Elektrikler Kesildikten Sonra Ekranda Çıkan Çizgiler

Cisseko123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1 ay önce PC açıkken elektrikler kesildi her elektrik kesildiğinde PSU anahtarını kapatıp güç tuşuna basılı tutup statiği boşaltırım yine aynısını yaptım. Ertesi gün PC oyunlarda bir anda donup kapanmaya başladı bazen oyundan atıyordu bazen de restart atıyordu bu durum birkaç defa oldu. Olay görüntüleyicisinden baktığımda Kernel Power hatası olduğunu gördüm sistemde kararsızlık oluşmuştu sağlıklı çalışmadığını hissettim ve format attım. Kernel Power dahil tüm sorunlar çözüldü ama ortaya yeni bir sorun çıktı o da daha önce monitörden şüphelenip yine konu açtığım çizgi sorunu (https://forum.pchocasi.com.tr/konu/ekranimda-cikan-saliselik-cizgiler.87724/#post-599571). Şimdi ise farklı bir ekran kartı takarak sorunun monitörden olmadığını anlamış oldum. Şimdi aklımda birkaç soru var bu kesin ve kesin elektrik kesintisinden mi kaynaklıdır? Eğer ondan kaynaklı ise neden PSU kendini feda etmedi voltajı ekran kartına iletti (güç kaynağım: Gigabyte 750W UD750GM 80+ Gold tam modüler) bir de S-Link'in akım korumalı prizini kullanıyorum ama o görevini artık yerine getirmiyor olabilir en yakın zamanda Tunçmatik ile değişeceğim. Onun dışında (diğer konuma göz atarsanız daha iyi olur) 120Hz de bu çizgi problemi yok sadece 240Hz de oluyor kabloyu dahi değiştirdim (Paugge 1.4 DP ile) ama en son kartı değiştirince sorun kalktı. Son olarak 1 ay içinde askere gideceğim şimdi kartı servise versem dahi belki servis süreci bitmeden askerde olurum o yüzden iletişim kuramam askerden döndüğümde servise yollasam bir şey kaybeder miyim? Kartım mayıs 2024 Sinerji faturalı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri