Ekranın üstünde kararma oluyor

wburak.w

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bir pc aldım yaklaşık 10 gün falan oluyor monitörde aldım. Monitörün üstünde bir saniyelik falan hat  şeklinde kararma oluyor ne yapsam çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Lazım olursa pc bileşenleri ;
R5 3500X
GIGABYTE 1660 S
8 gb ram
B450m A Pro Max
Sandısk 250gb m2 ssd
[video=youtube]https://youtu.be/yU3F1V4vApY[/video]
                         BEN UPLOAD ETTİM BAKABİLİRSİNİZ

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitörün Hertz hızı ile ekran kartınızın ayarlarından ve Windows ayarlarında Hertz hızlarınızı eşitleyin.
Monitörünüzün Ms yani hızını arttırmak için bir ayar varsa onları en hızlıya veya ortalama bir ayara alın.
Kullandığınız kablo sorunlu olabilir. Bir bakın.

Son olarak FreeSync desteğine sahip ise aktif edip monitörden display port kablosu ile bağlayıp monitörü NVIDIA ayarlarında G-Sync ayarını aktif edip deneyebilirsiniz.

KS

wburak.w

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitörün Hertz hızı ile ekran kartınızın ayarlarından ve Windows ayarlarında Hertz hızlarınızı eşitleyin.
Monitörünüzün Ms yani hızını arttırmak için bir ayar varsa onları en hızlıya veya ortalama bir ayara alın.
Kullandığınız kablo sorunlu olabilir. Bir bakın.

Son olarak FreeSync desteğine sahip ise aktif edip monitörden display port kablosu ile bağlayıp monitörü NVIDIA ayarlarında G-Sync ayarını aktif edip deneyebilirsiniz.
 Hocam dedeğiniz adımları yaptım gene aynı iade etmeyi düşünüyorum sorun hangisindiyse sorun sizce nede?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer monitör kablosunu denediyseniz yani farklı bir kablo ile farklı bir soketten DP ise HDMI yada tam tersi soru davam ediyorsa sorunun temeli ya GPU yada monitördedir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri