Elektrik Kesintisi Sonrası Bilgisayarım Açılmıyor.

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bugün gerçekleşen elektrik kesintisi sonucu bilgisayar açılmadı kasaya güç gitmesine rağmen. Aynı şey geçen sefer 1 kere daha olmuştu ama BIOS'u flash BIOS kullanarak güncelledikten sonra sıkıntısız açılmıştı. Bu sefer de denememe rağmen BIOS güncelleme yaparken yanıp sönen ışık yaklaşık 1 saat ve daha uzun süredir yanıp sönmeye devam ediyor.

Ekstra olarak ilk olarak BIOS pilini çıkarıp deneyeceğim derken küçük bir parçasını kırdım. Ama biraz yakından bakınca devrelerde falan sıkıntı yok gibi duruyor. 1 saat sonunda güç kesmeyi denedim kestikten sonra taktım ve yanıp sönmeye devam ediyor. Ne yapmalıyım? Cevaplarınızı beklemekteyim.
Anakartim msi b650 gaming plus wifi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Yardımcı olabilecek yok mu ://
İlk önce farklı PSU Kablosu ile deneyin kablolar çok çabuk yanıyor. Diğer yöntem kasadaki açma kapatma düğmesine arka arkaya 7-8 defa basarak statik elektriği boşaltarak açmayı deneyin, Ram lerden bir tanesi sök tak yapıp deneyin. Anakart ya da PSU yanmadıysa bu yöntemler işe yarar.

KS

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
PSU çalisiyor, 24 pinlik güç kablosuna kısa devre yaptırdım ve fanlar dönüyor isiklar da yaniyor. Tek ramle guncellemeye çalıştık ama yine de olmadı.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
PSU çalisiyor, 24 pinlik güç kablosuna kısa devre yaptırdım ve fanlar dönüyor isiklar da yaniyor. Tek ramle guncellemeye çalıştık ama yine de olmadı.
Anakart üzerinde sürekli yanan bir Led ışık varsa sorun var demektir teknik servise göstermeniz lazım.

KS

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Flash bios ışığı durmadan yanıp sönüyor önceden olmuyordu güncelleme için bir kere yapmistim iki dakika içinde sönmüştü ve sorun cozulmustu yine elektrikler kesildi biosu güncellemeyi denedik flashback ile durmadi yanıp sönmesi. Ekstra olarak kısa devre yaptığımda ez debug ledlerinden CPU ışığı yanıyordu

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Flash bios ışığı durmadan yanıp sönüyor önceden olmuyordu güncelleme için bir kere yapmistim iki dakika içinde sönmüştü ve sorun cozulmustu yine elektrikler kesildi biosu güncellemeyi denedik flashback ile durmadi yanıp sönmesi. Ekstra olarak kısa devre yaptığımda ez debug ledlerinden CPU ışığı yanıyordu
Bios dosyasını indiriyorsun zip dosyasından çıkarıyorsun ismini MSI.ROM Yapıyorsun Anakarttaki Bios yazan USB kısmına Belleği takıp düğmeye basıyorsun. Bu işlem 5 dakika falan sürebilir tekrar deneyin. Olmazsa teknik servis.

KS

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam zaten 2 keredir yapıyorum bu işlemi flash bios diye bahsettiğim bu idi

KS

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam önceden bios pilini çıkarmayı denerken soketin mandal kısmı kırıldı ama devrelerde bir sıkıntı gözükmüyor ekstra olarak 24 pinlik kabloya kısa devre yaptırmıştım ve fanlar dönüp ışıkları yanıyordu sokete zarar gelmişse ne olur ne yapmalıyız söyleyebilir misiniz

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Hocam önceden bios pilini çıkarmayı denerken soketin mandal kısmı kırıldı ama devrelerde bir sıkıntı gözükmüyor ekstra olarak 24 pinlik kabloya kısa devre yaptırmıştım ve fanlar dönüp ışıkları yanıyordu sokete zarar gelmişse ne olur ne yapmalıyız söyleyebilir misiniz
Ankarttaki ya da PSU da bulunan soket uçlarında bazen erime meydana gelebiliyor. Psudaki sokette erime varsa modüler değilse Psu değişicek. Anakart 24 pin soketinde erime varsa o da tamir edilir. Bir de Kasadaki açma kapatma düğmesine 7-8 defa basıp statik elektiği boşaltıp açmayı deneyin yapmadıysanız.

KS

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayar açıldı, ez debug ledlerinde CPU ve dram leşleri yandı.
Ek olarak bios pilindeki hasarın görüntülerini asagi bıraktım

Ekli dosyalar

• IMG-20241215-WA0012.jpg
    IMG-20241215-WA0012.jpg
    295.6 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20241215-WA0010.jpg
    IMG-20241215-WA0010.jpg
    255.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20241215-WA0011.jpg
    IMG-20241215-WA0011.jpg
    309.8 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20241215-WA0008.jpg
    IMG-20241215-WA0008.jpg
    151.3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20241215-WA0009.jpg
    IMG-20241215-WA0009.jpg
    145.7 KB · Görüntüleme: 10

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Bilgisayar açıldı, ez debug ledlerinde CPU ve dram leşleri yandı.
Ek olarak bios pilindeki hasarın görüntülerini asagi bıraktım
Bios pili sabitse hareket etmiyorsa sorun olmaz zararı yok. Ledler için ihtimal çok : İşlemci fanı tam sıkılmamış olabilir ve fan soketi yanlış bağlanmış olabilir, Ram yuvalarında toz olabilir, SDD arızalı olabilir, yani parçaların tek tek denemesi lazım ya da bilgisayar tamircisi bakıcak.

KS

simsekmekkuin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bios pili sabitse hareket etmiyorsa sorun olmaz zararı yok. Ledler için ihtimal çok : İşlemci fanı tam sıkılmamış olabilir ve fan soketi yanlış bağlanmış olabilir, Ram yuvalarında toz olabilir, SDD arızalı olabilir, yani parçaların tek tek denemesi lazım ya da bilgisayar tamircisi bakıcak.
Evet dediklerin gibi olur. Yazdiginiz yanıtlar için teşekkür ederim hocam. İyi forumlar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri