Yardım Ekranımda Ok Şeklinde İzler Çıkıyor

olgunmuhcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
1 hafta önce Aorus 2080 Ti sıvı soğutuculu modelini aldım ve yaklaşık 2 gündür böyle yapıyor. DP bağlantısı gidip geliyor monitör kendini yeniden başlatıyor kaldığım yerden devam ediyordum. Ama bu gece 1 el oynadıktan sonra yine böyle yaptı asla kendine gelemedi sadece CS'yi açtıktça yaptı bunu her şey normal akarken CS ve Steam'e geçerken donuyordu defalarca reset attım sonra bütün girişlerin bağlantısı yoktu 3 HDMI ve 3 DP görüntü alamadım asla. Deneye deneye kendine geldi bilgisayar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-06-18-01-27-52-266_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2026-06-18-01-27-52-266_com.whatsapp.jpg
    457.3 KB · Görüntüleme: 4

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Selamlar hocam. Eski bir kart madencilikte yoğun kullanılma ihtimali akla getiren bir kart almışsınız. Bu konu hakkında bilgi sahibi misiniz?

Ekrandaki görüntü bozulmaları ve sonrasında kartın bir süre hiçbir DP/HDMI çıkışından görüntü vermemesi bana ilk etapta BIOS'tan çok donanımsal bir sorunu düşündürdü. Özellikle VRAM arızası, GPU çekirdeği veya kartın güç besleme kısmında problem olma ihtimali daha yüksek gibi duruyor.
Yine de ikinci el alınmış bir kart olduğu için GPU-Z ile kartın bilgilerini kontrol etmeni öneririm. GPU-Z'deki değerleri TechPowerUp veritabanındaki aynı Aorus RTX 2080 Ti modeliyle karşılaştır. Böylece kartta farklı veya modifiye edilmiş bir BIOS olup olmadığı konusunda da fikir sahibi olabiliriz.
Ayrıca GPU-Z'nin "Lookup" ekranının ve "Graphics Card" sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşırsan inceleyebiliriz. Eğer kartın teknik özellikleri olması gereken değerlerle birebir uyuşuyorsa BIOS ihtimali büyük ölçüde geri plana düşer ve VRAM/GPU tarafına daha fazla odaklanabiliriz.

Umarım sürücü gibi basit bir şeyle alakalıdır ama ilk akla gelen bu değil malesef.
Fırsatın varsa farklı DP/HDMI kablosu ve farklı monitör ile dene. GPU-Z veya MSI Afterburner ile sıcaklıklara bak. Özellikle sıvı soğutmalı olduğu için pompanın çalıştığından emin ol. DDU ile sürücüyü temiz kurmak da denenebilir.
En önemlisi, mümkünse başka bir ekran kartı takıp sistemi veya bu kartı başka bir sistemde test etmek. Sorun başka sistemde de devam ediyorsa VRAM ya da kartın kendisinde donanımsal bir problem olma ihtimali var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri