Yardım Elektrik Gitmesi Sonucu CPU Işığı Yanıyor

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elektrik gitti. Açıldığında kasanın ışıkları yanıyor ekran kartı çalışıyor. Ama görüntü gelmiyor, klavye fare de gelmiyor ama hoparlörün ışığı yanıyor. Anakartın üstünde CPU ışığı yanıyor. Ne yapmalıyım?

i3-10100
B460M A-PRO
RX570 Armor 8 GB.
2x8 RAM.

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Normalde anakartın üstündeki cpu ışığı yanmıyor muydu?

Ekran kartını söküp denediniz mi çalıştırmayı?

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normalde anakartın üstündeki cpu ışığı yanmıyor muydu?

Ekran kartını söküp denediniz mi çalıştırmayı?
Bilgisayarın ışıkları vb herşey çalışıyor fanlar olsun ekran kartı fanı olsun ama anakartın üstünde CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Powerın fişini çekip Bios pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra tekrar takıp çalıştırmayı denediniz mi? Bios ayarları ve saati sıfırlanır.

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Powerın fişini çekip Bios pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra tekrar takıp çalıştırmayı denediniz mi? Bios ayarları ve saati sıfırlanır.
Tüm kablolarını söktüm. 1 dakika boyunca power tuşuna basılı tuttum enerjiyi almak için. 1 saaten fazla bekliyorum. 1-2 saate açmayı deniyeceğim

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Tüm enerjiyi almak için kablolar takılı değilken power tuşuna bir iki kez basmanız bile neredeyse yeterli.
Bios pilini söküp denediniz mi? Bios pilini sökmeden bios resetlenmez istendiği kadar elektiriğe bağlı olmasın. Pilin amacı biosa bilgileri unutturtmamak.

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm enerjiyi almak için kablolar takılı değilken power tuşuna bir iki kez basmanız bile neredeyse yeterli.
Bios pilini söküp denediniz mi? Bios pilini sökmeden bios resetlenmez istendiği kadar elektiriğe bağlı olmasın. Pilin amacı biosa bilgileri unutturtmamak.
anladım hocam ilk önce böyle deniyorum. Eğer ki devam ederse yine enerjiyi boşaltıp pili sökeceğim

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Umarım bir şeye gerek kalmadan düzelir. Bios pilini sökersen saatin ve bios ayarlarının sıfırlanacağını unutma. Daha önce sökmediysen örnek videolar izleyebilirsin.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
bu durum olmaması için ne önlem almak lazım bizdede çok elektrik gidiyor

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@FBR hocam açılmadı bilgisayar ya 3 saatir falan hiç güç verilmemişti. Herşeyi tekrar bağladım denedim CPU ışığı yanıyor hala

Power Supply kaynaklı olduğunu düşünüyorum

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam donanım bilginizi bilmiyorum ancak ekran kartını söküp anakartın vga çıkışından görüntü almaya çalıştınız mı?

Power kaynaklı da olabilir, anakart kaynaklı da hatta ram kaynaklı da olabilir.

Power yazacağıma cpu yazmışım.

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam donanım bilginizi bilmiyorum ancak ekran kartını söküp anakartın vga çıkışından görüntü almaya çalıştınız mı?

Power kaynaklı da olabilir, anakart kaynaklı da hatta ram kaynaklı da olabilir.

Power yazacağıma cpu yazmışım.
VGA kablom yok birde ekran kartını sökemem ki hocam

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Anladım hocam o zaman bi tamirciye götürmek daha yararlı olacak gibi.
Normalde yapılması gereken işlemler bios resetleme (Jumper denilen parça ile fiziksel olarak da yapılabiliyor ama yapımı karşık) ardından Power denenebilir daha sonra tek tek parçaları söküp arızalı parçayı bulmak oluyor. Örneğin ram 2 tanedir sırasıyla sökülüp acaba ramde mi sıkıntı var diye kontrol edilir. Ama biraz donanım bilgisi gerekiyor. O yüzden bi tamirci yolu göründü gibi maalesef.

Ha belki monitör yada aradaki aktarım kablosu da sıkıntılı olabilir :D

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam o zaman bi tamirciye götürmek daha yararlı olacak gibi.
Normalde yapılması gereken işlemler bios resetleme (Jumper denilen parça ile fiziksel olarak da yapılabiliyor ama yapımı karşık) ardından Power denenebilir daha sonra tek tek parçaları söküp arızalı parçayı bulmak oluyor. Örneğin ram 2 tanedir sırasıyla sökülüp acaba ramde mi sıkıntı var diye kontrol edilir. Ama biraz donanım bilgisi gerekiyor. O yüzden bi tamirci yolu göründü gibi maalesef.

Ha belki monitör yada aradaki aktarım kablosu da sıkıntılı olabilir :D
Yok hocam cpu ışığı yanıyor kabloda sıkıntı yok

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardım edebilecek fikri olan varmı?

KS

VenomBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@FBR Hocam Sistemi başka bir PSU ile denesem ne kadar yararı olur bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri