oyunlarda yeterli sadece işlemci yükü ağır bazı oyunlarda 10% ile 15% arası bir darboğaz olabilir. Yani değiştirmeyin ki anakartıda değiştirmeniz gerek işlemci ile beraber. 9100F almışsınız madem kalsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri